Last news in Fakti

24 Октомври, 2019 14:56 3 095 20

Франция с алтернатива на ЕС за Балканите

  • франция-
  • ес-
  • балкани

Страната предлага разширено партньорство

Франция с алтернатива на ЕС за Балканите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Франция е започнала дипломатически разговори за договаряне на специално партньорство с държавите от Западните Балкани, съобщи Nezavisne.

Предвижда се избраните държави да получават финансова помощ , специални договорености за достъп до европейските пазари и други предимства. Това предложение трябва да е алтернатива на възможно членство в ЕС.

Страните, които го приемат, ще трябва да оттеглят кандидатурите си за членство. Франция вече блокира предлагането на дата за започване на преговори със Северна Македония и Албания.

Това постави страната под натиск в рамките на ЕС. Очаква се на следващата среща на върха на ЕС да се вземе решение за двете страни и да се разгледа въпроса с Босна и Херцеговина.

Преди 10 години Германия предложи подобно партньорство на Турция, за да избегне следващи преговори за членство. В момента текат преговори с Франция по темата.

Повечето европейски държави подкрепят присъединяването на страни от Западните Балкани.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умно

    15 12 Отговор
    Франсетата си знаят работата.
  • 2 Тръмп

    27 4 Отговор
    Макро унижи малките макета с големи усти и претенции!!!:):):)
  • 3 Townboy

    11 3 Отговор
    Аз на тоя геронтофил и лобист не вярвам. Мак(а)рона е скандална личност и затова са го сложили на такъв важен пост. Ако не слуша винаги може да го дискредитират предвид личния му живот.

    Коментиран от #12

  • 4 KRASI

    6 7 Отговор
    ФРАНЦИЯ ПОДАРЖА ТЭРОРИЗМАР
  • 5 Сите србе на врбе 😱

    14 0 Отговор
    Европа на три скорости, първа, неутрална и задна 😂
  • 6 Jacques Yvec Moineau

    10 1 Отговор
    Щом Макарон се е хванал със западните балкани, дупе да им е яко! Ще ги оправи, както оправи нашите транспортни фирми.
  • 7 Кой68

    7 2 Отговор
    Винаги сме си и си патим от нашите политици независимо от цвета им........
  • 8 Олимпийска надежда

    11 0 Отговор
    Истината е, че няма пари.След брекзита няма кой да покрие вноската на Англия, и нови предприсъединителни фондове за три държави са невъзможни.
  • 9 Jacques Yvec Moineau

    11 1 Отговор
    Нещо не ми е ясна тази политика: Блокираш им членството за ЕС, и започваш да им предлагаш сътрудничество, при условие че се откажат да кандидатстват за ЕС...това си е удар под кръста на ЕС.
  • 10 фацузинотконго

    9 2 Отговор
    Ако имаше французи във Франция какво ли би било?
  • 11 Попут

    10 2 Отговор
    Албания не е за Европа, Македония маааааааалко по-добре
  • 12 Чантарас

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Townboy":

    Ма чантата му лачена!
  • 13 а бе наивници

    8 2 Отговор
    лесно е влизането в Нато, за да мрете за интересите на дебелогъзата демокрация, а ЕС си има цена и трябва дълго и безропотно да си я платите.
  • 14 Гост

    3 1 Отговор
    А дали това не е шансът им за спасение? Влизането е бавно и трудно, но излизането се оказва невъзможно!
  • 15 Алфа Вълкът

    2 3 Отговор
    Тоя бабоеб се прави на лидер на ЕС, но дотук виждам, че действа деструктивно и цели дестабилизация конкретно нашия регион!
  • 16 Това със ес

    3 3 Отговор
    Е пагубно поредната пирамида безплатни роби и заличаване на нации затова англетата се опъват а ние се натискам да ни е по навътре благодарение на личния интерес на няколко продажник за власт и пари
  • 17 JPower

    3 1 Отговор
    Макарон ще им изправи краставиците...Еврейски Съдизам...Втора Римска империя, а тя падна, заради унижението на НЕримляните!!!
  • 18 Ветеринар

    3 0 Отговор
    Значи да обясня защо така цели Макарона.
    Усетиха се еврогейовете вече, и най вече франките, че с приемането на въшльовци като назе и другите западни безделници дето се натискат, а натиска е заради парата, портфейла им се празни само а не получават нищо в замяна. Замислете се какво им даваме ние. Само евтина работна ръка. Да ама им пада стандарта така. Техните специалисти бягат към САЩ, а нашите ги подменят. А нашите управляващи папкат евровалута на воля, както се гласяха и макетата за това де. Еми, не са съгласни вече. Верно парите трябва да се връщат, ама риска при такива като назе е доста голям, че тъпчем все на едно място. Нищо че БВП ни е добър и дълга е малък. Стандарта на българина не се е променил към добро. Кой каквото ще да твърди по този въпрос ми е все едно. То се вижда. За няколко години подред фирми забоксуват, инвеститори си хващат пътя, Решил някой нещо да почне, ахааа с надежда да тръгне и хоп продава се и пуснал кепенците. Та няма кво да се лъже вече. Това не е само мое мнение, ами на много активни предприемачи българи. И тука мога да кажа, те са герои все пак, че се опитват да се държат. Инак сме фалирали нацяло.
    Кралството защо иска брекзит? Нали и те така.
    Та когато кораба (ЕС) се клатушка, от него искат да избягат и членове от екипажа, а има опасност да се обърне и потъне започват паническите действия.
    Ама инак им е добре да имат търговийка с много клиенти извън ЕС, та затова се предлага тоя вариант.

    Коментиран от #19

  • 19 Ветеринар

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ветеринар":

    Демек, няма да Ви приемаме в ЕС, щото ще ни подбивате още, ама пък за да печелим повече ще Ви предоставим добри търговски условия. Така хем агнето цяло хем вълка сит. Изхитриха се те вече.
  • 20 Пунта Мара

    0 0 Отговор
    Макрон да се качи на Дъстър. Да вози министри и да снима за фейсбук
Новини по държави: