25 Октомври, 2019 12:17 1 207 2

ООН изпраща мисия в Чили

  • чили-
  • оон-
  • мисия-
  • протести

В страната бе обявено извънредно положение

ООН изпраща мисия в Чили - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Върховният комисар на ООН за правата на човека ще изпрати мисия в Чили, за да разследва обвиненията за нарушаване на човешките и гражданските права.

Решението е предизвикано от 10-дневните протести и безредици, в които загинаха 18 души. Това е най-тежката криза в страната за последните десетилетия. За първи път от времето на диктатора Пиночет беше въведено и извънредно положение.

Любопитното е, че Върховният комисар на ООН е чилийката Мишел Бачелет. От 2006 г. досега тя се редува на президентския пост със сегашния държавен глава – консерваторът Себастиан Пинера, предаде Би Ти Ви.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    4 0 Отговор
    Чили правят такива военни паради че ще си помислиш че германската имперска войска там се е пенсионирала. Не мисля че ООН ще посмее да направи "миротворческа" мисия там.
  • 2 Комунизъм ли???

    2 0 Отговор
    Колко много Чилийци сега споменават Пиночет с добро и плачат за него