Last news in Fakti

29 Октомври, 2019 13:50 1 111 13

Литва не иска да плаши своите съседи

  • литва-
  • гитанас науседа-
  • нато

Страната обясни разполагането на сили на НАТО на своя територия

Литва не иска да плаши своите съседи - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Разгръщането на батальон на армията на САЩ в Литва е мярка за сигурността на страната. Това заяви литовският президент Гитанас Науседа, цитиран от ТАСС.

Американските военни ще останат в страната за шест месеца. Те ще проведат и общи учения с военните на място.

„Единствената цел на разполагането на силите на НАТО в страната е да се гарантира сигурността на нашите граждани. Ние сме миролюбива страна и няма да действаме агресивно към своите съседи“, заяви Насуеда.

В страната са разгърнати 500 военни, 30 танка и 25 бойни машини. Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че страната му ще трябва да отговори на такова разполагане на военни в близост до нейната граница.

Той обяви, че силите на НАТО са разположени в голяма близост до АЕЦ. Той призова Литва да подсигури региона.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    21 3 Отговор
    Дали фашизмЪ в Литва е изкоренен? :)

    Коментиран от #3

  • 2 miko

    17 2 Отговор
    От кога Литва може да плаши някого, джуджетата са си повярвали и там джендърството е на върха!!

    Коментиран от #4

  • 3 Истината

    4 18 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Единствено в Русия не е изкоренен аркадаш.
  • 4 Истината

    4 19 Отговор

    До коментар #2 от "miko":

    Тя не плаши бе путлераст, тя предупреждава рускини агресори да си стоят в мръсната руска кочина.

    Коментиран от #6

  • 5 Бесен

    11 2 Отговор
    Ний сме миролюбиви, ама не стоварваме войници на границата с Полша примерно или латвия... що ли? Щото обичаме мира... да бе!
  • 6 Я си помисли

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Я си помисли, какво точно има в Латвия ... имам предвид нефт, газ, диаманти, залто , платина или някакви метали , които Русия да иска, че чак да се напъва да наплюе това джудже ... проблемът на Латвия, Литва и Естония, че се га са клоаката на Европа , особено Естония ... Русия няма никакво намерение да ги напада, но те се гаврят с руснаците, които останаха след разпада на СССР ... в момента в който почнат да ги зачистват Русия ще вкара армията си ... познай кой ще си дъвче вратовръзката ...имаше един дето повярва на САЩ , че ще му помогнат.
    Набийте си в тъпите глави ... на бойното поле, т.нар. " на терен " не е имало , няма и няма да има по -силни войници от българите и руснаците ... особено ако става въпрос за защита на цивилни граждани.
    От 428 битки и войни в руската история , Русия е спечелила 386 ... христоматийният пример е Турция , която е водила 11 войни с Русия и е загубила 10 ... ако броим случката със сваления руски самолет за сражение , значи Турция е загубила 11 от 12 .
    Та трай си значи ... и на тебе ще дойде ред за Белене, не бързай .

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Истината

    3 12 Отговор

    До коментар #6 от "Я си помисли":

    Е, че руснаците не могат да понесат простия факт, че някой съседен народ иска да върви по свой собствен път различен от този, който Русия му е начертала. И затова иска да накаже всеки, който е дръзнал да стори това. С държави като Грузия и Украйна, които не са членове на НАТО отчасти им се получи. Затова в Прибалтика са взели мерси срещу руската агресия.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 А стига бе

    5 0 Отговор
    Абе тези политици сьвсем отдепиха бре--чак успокоявал за това че имало 500 войници от НАТО-че това е смешно ...Тоя е тотален неадекват
  • 10 продажни политици

    5 0 Отговор
    И тези са под американска окупация! Скоро и те като нас ще изчезнат от географската карта заради демографската криза и бягството на младите от страната! Ще останат само американските войски....
  • 11 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    " БАТАЛЬОНЪТ" СЕ ОТОПЛЯВА С РУСКИ ГАЗ !!!!!!!!

    Коментиран от #12

  • 12 Голям кеф

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "ПЕНКО":

    И Наташки
  • 13 ела

    2 0 Отговор
    От три (3.000.000) милионото население останаха под 1.5 милиона "кавбоите" къкво ще пазят и от кого не ми е ясно тъй като след 25-30 години няма да имат и 1.000.000.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания