Last news in Fakti

2 Ноември, 2019 09:52 3 530 28

Лавров: Европа следва САЩ навсякъде

  • русия-
  • сергей лавров-
  • европа

Той разкритикува някои решения на европейските страни

Лавров: Европа следва САЩ навсякъде - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейските страни следват САЩ в редица области и действат ситуитивно. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости.

Според него е важно да се спазва международното право. Той призова за по-мъдра политика.

„Трябват ни правила. Не искаме да живеем в свят без закони. Ако европейските представители следват действията на САЩ в редица области, то те действат ситуитивно.

Спомнете си как използваха терористи, за да свалят режима в Либия. След това те се преместиха в Мали, а французите, които признаваха, че ги въоръжават, поискаха помощ срещу тероризма.

Те не се съобразиха със Съвета за сигурност на ООН, а просто действаха“, заяви Лавров.

Той припомни, че според международното право не може да се действа с радикални организации. Според него е важно европейските държави да действат самостоятелно.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помпео

    17 51 Отговор
    А Русия следва КНДР дори и в тоалетната.
  • 2 Даммммм

    55 12 Отговор
    Не случайно хората казват "евро-пуделите на САЩ"...

    Коментиран от #17

  • 3 коня на Лавров

    14 45 Отговор
    А пък Путин ближе на Ердоган топките...

    Коментиран от #5

  • 4 козяшки трол

    29 6 Отговор
    Е и? Да си изядем топките ли? Западна Европа са васали, а ние сме слуги .... гладни сме, продаваме се ....
  • 5 00000014

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "коня на Лавров":

    Обратното е.

    Коментиран от #13

  • 6 Ачо

    41 7 Отговор
    Европейското съюзче е васална територия на америте. Слабо, без армия, скимтящо пуделче. За да те имат за нещо, трябва да си силен. До сега америте 100 пъти да бяха разцепили и изпомпали Русия, както стана с Ирак, Либия и останалите, ако можеха. Но могат само да седят, да квичат и да налагат смешни санкции. А и това е до време.
  • 7 тъй казаха краварите

    27 7 Отговор
    То краварите не знаят на къде да вървят а останалите ги следват . Майко мила - на къде отива тоя сват ? Явно здраво ги е стреснал Хитлер на времето че сега европейците са се хванали като удавник за опашката на краварите. Само дето на самите кравари изобщо не им пука за европейците !!

    "Майната му на ЕС", казва в телефонен разговор помощник-държавният секретар на САЩ за Европа и Евразия Виктория Нюланд, ...
  • 8 Жоро

    2 18 Отговор
    Ама реално от както е на власт бойко ми се увеличи пенсията и помощите.Другата година пак ще има увеличение.Така че много ясно че за кмета на ГЕРБ ще гласувам.
  • 9 всички мразят руските говеда

    10 24 Отговор
    Е не,вас ще следва,изостанали крепостници.Имате всичките ресурси на света,а живеете като аборигени.Икономиката ви е колкото на един град в Америка,а развитието като на Бурунди.Само мизерия разнасяте.Вас освен разнии мюсюлмански кочини няма кой друг да ви следва.Леваци.

    Коментиран от #22, #26

  • 10 Анти милиционер

    8 15 Отговор
    Този полувменяем руски милиционер все още вярва в "демокрацията" на ротшилдовия режим. Какъв див тъпанар! Боже не е истина!
  • 11 Анти милиционер

    7 16 Отговор
    Тук там в западните кенефи има по някои и друг вменяем мозък. Тук там.... Трагдията е, че в цяла Русия няма. Държава от невъзможно прости милиционери и добитъци.
  • 12 1944

    9 16 Отговор
    тоя нагляр що не си ходи в ереван или с кожугетоглу-шойгу на поклонение в мека?
  • 13 коня на Лавров

    9 15 Отговор

    До коментар #5 от "00000014":

    Ами бе...колко тъп галош трябва да си, че да ти убият посланника като куче посред бял ден или съюзник да ти свали самолета а джуджака не само да лиже топките на Ердоган, ами и дебело да си маже задните части с вазелин...муххахаха....обратното било...
  • 14 Масонски удар под кръста

    7 12 Отговор
    Лавров май е единствения по високите етажи на Кремъл, който е с всичкия си все още... Харесвам руският народ като сладък, добродушен и непринудeн, но това не означава че трябва да харесвам откачалките на Кремъл. Махнете ги от там и си изберете достойни и нормални психически здрави хора, които не са с милиарди долари в швейцарски банки и чиито деца не учат в Западна Европа и САЩ.
  • 15 Българин

    7 14 Отговор
    Този евразийски примат защо не си гледа мръсната руска кочина ами взел да се тревожи за ЕС и да лъже най-безобразно? Истината е, че и бай Дончо и Путин искат слаб ЕС и затова подкокопосват идиоти като Орбан, Салвини и Макрон.

    Коментиран от #25

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Руските свине

    4 14 Отговор
    Щом са се разквичали за международно право значи съвсем са я закършили!

    Коментиран от #24

  • 19 Кико

    6 9 Отговор
    Правилно го казваш, но защо? Защото сте като слон в стъкларски магазин. Руския човек е добронамерен, но е свикнал някой да го командва безропотно. Външната ви политика е на тази основа и затова жънете само омраза и подигравки!
  • 20 Виц

    7 10 Отговор
    Звъни Лавров на Шойгу и му казва :

    — Слушай, Кужугетович, не удряй по Ню-Йорк, дъщеря ми живее там.

    Шойгу възмутено:

    — Стига бе! Песков ме помоли да не удрям по Лондон и Париж, Медведев — по Берлин, Мизулина по Белгия, Жириновски по Швейцария... Още от нашите звъниха, списъка е дълъг. Лавров, все пак къде да ударя ако се наложи?

    — Ммм, бомбардирай Воронеж, там от нашите със сигурност няма.

    Коментиран от #23

  • 21 смешни

    2 3 Отговор
    Очаквайте акъл да ви дава как да правите секс с жена си
  • 22 Ники

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "всички мразят руските говеда":

    По + и- може да съдиш джендър
  • 23 Ники

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Виц":

    За да победиш врага трябва да го познаваш
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ф16

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "всички мразят руските говеда":

    ще има пак народен съд и такива като теб ще ги ядат прасетата....десиденти тъпанари

    Коментиран от #27

  • 27 Темида

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ф16":

    Ами той народния съд прогони комунистическия режим Сега Гешев ще ги настанява на топло и за дълго
  • 28 Баба Вуна

    0 0 Отговор
    Тролско - интелигентска (стихотворение) - Във сферите на висшите изкуства, на ръководни постове се пускат избраниците лични на съдбата, навремето излезли от гората! Останалите - в духовата секция се занимават с нечия ерекция!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания