26 Октомври, 2019 20:00 2 592 12

Многонационално командване в НАТО

  • r-socc-
  • нато

Четири европейски членки създават съвместно командване за специални операции

Многонационално командване в НАТО - 1
Снимка: Shutterstock

Министрите на отбраната на Хърватия, Унгария, Словакия и Словения са подписали меморандум за разбирателство за създаването на Регионално командване на силите за специални операции (Regional Special Operations Component Command - R-SOCC).

Това съобщи НАТО на своята страница в интернет.

Под лидерството на Унгария това многонационално командване ще увеличи способностите на четирите страни да използват ефективно специалните си части, се казва в съобщението.

Предвижда се R-SOCC да достигне началните си оперативни възможности през януари 2021 г., а пълна оперативност - до декември 2024 г. Командването ще позволи на всяка от държавите да използва собствените си сили отделно, като съществено се възползва от интегрираната структура на регионалното командване, когато тя бъде активирана за разгръщане.

На церемонията по подписването заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана подчерта значението на инициативата.

"Доколкото силите за специални операции представляват изключително гъвкав инструмент в съвременните конфликти, церемонията по подписването прави важна стъпка към укрепване на специалните сили в региона и засилване на сътрудничеството и оперативната съвместимост в рамките на Алианса", каза Джоана.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 11 Отговор
    Абе не знам НАТО какво командване ще има , ама скоро руските потоци ще имат украинско командване !! Божее , ти да видиш , що толкоз русофилска мъка , божее , хахахха !!!
    Компанията South Stream Transport B.V, която строи морската част на газопровода „Турски поток“ потвърди запорирането на 100 % от акциите й в Нидерландия, като заяви, че това обстоятелство няма да повлияе на проекта.

    В петък надвечер изпълнителният директор на „Нафтогаз Украйна“ Юрий Витренко заяви за запор от окръжният съд на Амстердам на 100 % от акциите на South Stream Transport B.V . По думите му, това е направено във връзка с разглеждането на делата за измамни действия от „Газпром“ при предаването на тези акции на компанията (Transgaz Krasnodar LLC) ден преди съдебните изпълнители да започнат замразяване на активите на „Газпром“ в Нидерландия по искане на „Нафтогаз“.

    "South Stream Transport B.V. потвърждава, че окръжният съд на Амстердам е издало разрешение на НАК „Нафтогаз Украйна“ за запор на акциите на компанията. Даденото обстоятелство по никакъв начин няма да повлияе върху строителните дейности или експлоатацията на морския газопровод „Турски поток“, се казва в съобщението на компанията. В частност в Нидерландия, както уточнява агенция Прайм, по искане на „Нафтогаз“ през месец май 2018 г. окръжният съд на Амстердам наложи запор на принадлежащите на „Газпром“ акции в Blue Stream Pipeline Company B.V (оператор на газопровода „Син поток“). През септември 2018 г. „Нафтогаз“ п

    Коментиран от #3, #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    През септември 2018 г. „Нафтогаз“ подаде искане за изпълнение на решението на Стокхолмския арбитраж по делото за транзит, а изслушването на определено за декември.
    Само да напомня , че акциите на северните потоци също са запорирани в Лондон , а последния иск на Нафтогаз вече възлиза на над 12 млд долара и то доказани !!!

    Коментиран от #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 не и нашите подлоги

    8 1 Отговор
    ЕС като не смее да си създаде въоръжени сили заради американците, тези държави му намериха цаката!
  • 6 Въйко

    8 1 Отговор
    Да сме живи и здрави за да видим, кой на кого е направил запор, кой командва вече в близкия изток, защо израел свалиха Нетаняху и още нямат правителство и в крайна сметка, кой поръчва музиката 🤔😉
    Истината е, че всички яли и пили, но "територията" (сещайте се коя) била в тоалетната тогава и пак ще си остане със събути гащи, ей това е лошото. Успяха да ви разделят на РУСОФИЛИ, ЕВРОФИЛИ, АМЕРИКАНОФИЛИ, РУСОФОБИ, ТУРКОФОБИ, ТУРКОФИЛИ, ЛЕВИ, ДЕСНИ, СИНИ, ЧЕРВЕНИ, ЗЕЛЕНИ.... и си загубихте братската българофилска поддръжка.... Недай си боже стане война, четвърт ще избягат, четвърт ще са русофили, четвърт с турция и четвърт с НАТО.... Е това е ТЕРИТОРИЯ, не народ, не е и нация.. Просто една територия с разделени граждани.
    Лека нощ.

    Коментиран от #9

  • 7 Ердоган е велик

    1 1 Отговор
    Тези само ще спират сирийски бежанци ще се правят на мъже пред жени и деца видят ли насреща въуражени бандити и дим да на няма
  • 8 SAAB

    2 0 Отговор
    Даваме главанака за поста шеф на коф- помпа в алианса !
  • 9 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Въйко":

    Всъщност единственото , което ще видиш и то само до 2-3 години е фалирането на Газпром и разпродажбата му на части !! Най-сладките парчета ( добивните находища ) вече са разпределени между дружките на Путя и в момента те продават строителните си фирми , дето "градиха" потоците на същия Газпром , за да им осигури парите за това , но с цената на собственото му окончателно източване !! А газопроводите ще бъдат разпродадени на търгове с участие и на западни компании , с което хем ще покрият част от дълговете , хем ще осигурят "независими" транспортни оператори , които се изискват по европейското законодателство , за да продължи Русия да изнася газ в Европа ! А "товарищите" Ротенберг , Тимченко и дружина ще направят същото , което направиха и в Ямал !! Тъй като не разбират нищо от газодобив и от бизнес , ще дадат 70-80% на западни и китайски компании и ще си чакат комисионните без да се напъват !! Но от това файда за Раша йок !!! Понимаешь ??
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: