23 Октомври, 2019 12:56 22 324 74

Путин спечели военно сражение от хиляда километра

  • сочи-
  • сирия-
  • сражение-
  • русия-
  • турция-
  • владимир путин-
  • реджеп ердоган

Москва обяви края на турската военна операция в Сирия

Путин спечели военно сражение от хиляда километра - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин спечели военно сражение от хиляда километра разстояние. Така руското издание „Комерсант“ коментира проведената вчера среща между него и Реджеп Ердоган, на която основен акцент бе случващото се в Сирия.

Путин спечели военно сражение, на разстояние хиляда километра, от Бочаров ручей - президентската си резиденция в Сочи. Преговорите ще позволят да се избегне нова война в региона. Турският лидер Ердоган е бил принуден да укроти амбициите си, каквито без съмнение е имал, когато преди няколко дни турски войски навлязоха в контролираната от кюрди сирийска територия.

В Сочи Путин и Ердоган разговаряха близо седем часа и се споразумяха да се сложи край на турската военна операция „Извор на мира“. Руска военна полиция ще патрулира съвместно с турските сили районите до турската граница – на 30 навътре в Сирия. Ще бъде създадена зона без кюрдски бойци и терористи, а амбицията на Анкара е там да засели сирийските бежанци.

Срещата между двамата лидери е основен акцент и на турския печат. В южната ни съседна определят като историческо споразумението между Путин и Ердоган. Споразумението е съставено от десет точки. Ердоган отново посочи, че Турция не иска сирийска територия и не е хвърлила око на сирийската земя. „Российская газета“ пък написа, че са били подписани десет стъпки за „мира“ в Сирия, която от 2011 година е в гражданска война.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    260 33 Отговор
    Да голям политик е Путин,Русия се явява стожер на мира и разбирателство. А Ния пак сбъркахме "с съюзниците"и изпрахме най лошия.

    Коментиран от #21, #64

  • 2 Иван Грозни

    177 11 Отговор
    Както казах-не е важно кои са играчите, важно е кой е рефера....

    Коментиран от #8

  • 3 Turkiye

    25 194 Отговор
    Путин обяви край, ама щот Ердоган се съгласи, и защото Турция си постигна своете, за това! Иначе, през крив макарони, ако Ердоган не искаше!

    Коментиран от #59, #65, #69

  • 4 Браво

    154 12 Отговор
    Хайде сега обяснете за “ДЖУДЖЕТО”?
    А Borkata и НаАСсрАниЯ дето редовно го “пребиват “ ,” завладяват “и питат КОЙ е нека започнат да редят стихчета как крал Дони и великото НАТО аха да го смачкат , ама по- късно , че сега имат работа ! А цял свят видя къде са “Миротворците “ когато стане напечено и всъщност кой кара Влака !!!
    Хайде давайте , мен Би ме било срам , но Вас не ви Бърка ... СЛАВА !!!!!
  • 5 12:00

    29 112 Отговор
    "Турският лидер Ердоган е бил принуден да укроти амбициите си" дрън, Дрън...
    Ердоган си постигна своето, за това спира а и кюрдите се отеглиха, така че Ердо е печелившите!

    Коментиран от #58

  • 6 Башкан Ердоан

    31 73 Отговор
    За 7 дни операция Турция постигна това която повтаряше от началото на войната в Сирия , значи можело ама трябва да покажеш тоягата.И Тръмп и Путин приеха това което иска Турция в крайна сметка 20 мили бавътре в Сирия без терористи . А колкото до войната , петролните кладенци ги пазят кюрдите а около тях са краварските междуконтинентални сили , като се разположат там сирийски военни подкрепяни от междугалактическите сили на Русия бих казал че е спечелил. Хубавото от цялата история е че както каза президента на Турция 2 млн . Сирийци се връщат на родна земя

    Коментиран от #10, #23

  • 7 Eee

    35 4 Отговор
    Играч👍
  • 8 Yavuz

    11 89 Отговор

    До коментар #2 от "Иван Грозни":

    Досега свирката беше в устата на Тръмп, като му свърши въздуха Ердоган взе и подаде на Путин и той я пое веднага ,сега и той като остане без въздух СУЛТАНА почва с тоягата. Големите съдии ще изпият по една вода от "ИЗВОРА НА МИРА ".

    Коментиран от #12, #63

  • 9 стоян георгиев

    6 85 Отговор
    победата на путин реално се дължи на неговата марионетка тръмп.дали остана някои дето не вярва че тръмп е руска подлога?
  • 10 Пираня

    40 4 Отговор

    До коментар #6 от "Башкан Ердоан":

    Бре бре котката истина по гръб не пада. Я погледни каратата на Ердо в ООН!!! Я погледни сега къде са Рас ал аян и Тел абияд??? И колко процента е това от картата на ердо. После помисли какво иска Русия дали някога е подкрепяла кюрдите като винаги са биле зад Асад??? Това което ви даде Русия е тази ивица между двата града ЗАСЕГА!
  • 11 Масонски удар под кръста

    14 91 Отговор
    Това че руският президент може да спечели сражение само и единствено срещу голи и почти невъоръжени хора с по една пушка на рамо "яздещи камили" и возещи се в открити пикапи в пустинята го знаеме и без да ни го казвате... той други сражения не смее да води..... защото не могат да се преброят след това ранените и убитите като случая с шестстотинте изпепелени спецназовци преоблечени като войници от Вагнер.

    Коментиран от #22, #74

  • 12 Шишарката

    88 15 Отговор

    До коментар #8 от "Yavuz":

    Къв султан бе горски,Ердоган замина лично да се кланя на властелина на света Путин.Нали имаше мераци още да напредва а..какво стана сега а..Като бит педер.аст се завръща с подвита опашка.. от срещата с Путин хааххахах

    Коментиран от #30

  • 13 другаря Смучко Лапов

    11 76 Отговор
    Путин е Велик победител Докато му изтропаш с крака и ще го видиш качен на някой дърво

    Коментиран от #17

  • 14 Ю Кортес

    5 37 Отговор
    Само пълен глупак може да иде да затъва в сирийската пустиня.

    Коментиран от #16

  • 15 бат Рамбо е гей

    75 12 Отговор
    Разправях ли аз на сороснята при срещата на Турция , Франция и Германия за Сирия , че ще стане това което каже Путин !!! Императорът за това е император - да казва кой какво да прави !
  • 16 Джак Спароу

    53 6 Отговор

    До коментар #14 от "Ю Кортес":

    Ами то за това краварите с още 67 държави коалиция затънаха там. А и още в Афганистан , Либия , Йемен !
  • 17 да ти го накича на ухото

    30 3 Отговор

    До коментар #13 от "другаря Смучко Лапов":

    Първо се обръсни и облечи новите дрехи , че не се знае кой къде ще увисне.
  • 18 България

    51 8 Отговор
    Защо и Бойко не печели така битките а само губи то,че е простак простак е ама за толкова време една значителна битка не спечели.
  • 19 Кой68

    42 3 Отговор
    Политика си е политик ..Политиката е вечен интерес стига да я разбираш и владееш?Но клоун ли си е за цял живот.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Николай

    7 54 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Не че путкин е толкова голям дъртият курвар Дончо е много малък.В царството на слепите едноокият е цар.
    Никога със никой друг американски президент руската външна политика нямаше такива успехи. Не случайно говорят за намеса на Русия във американските избори. Признавам победата на путкин, ако държавната глава на Америка беше Килъри нещата щяха да се развият по друг начин

    Коментиран от #24, #55

  • 22 тъп соросоид

    49 3 Отговор

    До коментар #11 от "Масонски удар под кръста":

    А краварите и там не можаха да спечелят. Биха ги талибаните в Сирия и в Либия и в Афганистан и в Йемен и в Сомалия......

    Коментиран от #26

  • 23 Масонски удар под кръста

    10 41 Отговор

    До коментар #6 от "Башкан Ердоан":

    Ти се моли Турция да не излезе от НАТО защото в първите дни в които турция излезе от НАТО на вас турчолята ще ви разкатаеме фамилията тука в България. Това което се е случило на евреите в концлагерите през втората световна война ще ви се стори като спускане по детска пързалка в детската градина в сравнение с това което ще ви се случи на вас когато Турция бъде изхвърлена от НАТО както и на партията на Доган.
    14:07 23.10.2019

    Коментиран от #25, #60, #71

  • 24 Домбровски

    40 3 Отговор

    До коментар #21 от "Николай":

    В обора не са имали свестен президент о Кенеди насам. Всичките са кукли на конци. Все артисти и бакали.
  • 25 пишман воевода си

    48 6 Отговор

    До коментар #23 от "Масонски удар под кръста":

    Войводо успокой топката че с войска колкото половин стадион и от нея половината теляци , а останалите готвачи сме направо за под кривата круша! И това благодарение на твоите господари с гейпарадите !

    Коментиран от #27, #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Мехмед

    8 32 Отговор
    Истината е, че Путин отне кюрдската карта в голяма степен от САЩ.
    Истината е, че печеливша е Турция, не казвам Ердоган, а Турция, коята успя да разкара терористичната заплаха от към Сирия. Путин най-вероятно ще иска да се възползва от YPG/PKK но няма да разсърди Асад и да заплаши териториалната цялост на Сирия. Западният план за кюрдска държава е разбит. Да живее Велика Турция! Слава на аскера и Турския народ!
  • 30 Yavuz

    3 30 Отговор

    До коментар #12 от "Шишарката":

    Пластелина на света ще пази оградата на СУЛТАНА.
  • 31 Мехмед

    3 52 Отговор

    До коментар #26 от "Масонски удар под кръста":

    С удоволствие очакваме да се посегне на Турското Национално малцинство в булгаристанчето. Аскера само това и чака, да видим нато или мато ще ви помогне като се разплачете през сълзи и сополи.

    Кърджали, Хасково, Делиормана, Добруджа и още доста земя са ТУРЦИЯ.

    Коментиран от #33, #37, #51

  • 32 Велики Непобедими

    3 28 Отговор
    Руското издание "Комерсант" как се изказва само Спечелил Сражение на хиляда км Само дето той не си спомня да е бил там
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 СссереМ

    7 44 Отговор
    Дааа,русия спечели войната,а американците нефта.Сега вова да дава на сирийците и мужиците да ядат пясък и камъни,а бай дончо вече товари танкер след танкер.хахоха боже колко кухи лейки са тия ватници,и после се чудят защо са все бедни мишки.
  • 35 Хрониките на Евразия

    2 38 Отговор
    7 часа преговори да решават съдбата на кюрдите , без кюрдски представител ...
    Кюрдите са 20 милиона и имат добре въоръжена армия .
    Така че и 10 хиляди километра да обявят нетрезвите организми , тепърва ще има да чакат победата на Путин .

    Коментиран от #43

  • 36 0123

    27 5 Отговор
    Тази офанзива беше проверка за Кюрдистан. Много лесно се вързаха всички, а самите кюрди си направиха свойте изводи. Не отписвайте народ който се увеличава с 1милион на година. Кюрдистан ще има, това е ясно за всички.
  • 37 onq s konq

    4 10 Отговор

    До коментар #31 от "Мехмед":

    Ами Супер е това което казваш,защото значи че ФВ без проблем могат да построят Завода точно там.
  • 38 Behemoth

    18 2 Отговор
    Малкият човек с ГОЛЕМИЯ ,ТВЪРД.....
  • 39 пишман воевода си

    7 5 Отговор

    До коментар #27 от "Масонски удар под кръста":

    Виждал ли си как се дере свиня на живо ? Можеш да се пробваш при мини !
  • 40 Ceser

    21 5 Отговор
    Войната в Сирия е още назад не е и пресполовила.Както казва Ванга Сирия ке изгори но и Тюркия ке изгори.Тъй че мира е назад какво ще стане...страшно е. Който нож вади от нож умира.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 До Мехмед

    44 5 Отговор
    Върви си прегледай мозъка-не си добре.Ердоган има панически страх от Путин,а Путин НИКОГА ама НИКОГА няма да позволи някой да ни нападне.Те си държат на ценностите-не са като нас.Руснаците са наша кръв и плът.Така,че Мехмедчо право при лекаря
  • 43 Батиста

    23 3 Отговор

    До коментар #35 от "Хрониките на Евразия":

    Кюрдите в Сирия са 1,6 милиона ! Така че не ни пиши разни тъпотии!

    Коментиран от #45

  • 44 Хрониките на Евразия

    3 24 Отговор
    Путин отстъпи на Ердоган и кюрдите , и Сирия.
    Възниква въпрос : за какъв гешефт и в какъв еквивалент?
    Той не може така абсолютно позорно и безплатно да предаде всичко ..
    Нещо на газ ми мирише тази " победа на хиляди километра ".
    Скоро ще се изясни , по коя "тръба " и на кой в джобове отива ..

    Коментиран от #46

  • 45 Хрониките на Евразия

    2 18 Отговор

    До коментар #43 от "Батиста":

    Ти не четеш ли бе Ушанков ?
    Поне една книга да беше прочел през живота си !
    Турция: 14,3 - 20 млн.
    Иран: 8,2 - 12 млн.
    Ирак: 5,6 – 8,5 млн.
    Сирия: 2 – 3,6 млн.

    Коментиран от #52

  • 46 голям бръснар си

    12 2 Отговор

    До коментар #44 от "Хрониките на Евразия":

    Кюрдите кога са били на Путин бе бръснар ? Тръмп: Компания от САЩ ще разработва нефта на кюрдите ??!!!
    "Взехме нефт под защита", обясни американският президент, коментирайки изтеглянето на американските войски от турската зона на операция в Северна Сирия.
  • 47 Масонски удар под кръста

    2 32 Отговор
    Много от вас които се правят на националисти със странни коментари ми звучите смешно. Сигурно по-образованите от вас знаят че турците са едно от 12-те еврейски племена а 95% от българите са с турска кръв което означава - евреи.Чистите българи са около 5%. Не са евреи също чистите руснаци които са руснаци по майчина и бащина линия, както и другите чужденци които са чужденци по майчина и бащина линия. Така че национализмът за вас българите е мисия невъзможна, но не е невъзможно за нас чистите българи. Така че по-умната в картинките.

    Коментиран от #50, #67

  • 48 ПЕНКО

    20 2 Отговор
    В ИСТОРИЯТА НА СВЕТА ИМА ТРИМА С" ВЕЛИК "ПРЕД ИМЕТО СИ :АЛЕКСАНДЪР ; ПЕТЪР И ЕКАТЕРИНА !!! ДАЛИ ЩЕ ИМА ЧЕТВЪРТИ -ТРЕТИ ??? ЗА СИРИЙСКИТЕ ДЕЦА, МАЙ ,ВЕЧЕ ИМА !!!!!!!!!

    Коментиран от #49

  • 49 другаря Смучко Лапов

    9 7 Отговор

    До коментар #48 от "ПЕНКО":

    Пенко преди тия шушумиги има един Велик Български цар управлявал Българската Империя Чети историята и ще разбереш кой е той
  • 50 Ром ли? Това е напитка!

    13 1 Отговор

    До коментар #47 от "Масонски удар под кръста":

    А ти, дето се правиш на образован, къде го прочети това? Толкова е нелепо, чак е смешно. Или е плод на болния ти мозък?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Батиста

    12 2 Отговор

    До коментар #45 от "Хрониките на Евразия":

    Може , ама говорим за Сирия ! Там са 9% от населението или 1,6 милиона ! Като са толкова много в Турция - защо не си направят държава там ?!!
  • 53 ужас

    35 1 Отговор
    Путин пише учебници, по които в цял свят ще учат във военни университети и академии за дипломати. КЛАСИКА. Тръгна сам срещу коалиция от 63 държави, между които България, косово, САЩ, Франция, Англия, Германия, Канада, Австралия, и т.н., и успя. Освободи цялата теритрия н Сирия.

    Коментиран от #57

  • 54 одъртял комсомолец

    32 2 Отговор
    Ердоган практически дължи живота си на Путин! Американците му спретнаха преврат, който ако беше успял, сега Ердоган щеше да е някъде цъс 78 девици или колкото там бяха. Това е нещо, което не се забравя. Тръмп имаше шанс да промени ситуацията, но отказа да предаде Гювен и се заигра по свирката на Израел. Преврата в Египет, санкциите срещу Катар, въобще....твърде много и все сериозни причин за Ердоган. Очевидно е също, че Пути разполага действително с много сериозен екип. Сближаването му с Ердоган, особено след свалянето на СУ 24, когато двете страни бяха на границата на война, със сигурност ще остане като един от най- гениалните ходове в световната дипломация.
  • 55 Ако беше Килъри

    18 2 Отговор

    До коментар #21 от "Николай":

    до сега да се разменяха ракети и обора вече щеше да е пепел,а света пред самоунищожение. Така,че преди да пишеш мисли,разбира се ако имаш с какво.
  • 56 Хрониките на Евразия

    6 24 Отговор
    Главната новина на деня :
    " Путин за десети път прекрати войната в Сирия "
    И така , вече 20 години залъгва утайката на руското и българското общество ..
  • 57 ТОЧКАТА

    14 1 Отговор

    До коментар #53 от "ужас":

    На това отгоре е и връх в дипломацията!!!Никой досега не е имал добри отношения с всички държави в региона ...Които са си открити врагове и антагонисти!!!!!Това също ще се учи !!!Е там където има дипломати и дипломатически традиции . разбира се.....
  • 58 ТОЧКАТА

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "12:00":

    Прав си>>>Ердо си решава вътрешните проблеми с умели и решителни ВЪНШНИ АКЦИИ>>>>>Така вече е неоспорима РЕГИОНАЛНА СИЛА!!!А това е основна цел,не територии.....
  • 59 ивчо

    13 5 Отговор

    До коментар #3 от "Turkiye":

    абе фес, кой е на крака в русия , Ердиганя искаше да ликвидира кюрдите военизираните им структури. Дааа ама не
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Асан Чантаджиев

    16 1 Отговор
    И в Америка уважават Путин!Защо ли?
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Мая

    2 13 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Аз пък помислих че вече са пуснали ножчета за бръснене"Спутник", да си купя 10бр. за 1 бръснене!!!
  • 65 А беги бе

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Turkiye":

    А що ли се съгласил,и що ли му отиде на крак.
    Не знаеш ли чемохамед оди при планината а не обратно
  • 66 Еееееее

    10 2 Отговор

    До коментар #62 от "Емил Рангелов":

    Не знам дали им пука от Путин,но май напълниха гащи от ракетите му.
    Като си знаят колко умни са хакраварските ракетки беж да ги няма.
    Това да им нее виетнам или аборигенските страни дет имат калашници само.
    Пуцат от високо и бегат.
  • 67 Хаджи Генчо

    0 2 Отговор

    До коментар #47 от "Масонски удар под кръста":

    Те така и македонците са македонци!От скудоумие!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Лош

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Turkiye":

    Ей гиджук ердоган какъв е в световната политика ве Русия ако под кара Турция от изток а от запад я под карат Европа и американците и ще я сринат а и не забравяй онзи лудия ким чен ур какво беше предопредил ердогана че за 24 часа ще направи от Турция радиоактивно петно.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ruski

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Масонски удар под кръста":

    ДУРАК
  • 72 Браво

    10 0 Отговор
    Е това е! За пореден път Путин се доказва като политик номер едно в света. Браво.
  • 73 Специалист

    1 10 Отговор
    Путин е голяма работа!Едва ли има друг който да може да направи минималната заплата в най-богатата на природни ресурси страна 280лв БРУТО.
  • 74 КББ

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Масонски удар под кръста":

    Ха ха ха ха .......
    Тоя истински ме разсмя!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания