Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 10:13 3 998 9

Виетнам: Никога няма да отстъпим територия на Китай

  • нгуен суан фук-
  • виетнам-
  • китай-
  • южнокитайско море

Ханой обвини Пекин, че усложнява ситуацията в спорното Южнокитайско море

Виетнам: Никога няма да отстъпим територия на Китай - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Виетнамският премиер Нгуен Суан Фук обвини Пекин, че усложнява ситуацията в спорното Южнокитайско море. Фук освен това се зарече, че ханойското правителство никога няма да направи териториални отстъпки на Китай, предаде ДПА.

"В последно време обстановката в Южнокитайско море започна още повече да се усложнява", каза Фук пред близо 500-те депутати, присъстващи на осмата сесия на виетнамското Национално събрание, започнала днес.

"Това се дължи на сериозното погазване на морския суверенитет на Виетнам в разрез с международното право, Декларацията за поведението на страните и постигнатия на високо равнище консенсус между Виетнам и Китай", добави той.

"Нашата партия и държава последователно са заявявали, че никога няма да отстъпим това, което е част от нашата независимост, суверенитет и териториална цялост", посочи Фук на заседанието на парламента, което бе излъчено на живо по виетнамската телевизия.

На започналата сесия на виетнамския парламент депутатите се очаква да приемат 13 закона и да разгледат девет законопроекта, а също така и да зададат целта за достигане на брутния вътрешен продукт за 2020 г. Сесията ще продължи месец.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ториното

    18 2 Отговор
    Eвалa, жълтури
  • 2 Borislav Popov

    25 7 Отговор
    Браво на виетнамците, те веднъж вече ги ашладисаха китайците, ако им е харесало може и повторно да го направят. Къде са руските-китайските комунистически подлоги, да ни разяснят ситуацията ??

    Коментиран от #5

  • 3 гост

    20 9 Отговор
    Китайците от лакомия много скоро ще си отворят втори фронт от съседните си държави , които се опитват да мачкат , но взети заедно са не по-малки и по-слаби от тях , да не говорим , че в доста производства вече са и по-конкурентни ! И когато запада ги подкрепи и премести поръчките и производството при тях , жална им майка на китайците , пишман комунисти !! Само за справка държавите около прословутото море , Южна Корея , Тайван , Тайланд , Виетнам , Камбоджа , Филипините , Индонезия и Малайзия са над 30 % ПОВЕЧЕ от Китай по население , а с предимството на предпочитан партньор на Америка и Европа , Китай може само да духа супата !!

    Коментиран от #8

  • 4 ПЕНКО

    6 4 Отговор
    ВИЕТНАМ СЕ СПРАВЯ ДОБРЕ !!! НО ПЪТЯТ МУ Е ФЕДЕРАТИВЕН С КИТАЙ !!! КАКВИ ТЕРИТОРИИ ВИ СЪРБЯТ БЕ ВКП ??? ЕДНСВЕННО ОБЩИТЕ КОНЦЕРНИ ;ФИРМИ И ПРЕДПРИАТИЯ ТРЯБВА ДА СА С 51 % ДЪРЖАВНО УЧАСТИЕ !!!!!!!!!!!!!!
  • 5 Ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Бе не сините бе, жълтите, жълтите хапчета
  • 6 Чук

    2 1 Отговор
    Още един фен от Карлуково
  • 7 Чук

    2 0 Отговор
    Още един фен от Карлуково
  • 8 Стига ва

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Кой в час по математика е ходил да пука бира а)))))
  • 9 Трът

    2 5 Отговор
    Ако китайците пръснат заедно ще издухат кучеядите чак в Абсурдистан