Last news in Fakti

4 Ноември, 2019 20:50 1 075 3

Съдът призова за данъчните декларации на Тръмп

  • сащ-
  • данъци-
  • доналд тръмп

Случаят може да стигне до Върховния съд

Съдът призова за данъчните декларации на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Федералният апелативен съд постанови счетоводната фирма на Доналд Тръмп да предостави данъчните му декларации за последните 8 години, съобщи Ню Йорк Таймс.

Смята се, че случаят ще стигне и до Върховният съд. Президентът на САЩ се опитва да избегне оповестяването на своите декларации.

Той отказа да ги публикува още по време на предизборната кампания. Случаят вече мина няколко съдебни инстанции.

Декларациите вече бяха поискани от федералния прокурор на Манхатън. Това е част от разследване за предизборната кампания на Тръмп.

Проучва се дали неговият адвокат е плащал на жени, за да мълчат за връзките си с него. Вече е разследван и неговият адвокат Майкъл Коен.

Следствието се води от експерти в Ню Йорк. Президентът и представителите му твърдят, че няма нужда от предаването на декларациите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rаи

    5 1 Отговор
    Атаките не спират! Клинтънови просто не могат да преглътнат загубата.
    В крайна сметка американците започнаха да се уморяват вече от това, което ще повлияе добре за Тръмп на изборите 2020
  • 2 Гошо

    4 3 Отговор
    Така е в демократичните общества - дори и президентът не е над закона. Ако намерят доказателства за нарушение, ще осъдят Тръмп без да им мигне окото. Докато в една друга държава президентът и приятелите му от олигархията си правят каквото си искат вече 20 години, и никой не смее да им каже нищо, защото цялата власт е в тях.
  • 3 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    тръмп не показва декларациите си щото пак ще лъсне че е лъжец,а е задължително да ги показва особено като се кандидатира за президент.ще лъсне че е фалирал и че не е милиардер,което тои толкова много държи да бъде.освен това ще лъсне и къде е давал пара ,на разни 3 то разрядни ку.ви за да не обясняват колко е гола вода!