19 Октомври, 2019 10:13 21 788 63

Русия: Не чертайте картата на Балканите

  • граници-
  • русия-
  • сърбия-
  • дмитрий медведев-
  • посещение-
  • белград

Москва предупреди, че не трябва да се допуска хуманитарна катастрофа

Русия: Не чертайте картата на Балканите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че в никакъв случай не бива да бъде допускано едностранно преначертаване на картата на Балканите и действия, които могат да доведат до хуманитарна катастрофа в региона. Такова мнение изрази той в интервю за сръбския вестник "Вечерне новости".

Сръбският президент Александър Вучич посреща руския премиер Дмитрий Медведев, който пристига по повод 75-ата годишнина от освобождението на Белград през Втората световна война. По време на посещението ще бъдат подписани двустранни споразумения.

Очаква се Медведев да потвърди подкрепата на Русия за позицията на Сърбия по проблемите ѝ с Косово. Кремъл продължава да се противопоставя на отделянето на Косово от Сърбия. В замяна Белград обяви, че ще запази неутралитет за НАТО, но иска да се присъедини към Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 56 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    49 106 Отговор
    Шшшшштт тихо,искам мурзилките по тихи от водата и по ниски от тревата,че като гледам Китай вече доста граници е преначертал в далечния изток.

    Коментиран от #6, #7, #39

  • 2 хи хи хи

    64 18 Отговор
    Не щели в НАТО ама искали каймака да обират

    Коментиран от #14

  • 3 Бесен Язовец

    79 33 Отговор
    Краварите чертаят карата на Балканите, а в Тексас и Калифорния вече офи. езика е испански!

    Коментиран от #46

  • 4 Русия

    131 80 Отговор
    Русия винаги е защитавала православието.
    Русия винаги е била лоялен и предвидим партньор.

    Коментиран от #26, #61

  • 5 Комуниста

    65 57 Отговор
    Соросите скоро ще го нагребат и седесарчетата почна да се усеща източния вятър. и на 9.9.1944г. не им се вярваше обаче стана каквото трябаше!
  • 6 Еблю

    41 39 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Аз пък като гледам скоро ще ми го лапаш и ще ти начертая едни граници на задната врата

    Коментиран от #9

  • 7 Шабаев

    62 39 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Шът мът всички от бившето СИВ се наиграхте след като СССР ви зареза. Станахте роби на западняците, сега ви командорат от Брюксел господарите!
  • 8 Borislav Popov

    46 53 Отговор
    Oчaквa ce Мeдвeдeв дa пoтвърди пoдкрeпaтa нa Руcия зa пoзициятa нa Cърбия пo прoблeмитe ѝ c Кocoвo. Крeмъл прoдължaвaл бил дa ce прoтивoпocтaвя нa oтдeлянeтo нa Кocoвo oт Cърбия. Кремъл май хич хабер си няма, че Косово отдааааавна се е отделил от Сърбия ! Да, а нещо ще каже ли Кремъл, защо Абхазия и Северна Осетия, могат да се отделят от Грузия, а Косово не може !? Приднестровието също се отдели от Молдова, пак с помоща на двуличния Кремъл, за Крим и за измислените , пак от Кремъл, ДНР и ЛНР, ще премълча...) Това сега не е ли двоен аршин, питам аз и отговор от рускити пудлоги не искам.

    Коментиран от #10, #13, #32, #49, #51

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хасан

    9 79 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Да се направи ново разпределение на Балканите между Турция,Русия и САЩ ...България,Македония ,Босна ,Косово и Албания да са в турска сфера на влияние

    Коментиран от #16, #28, #35, #43, #48, #60

  • 11 ГОСТ

    64 24 Отговор
    НЕ ЗНАМ НА КОЙ КАКВО МУ СЕ ИСКА ,НО ВИДЯХ КАК ТУРЦИТЕ СЕ ИЗНЕСОХА НАБЪРЗО НОЩЕМ И НАПУСНАХА СИРИЯ ,А АМЕРИКАНЦИТЕ СЕ БОРЕХА КОЙ ПО НАПРЕД ДА СЕ КАЧИ НА ВЪРТОЛЕТИТЕ ДЕТО ГИ ИЗВОЗВАХА ПРИ БЯГСТВОТО ИМ,КАТО РАЗБРАХА ЧЕ ИДВАТ СИРИЙСКАТА АРМИЯ ПРЕДВОЖДАНА ОТ РУСКИ ЧАСТИ.
  • 12 Русия е прокълната кочина на Злото

    34 56 Отговор
    Кипи бурен международен живот. Русия е уважавана и международно любима световна компаньонка на повикване. Засега в Сърбия, Српска крайна и Сирия. Утре - никъде.
    Хахахахахаха!!!! Нещастници крадливи.
  • 13 Бесен Язовец

    34 30 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Още един пример за руския двоен аршин, ще ти дам, сега от Кремъл с гооолем хъс подържат отделянето на Каталуния от Испания и яростно критикуват испанските власти, за дет не им разрешавали да се отделят. Много бързо забравиха кремълските чифути, за двете чеченски войни, след като Чечня пожела да се отдели от Русия, а сега на гоооолеми демократи и те се правят и учат даже испанците на демокрация. Е гааааси и двуличниците !

    Коментиран от #15

  • 14 someone

    53 16 Отговор

    До коментар #2 от "хи хи хи":

    то пък един каймак в ЕС , освен да ти ограбят трудоспособното население и да ти хвърлят някоя субсидийка друго няма.

    Коментиран от #38

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Borislav Popov

    31 5 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Не, по добре Турция да си остане под влияние на евреите, а България и другите балкански страни ще си останат под влияние на ЕС, който тойта Туркюрделандия ще го гледа през крив макарон. Като говоря за евреите, визирам юдеите, които всъщност управляват Рашка и САЩка.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Руските свине

    34 27 Отговор
    С какво право се месят на Балканите? Достатъчно е боклука, който са оставили тук, още не можем да се очистим от него.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Нео

    30 31 Отговор
    Анексиралите Крим, говорят за Косово!Шоу за малоумници!

    Коментиран от #21

  • 21 Морфей

    39 21 Отговор

    До коментар #20 от "Нео":

    Сле референдум е анексиран Крим. Косово беше отделено от сърбия по брутален начин нарушаващ всички закони на ООН! Ще дойде обаче време за разплата! Краварите настъпиха мотиката и в Украйна, и в Сирия.

    Коментиран от #22, #63

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Рене

    28 24 Отговор
    русия да си стои в Азия. Достатъчно бели направиха тук. Варвари.

    Коментиран от #33, #52

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 мани мани

    16 20 Отговор
    75-тата годишнина е догодина!!! ушанките догодина се канят да правят голям парад, но тая год. не посмяха да пуснат ввс-а си 'щото имало облаци аааааааааааааааааааааааа хахаххахахахахахаххахаха
    миг и су се плашат от облаците :) нямало хората долу да ги видят, пф! та нали гледах ве ушави, баш си беше времето! щяха да си се видят, ама и да не се видят, то е важното да летят и ЩЕ СЕ ЧУВАТ!!! ввс не отдаде почит, ето това стана, ама тия са толкова глупави, че не се усетиха! и накрая направиха една смешна хореографийка тип сащ мажоретно изпълнение - срам голям!!! а тия сърбоговеда, к'во да им коментирам парада... пффф! смях! за 1 път, и те да не останат назад и тръгнали да се пъчат, на гол тумбак, пищоФи да слагат :) идиоти! около нас все тъпи съседи! как пък така се случи, че едни читави съседи нямаме :( все говеда! само ние почитаме святостта с нашият си парад! светия... оставям ви го за домашна работа кое, к'во 'що :)
  • 26 Психология на глупостта

    15 6 Отговор

    До коментар #4 от "Русия":

    Не винаги, всеки си гледа интереса включително и СССР сега Р.Ф. Ето вижте , как Тръмп предаде кюрдите, зачистили една трета от Сирия, от И.Д. Така и Русия играе своята игра винаги в полза на Сърбия и чат пат в полза на България. Ниш, Северна Добруджа бяха дадени на Сърбия и Румъния, за недостойната политика свързана с лансирането на 'Македонизма", да не говорим, чам е най-големият й грях. Сега с Украйна им се връща. Не от нас, от тяхната глупост.

    Коментиран от #53

  • 27 мани мани

    19 6 Отговор
    на сърбите няма да помогне русия, а българия! справка: стотици танка дадохме на макетата, 'щото сърбомани и резняците албаноидни протриваха алчно ръце, готови да скокнат да лапат земя! отдръпнаха се понеже българия много умело даде знак да не се пипа македония!
    сърбите от тъпотия си изтърваха тяхното си косово! и ако дръзнат да тръгнат да го лапат, то ще им помогне само българия и русия, но те с оръжия! в какво ще се състои нашата помощ ли? ами няма да участваме :) инак кат' натовски подлоги би трябвало да пращаме войска! а пък който дръзне да лапа макетата, ще си има работа с българи! които така са озлобени от 30г. тъпанарщина и говна, че ше си го изкарат на тоя дръзналия да лапа т'ва, което не е отредено за него :) сърбите трябва да знаят, че само русия и българия ги подкрепят! е, и няколко макета дето не знаят сърби ли са или българи :) едните сърби, другите българи - т'ва е останало от макетата!

    Коментиран от #54

  • 28 Съмнение

    24 4 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    По скоро Турция ще е в българска свера на влияние така както вървят нещата понеже Турция ще излезе от НАТО и рано или късно ще бъде смачкана от НАТО , от Русия , Иран , че и евреите от Израел им имат мерак така че бъдете спокойни тука в България още дълго ще сте под българско

    Коментиран от #45

  • 29 onq s konq

    10 11 Отговор
    Сърбия неотдавна ПОДПИСА СПОРАЗУМЕНИЕ с Евразийския съюз за ЧЛЕНСТВО,като в последствие този Акт бе обяснен от Вучич че "не било точно членство,а само ПОЛЗВАНЕ на търговските привилегии".Също наскоро Сърбия обяви че създава "Балкански Шенген" ,в който ще членуват Сърбия,Македония и Албания.Сега обаче ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКОГА ИСКА В ЕС?!Разбираемо не по-малко искат членство и Македония,Албания и особено Турция.БЪЛГАРСКИТЕ РУСОФИЛИ обаче искат НИЕ да излезем от ЕС,щото "не било хубаво"...

    Коментиран от #36, #40

  • 30 дядо Поп

    12 2 Отговор
    след Втората световна вона е имало план на някакъв английски капита/все не мога да му запомня името/ детто е предложил Турция да се раздели на 2-3 части линията ще минава някъде над Измир...........не е ясно защо са отложили тоя план ама май скоро ще е...................
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 НКВД

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Рене":

    Да стои ,ама не стои. Хайде спри я.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 НКВД

    7 4 Отговор

    До коментар #29 от "onq s konq":

    ЕС е сбъднатата мечта на Лев Троцки
  • 37 НКВД

    0 3 Отговор

    До коментар #35 от "Мен":

    В опростен вид за някой може и да е така , нооо............
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Стефан Стефанов

    7 15 Отговор
    Русия трябва да престане да се меша във вътрешните политики на балканските държави а да си гледа хубавите им курвенски млади рускини и не им ли стигна като удариха по въздух Сирия през 2014 година

    Коментиран от #55

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Анани Куртев Пурков

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Къде слагаш Турция при Русия и САЩ, бре, ти си пациент!
  • 44 Иван

    8 1 Отговор
    А бе глупендер смотан, ако, ще да си и марсианец, света е многополюсен, а и с новите технологии няма значение кой какъв е или си способен или не си способен и няма значение на кое място си. Злобата е признак на слабост и комплекси. Не си руснак, турчин си ама не български а от сивите вълци, който наклеветиха Б-я и Сергей Антонов, но човека не се даде пое сам жестокият удар с чест и достойнство, като истински българин, син Божий.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Борис

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Глупако, никога САЩ не са имали официален език в държавата си. Чети бе путьо.

    Коментиран от #57

  • 47 Борис

    5 5 Отговор

    До коментар #42 от "РУСНАК":

    Що не си пиеш хапчетата, бе русначе и да си лягаш, за да сънуваш мокри сънища как непабедимата Рассия бие САЩ /ама с голо дупе по мъдете/.

    Коментиран от #56

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Смеещ се

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Нещо сте много зле от към образование г-н Попов. Ако бяхте учили или поне чели достатъчно тогава когато е трябвало, днес нямаше така да се излагате. Абхазия и Осетинското княжество никога не са влизали в съставът на Грузия. Присъединява ги Сталин след революцията и то само административно! Така се се решавали по-лесно ред административни въпроси. Косово винаги е било сръбско. Това че през времето на турското "присъствие" там населението масово е ислямизирано по никакъв начин не променя териториалната принадлежност. Украйна е създадена от Ленин. Донбас и Луганск също по административни причини са включени в съставът и въпреки почти 100%-то руско население. А Крим никога не е бил част от Украйна, той беше автономна област и съгласно украинската конституция проведе референдум и се отдели от тази измислена държава. Дано да сте разбрали нещо г-н Попов, пък може и нещо да попрочетете просто така, за обща култура. Съветвам Ви да го направите!

    Коментиран от #62

  • 50 Ураааа

    3 4 Отговор
    ,,Кат Русия няма втора,тъй могъща на света.Тя е нашата опора..."
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Бородино

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Рене":

    Шут че те пускам за произхода на думата бистро във френския))))
  • 53 Глупост на психологията

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Психология на глупостта":

    То с тоя готин умен Кобург тарикат викаш)))))
  • 54 Чук

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "мани мани":

    И кат "дадохте" Зайо Байо нафърфори ли ви го с договора на "македонски" език а??? Как ли е на "македонски" глупостта е безкрайна се чудя))))
  • 55 Нафърфорий

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Стефан Стефанов":

    Чадо мое то и ти не трябва да ставаш от чепа ама....
  • 56 Ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Борис":

    И памперс памперс от Доналд Кук хи хи
  • 57 Стига ва

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Борис":

    Те и много други работи нямат
  • 58 незнайко

    1 0 Отговор
    Жалко, че македонците са такива предатели, незнаещи какво искат !!! Не, че ние сме цвете за мирисане, но те са върха !!!
  • 59 гАзис

    0 0 Отговор
    Джамбазов е тъпа мурзилка
  • 60 Хасане, можеш спокойно да ходиш да прави

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Хасане, можеш спокойно да ходиш да правиш на Ердоган додуци. Виж, мисли за Кюрдистан.
  • 61 Наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Русия":

    Това с Правиславието е много странно. Тази дума се появи скоро в ежедневна употреба. Дори повърхностен поглед над нашия исторически речник показва, че нашите деди са се самоопределяли като Християни. Никой не се е сещал, че е точно и именно православен. Попитайте по-възрастни хора какви са, и бройте колко от тях ще се самоидентифицират като "провославни". Това със "стожерството" на Русия над провославието, особено след като неговият славянски клон е роден тук и само някакви си пет века по-късно доведен до знанието на Русия, е просто много странно. А на фона на това, че Сталин е унищожил (при това до основи) стотици християнски храмове, твърдението, че точно Русия е защитник на православието, звучи малко пресилено... Предлагам да се замислите за какво говорите.
  • 62 Наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Смеещ се":

    Историческите факти говорят, че на Украински земи е имало силна местна култура, на която в голяма степен се е базирала оформената векове по-късно Руска култура. Още по-точно, държавната организация, възникнала там, където днес е Украйна и по-късно "преработена" в Русия, е поставена от викингски народ, наричан от гръцките (и други) хронисти "Рус". Така, че Ленин не е измислял нищо, той може би е забелязал, че на тези земи хората наричат себе си Украйнци (те държат на това). Не ми се сърдете, но да се прави забележка на други, че са неграмотни (с което се съгласявам) предполага, че самата забележка не съдържа множество граматически грешки, например упорито поставене на пълен член на преките допълнения.
  • 63 Наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Морфей":

    Референдум. Добре звучи и е убедително. Пита се защо не бяха допускани журналисти. Какво тайно има в един конституционно проведен референдум? (http://www.civicsolidarity.org/article/1525/stop-persecution-civic-journalists-crimea)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания