Last news in Fakti

18 Октомври, 2019 10:39 1 278 4

Албания изпълни исканията на ЕС

  • албания-
  • еди рама-
  • ес

Еди Рама разговаря с Йоханес Хан

Албания изпълни исканията на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Направихме това, което ЕС иска от нас. Това заяви албанският премиер Еди Рама, цитиран от Танюг.

По-рано на срещата на върха стана ясно, че Албания и Северна Македония няма да получат дата за започването на преговори. Самият Рама разговаря с европейския комисар по разширяването Йоханес Хан.

'Той беше кристално ясен. Ние направихме това, което се искаше от нас. Въпреки всички това и неща, които ще трябва да направим, се озовахме в ситуация, в която Европейсиия съвет решава какво искат или не неговите членове. Гледаме да осигурим европейска Албания с демократични институции“, заяви Рама.

Франция беше основната страна, която се обяви срещу започване на преговори с Албания и Северна Македония. Според Рама френските представители настояват за пълно завършване на реформите в балканските държави, преди да се започнат преговори.

Той обяви, че страната му ще продължи с реформите, защото това е в неин позитив.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не напълно

    7 0 Отговор
    Мюсюлмани сте още
  • 2 Тръмп

    3 4 Отговор
    А защо албанци и македонци си правите Балкански Шенген с Руска Сърбия,докато чакате Покана за ЕС???:):):)На два стола не е добре да се седи!!!:):):)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българина

    2 2 Отговор
    Когато станете будисти тогава. Има един член на нато турция, който е фес, и нато е изпразнена от съдържание система, дефакто съшествува на книга. Една мюсюлманска страна в ЕС стига, да се блокират всички решения, касаещи турция и бл изток! ЕС ЩЕ се разпадне за 1 година само. Дано никога не се случи, иначе ние излизаме.
Новини по държави: