8 Октомври, 2019 07:39 3 250 15

Предупреждение! Армията влиза в Хонконг

  • кари лам-
  • китай-
  • хонконг-
  • армия

Китайски бойни части може да се намесят, ако ситуацията в града се влоши, обяви Кари Лам

Предупреждение! Армията влиза в Хонконг - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главният администратор на Хонконг Кари Лам предупреди, че китайската армия може да се намеси, ако ситуацията в града се влоши. Тя обаче подчерта, че управата на Хонконг все още се надява да разреши кризата със собствени сили, предаде АР.

Лам призова чуждестранните критици да приемат реалността, че четири месеца на протести, белязани от рязка ескалация на насилието, вече не са "мирно движение за демокрация".

След като прибегна до извънредни правомощия, за да забрани носенето на маски на демонстрациите, Лам не изключва и други мерки, включително да поиска китайска намеса.

"Все още силно вярвам, че трябва да намерим решението сами. . . ако обаче ситуацията стане толкова лоша, тогава никой вариант не може да бъде изключен, ако искаме Хонконг поне да има някакъв шанс", каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипъна

    17 10 Отговор
    Удри
  • 2 антисоросоид

    28 8 Отговор
    Само бой и пребиване на сороскитегендар протестари

    Коментиран от #12

  • 3 я па тия

    21 8 Отговор
    Що ще влиза чак армия тия нямат ли си сили за борба с безредиците да ги изметат за няколко часа ? Влязат ли армейски части тия ще бъдат изметени само за няколко часа и язък за парите на някого не че ще го ухапе комар !
  • 4 1234

    44 9 Отговор
    Навсякъде по света цру и местните соросогади правят едно и също, съсипват държави и общества. Всяко нпо е отряд за тероризъм срещу обществения ред и държавност. Тук е същото
  • 5 Той

    30 6 Отговор
    Мяза на хонгконски майдан - платени краварски провокатори изпълняват план на ЦРУ.
  • 6 Гун Бао

    19 6 Отговор
    Скоро от там ще замирише на прегоряла патица по пекински. Много пари наляха от САЩ в тия протести, ама зле са си направили сметката.
    В Китай разните му протестърчета, кое от кое по-умно и по-красиво, не минават. То това да не е като да са в Украина и България? Ще им спукат дупарите от "облагородяване", щото прекалиха с платените си протести.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 kjl

    9 2 Отговор
    Както обикновено става, където е имало органзирана "пролет" или нещо подобно, има много кръв и става по-лошо за пешките. И на Хонконг ще му ............
  • 9 Убиец на червени боклуци

    7 19 Отговор
    Леле, колко червени боклуци са се събрали тук. Някой от вас червени подлоги ходил ли е в Хон Конг за да види какво е направила Великобритания от едно рибарско село. Някой говорил ли е с тези, които останаха в града и очакваха хората на Мао да съсипят всичко. Е, сега виждат как Китай постепенно унищожава града изсмуквайки го финансово. Бюджета на града е 1/125 от това, което е бил. Китайците фалират бизнес след бизнес, като поемат управлението . Е какво да стоят и да гледат ли как комунисти като вас по навик унищожават всичко. Какво общо има Джордж Сорос с всичко това. В града се въртят такива огромни средства, към които Китай протяга ръка, че протестиращите нямат нужда от външно финансиране. Те много добре знаят какво значи да дойдат комунистите. Вие не знаете и дано никога не разберете.

    Коментиран от #10, #11, #15

  • 10 Факт

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Убиец на червени боклуци":

    Те от тук не са си отивали!
  • 11 Мао

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "Убиец на червени боклуци":

    Брачет я кажи англичаните за какво са го построили това нещо там по твоята логика разбирам ме явно много са им симпатични дръпнатите а не за да им точат ресурсите , защо не са дошли щ в Балчик да инвестират и да го превърнат в Хонг Конг , ти явно за Китай само четеш и чуваш по разни медиии , и ди толкова наясно за това което се случва там колкото искат да знаеш про краварските медии
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ввв

    3 4 Отговор
    Мдааа,червените мърши симпатизират на Китай,нормално,но лодката като се разлюлее,изпадат комунета
  • 14 цитат от друг до червени боклуци

    3 0 Отговор
    Как китайският комунизъм разказа играта на развития американски капитализъм?!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания