Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 17:50 1 703 4

Северна Македония е сигурна за НАТО

  • северна македония-
  • йенс столтенберг-
  • нато

Йенс Столтенберг разговаря със Зоран Заев

Северна Македония е сигурна за НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви, че е разговарял премиера на Северна Македония Зоран Заев, съобщи Нова Македония.

Двамата са потвърдили бъдещето членство на македонската страна в групата. Обсъдено е било и решението на ЕС, който не даде дата за започване на разговори с македонското правителство.

„Проведох добър телефонен разговор със Зоран Заев. Потвърдихме ангажимента на НАТО за членство на Северна Македония. В момента процесът на ратификация протича. Очакваме скоро страната да е официален член на групата“, заяви Столтенберг.

Заев е запознал Столтенберг с настроенията в своята страна, след като ЕС не обяви дата за започване на преговори.

Според Заев Северна Македония е изпълнила всички поставени реформи от ЕС. Той е благодарил и за подкрепата за членство в НАТО на своята държава.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    7 8 Отговор
    Не и трябва НАТО . Това е дрога и вмешателство във вътрешните им работи . Но този премиер е продажник . По добре да се хванат със Сърбия и да изнудват до безкрай .
  • 2 Македонците са българи

    10 3 Отговор
    Без съмнение... политиците им са прости и корумпирани като българските !!!
  • 3 естествено

    15 5 Отговор
    целта е да ги вкарат в Нато, а ЕС е само примамката. Усещам че на македонците са са им хвърлили само празна кукичка. Ама нали са си българи, хващат се и на кърфица.
  • 4 ЦРУ

    4 3 Отговор
    БРАВО !!!! Най-важно е НАТО...за да не може КОЧИН-ТА да се меси в региона ...както опитаха държавен преврат в Черна гора .
Новини по държави: