5 Ноември, 2019 19:25 3 739 98

Путин: Пещерни русофоби атакуват руския език

  • владимир путин-
  • език-
  • русия

Той се обяви за защита на езика

Путин: Пещерни русофоби атакуват руския език - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Редица страни и пещерни русофоби се обявиха срещу руския език. Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от РИА Новости.

Той говори по време на съвета на руския език в Кремъл. Според него Русия носи огромна отговорност за запазването и разпространението на руския език.

„Днес виждаме опити за грубо ограничаване на пространството на руския език в света. Пещерни русофоби обявяват война на нашия език, а редица държави правят това с държавна политика. Тук действат различни видове националисти. Важно е обаче да продължаваме да пазим езика си“, заяви Путин.

По-рано руският премиер Дмитрий Медведев призова езикът да не се пълни с чуждици. Според него той трябва да намира обяснение на чуждестранни термини.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тттттт

    32 20 Отговор
    Единят тук е Борката и още няколко смьрчовци -мислещи че да си русофоб е много кулл..
  • 2 Жоро

    8 12 Отговор
    Пулев ще бие ли в неделя
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тттттт т

    30 12 Отговор
    Не пещерни русофоби-а русофоби сьс пещерна усьрдност...-това е точният превод на Путин.

    Коментиран от #90

  • 5 Бат Ранбо

    34 24 Отговор
    Чухте ли тролове Соросоиди? Човека ви го каза, идвате от пещерата под строй за левчета, оплювте де що четете за Рашън, дават ви до Стотинка изтроленото и се прибираме под строй в пещерите. Даже Путин дето не ви чете ви разкри. Чакам бесни минуси и рев. Очаквам и вой от Сссерерссеем и други видни троллве русофоби.

    Коментиран от #39

  • 6 Евро

    39 9 Отговор
    Абе смешник, вие и македонци те, си приличате по това, че краде те от Българската История и Култура Вашата писменост е създадена в България, а не във Византия, както пише в учебниците ви по история
  • 7 То и

    16 4 Отговор
    с българския е така
  • 8 Браво

    25 14 Отговор
    Охххх , той да види тукашните Лакеи , гордо изписали сложни хамерски никове на маймуница ?Убеждаващи ни че задокеанските Пирати били наши “Братя”,разпределящи петрола и разбивачи на армии ...
    Ще се смае човекът на салтата на някои от тук присъстващите !
  • 9 Наазир

    12 13 Отговор
    Най-глупавият пещерен русофоб, с най дълбоката пещера, е Борето Попов - глубокий !
  • 10 Йосарян

    11 12 Отговор
    Инструкциите на господарите кравари, към умряло куче. Скачай!
  • 11 Последния софиянец

    10 9 Отговор
    Нормално е в условията на глобализацията едни и същи думи да се ползват в различни езици. В средновековието руснаците са наричали всички чужденци немци, което означава неми. За тях който не говори руски все едно е глухоням.

    Коментиран от #13

  • 12 Хрониките на Евразия

    19 18 Отговор
    Путин заяви, че на руският език е обявена война по целия свят и поиска да се създадат нови речници 😂😂😂
    С какво не му харесват съществуващите речници , не съобщи ..
    Но е забавно де ..няма ден без Ден Победы , няма ден без цирк и малоумщини ..

    Коментиран от #20

  • 13 Тъпан

    14 10 Отговор

    До коментар #11 от "Последния софиянец":

    не руснаците, а всички славяни са наричали неговорещите славянски немци...ама ти откъде да го знаеш?
  • 14 Българин

    11 13 Отговор
    Колко от тукашните русофили (които не са учили задължително през комунизма) изобщо говорят руски?
  • 15 Borislav Popov

    16 14 Отговор
    А едни други пещерни българофоби, атакуваха българската азбука и даже имаха наглоста да я изкарат македонска, а за руските думи-чуждици -паразити, които се прилепиха към нашия български език, не ми се и споменава даже. Която и крава там да беше мучала, а руската да беше мълчала !
  • 16 Хрониките на Евразия

    16 15 Отговор
    Плюс езика , Путин пусна и поредната идиотщина ..
    Не му била харесала Уикипедията , след като прегледал 100050 разпечатки от нея , тъй като компютър не ползва и заръча да се създаде большая руская енциклопедия ..
    Няма майтап 😂
  • 17 Кирил и Методи

    21 6 Отговор
    Абре Джуджи не се правете на Американци щото говорите и пишете на Български език с ваш измислен диалект Тъпанари
  • 18 ВЪЗРАСТЕН

    23 14 Отговор
    НЕКА ПЪРВО ТОЗИ КОМПЛЕКСИРАН ПАЛЯЧО НАУЧИ КОИ СА КИРИЛ И МЕТОДИЙ, И ОТ КЪДЕ ПРОИЗЛИЗА АЗБУКАТА МУ !

    Коментиран от #31

  • 19 Масонски удар под кръста

    20 18 Отговор
    Глeдaх прeди мaлкo интeрвютo нa Мaлинoв в бТВ и ocтaнaх c впeчaтлeниeтo чe e изключитeлнo умeн и нaчeтeн чoвeк. Нo дaли e шпиoнин caмo държaвнa cигурнocт и cпeциaлизирaнитe прoкурaтури мoжe дa кaжaт. Миcля чe имa изключитeлнo cилнa и cвeтлa aурa и пo-cкoрo ce oпитвa дa cъздaдe мeждунaрoднo руcoфилcкo движeниe c цeли зa в бъдeщe, нo тo щe кacae пo-cкoрo нaшитe дeцa и внуци aкo e прoблeмaтичнo. Нe миcля чe ни e прoблeм, нo тoвa e рaбoтa нa прoкурoритe. Миcлeх гo зa кoмуниcт, нo твърдo мoгa дa кaжa чe нe e. Той е преди всичко бизнесмен, милионер, с твърди капиталистически разбирания, но с някакви си негови идеалистични приумици /това си е негов проблем/. A cлeд кaтo нe e кoмуниcт зa мeн нe e врaг. Путин е доста светъл руснак, но не е от европейската раса, а от някаква ''странна'' и не съм му фен. Мултимилиардер и в същото време комунист, така че никак не съм му фен....
  • 20 Хроникьорчето

    9 10 Отговор

    До коментар #12 от "Хрониките на Евразия":

    Къде си бе , Свирчо ? 😂 .. тамън си викам , че може най - големият пещерен русофоб , свирещ на ромски инструменти по обществените тоалетни , да не е писал под тая новина , но уви , излязъл си от пещерата 😂😂😂
  • 21 Голем смях

    14 9 Отговор
    Този боклук не знае кой е създал азбуката им,а говори за език,който има 50 процента общи корени с българските думи.Език ,писменост и религия пристигнали от ..маленкая Болгария.

    Коментиран от #32

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хрониките на Евразия

    15 9 Отговор
    Вероятно , кремълският недофюрер няма повече аргументи за да защити своята агресивна и човеконенавистна политика и реши да защитава това , което никога не е имало нужда от защита ..
    Жалко ми става вече за руските граждани , какво ли още ще трябва да изтърпят с този пещерен охлюв ..
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Неблагодарници

    18 7 Отговор
    Алоо Жужко когато живеехте в пещерите ние имахме Азбука Писменност и Религия която ви дадохме и ви направихме хора
  • 26 Илия Бешков

    18 10 Отговор
    Кой народ се е хвалил така нахално с едно православие, взето назаем, с една азбука, подарена му от българите, със социалистически атеизъм, взет от немския евреин Маркс, с поети от Абисиния и Шотландия, с художник (да речем Репин), чиято картина, изнесена от Русия, струва само разноските по превоза? Това се отнася до цялата руска живопис и не става дума за някакво майсторство, а за това, че в картината неизбежно се отразява същината на русина: лъжлив, нескромен, развратен, преднамерен. Русинът няма духовно състояние. Той писа по подражание дълго време за Бога и светия Дух, докато убеди и света, и себе си, че му липсва. Години крещя за социализъм и труд, справедливост, правда, мир и благоденствие, за световно водачество, докато убеди света, че всичко това е пълна негова липса. Русинът е въобще нуждаещ се – той няма дар и когато е дълбоко убеден, че дава – той всъщност взема, защото откъде ще вземе бездарният, за да даде?

    Коментиран от #38

  • 27 Вовко Ленин

    6 5 Отговор
    Аз написах Азбуката
  • 28 Виц

    13 6 Отговор
    Русначе пита майка си:
    -Мамо, как е правилно, расизъм или русизъм?
    - Синко, ако мразиш негрите, то това е расизъм, а ако ненавиждаш целият свят, тогава е русизъм.
  • 29 Тръмп е русофил

    7 12 Отговор
    Пещерните русофоби пак вият на умряло! Слава на Руската федерация, да живеят русофилите!
  • 30 Истината за руснаците

    10 8 Отговор
    И. П. Павлов в речта си при награждаването му с Нобелова награда казва буквално следното: “Длъжен съм да кажа моите печални наблюдения за руския човек. Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността , а с думите."
    Наблюденията на нобелиста важат в пълна сила и днес.
  • 31 ТОЧКАТА

    4 3 Отговор

    До коментар #18 от "ВЪЗРАСТЕН":

    ТОЙ много добре ЗНАЕ
  • 32 Тъпан

    4 10 Отговор

    До коментар #21 от "Голем смях":

    Русия празнува деня на светите братя от 1863 година...в Русия това е държавен празник. Ти ще ми говориш, че не знаели кой е създал азбуката...комплексар. В Русия паметниците на братята са повече и по-хубави т тия в България...ако има такива де...че аз се сещам само за един.

    Коментиран от #40, #41, #81, #93

  • 33 Баба Ванга

    9 8 Отговор
    Свето ке стане по добър когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея!
  • 34 Тръмп е русофил

    5 8 Отговор
    Какво е да си БГ соросоид, или пещерен русофоб, и да знаеш, че президентът на държавата, която така яростно защитаваш и в която живее господарят ти Сорос, е русофил в краварска кожа?!
  • 35 Истината

    11 9 Отговор
    „Ето какво мисля аз – Путин е убиец, бандит и продукт на КГБ, който се опитва да използва всяка ситуация в своя полза. Всички ние разбираме кой и какъв е Путин. Ние трябва да се върнем към концепцията на Рейгън: Мир с помощта на силата. Защото единственият език, който разбира Путин е езикът на силата“.Джон Маккейн
  • 36 Хрониките на Евразия

    10 7 Отговор
    Ама вие разбрахте ли главната новина за деня ?
    Ушанките ще си имат Путипедия , вместо Уикипедията 😂😂😂
  • 37 Рубладжийче

    8 8 Отговор
    Дори най-верните русофили като путлерастите в България не могат и дума да обелят на руски. Освен За родину, за Сталина и слава росии, слава Путину нищо друго не знаят неграмотниците.

    Коментиран от #48

  • 38 ТОЧКАТА

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "Илия Бешков":

    Свети Илия Никога не дрънка глупости!!!!!

    Коментиран от #43

  • 39 Rado

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Бат Ранбо":

    Един русофоб си купи 12 ядрен процесор на AMD, друг 8 ядрен на Intel ма едвали са пещерняци. Ти ако използваш само руски технологии може и да си превърнеш в пещерняк. От Йотафон ли пишеш? А да си чул нещо безаналоговата електроника на Ангстрьом-Р. Според путкин Кирил и Методий са македонци - кой е пещерняк?
  • 40 Истината

    9 7 Отговор

    До коментар #32 от "Тъпан":

    Нищо не празнува мръсната руска кочина, лъжеш путлераст. Едва след 2000 година започнаха опити да празнуват и да правят паметници.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Истината

    9 8 Отговор
    Между Европа и Русия има цивилизационна разлика и тя се състои в това, че Русия е азиатска страна. Тя не е заселена както ни казват със славяни а с угро-финско-татарско население. И в тази обширна територия никога не е имало демокрация, там винаги човека се е подчинявал сляпо на властта. Големия руски историк Соловьов казва: „За нас, руснаците е престъпление да се съмняваме в правото на властта да прави с нас всичко, което си поиска”. Следователно,руснаците никога не са били свободни. През цялата си история те само са задушавали свободата на другите. На тях свобода не им е нужна, те се подчиняват на властта и считат това за ценност.
  • 43 Илия Бешков

    7 5 Отговор

    До коментар #38 от "ТОЧКАТА":

    Русинът обитава огромно земно пространство, което той не успява да насели и да овладее – то доминира над него. Оттук идва първото чувство на подчиненост. Един огромен труп, който търси за своята неограниченост (пространственост) една глава, която да координира действията и движенията му, за да ги доведе до какъвто и да е порядък, подобен на човешкия. И ако тази глава е в Кремъл, той я приема за своя, каквато и да е тя. Какво би правил този огромен труп без глава? Съвсем основателен страх, тъй като не са достатъчни костният и мускулният мозък, за да гарантират безопасното съществуване на това живо туловище. Русинът няма глава и винаги намира такава, задължително чужда, на която той е подчинен и покорен, а не свободен, разумен и целесъобразен с нея. И естествено, най-много се хвали с нея, не познава и не признава друга, боготвори я и задължава всички хора към това. Русинът е дълбоко и абсолютно невярващ – в нищо невярващ, защото е дълбоко опорочен. Неосъзнал и непознал себе си, той непрекъснато лъже, лъже без мярка и без полза, защото не знае какво му е потребно, нито за какво е нужен на другите. Той убива, плаче, моли се и краде едновременно само за да не пропусне едно от тези неща, за да не изглежда недостатъчен, непълен човек. Порочен и не вярващ, той е в пълна малоценност, която именно иска да прикрие с дързост, лъжа, сълзи и накрая самоубийство
  • 44 12345

    12 2 Отговор
    Кога в България ще се осъзнае, че не само азбука сме дали на Русия, а и разговорен език! В Русия говорят на старобългарски, осъзнайте го. Осъзнайте най-после, че средновековна България е мисионер за културно влияние в огромни граници. И всякакви руски манипулации за азбука, дошла от македонските земи, е фалшификация на историята. Най-малкото, което Русия получава от България, е азбуката. Русия получава от България езика, на който говорят сега руснаците.
  • 45 Монгола

    4 9 Отговор
    Рудифиб е =на продажен соросоид който за шекели е готов да проговори и на мангалезич език!

    Коментиран от #46

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Хрониките на Евразия

    13 5 Отговор
    В интерес на истината , руската пропаганда въздига Кирил и Методий като създатели на българската писменост , за да заличат историческите факти за съществуването на Преславската и Охридската книжовни школи , в които е и създадена писмеността на която днес пишем .
    И важно е да се спомене , че е създадена за нуждите на царската администрация , тоест за България и българите , а не за някакви си измислени славяни ..
    Де факто , ние българите сме имали висши учебни заведения първи в Източна Европа , в които е преведена всичката световна литература , съществуваща до този момент , на български език .
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Генерал де Гол

    8 3 Отговор
      

    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние. "
  • 52 12345

    1 6 Отговор

    До коментар #50 от "Рубладжийче":

    Това не го разбрах, изключи цинизмите и всякакви азиатски добавки и се изкажи на нормален български език!

    Коментиран от #54

  • 53 Психолог

    6 8 Отговор

    До коментар #46 от "Българин":

    Ти си точно пример за болен от русофобия сорософреник и колкото повече повтаряш тия глупости, толкова повече затвърждаваш диагнозата русофоб, защото русофобията е психично заболяване. Пий си антипсихотиците и си лягай!

    Коментиран от #55, #56

  • 54 Рубладжийче

    5 6 Отговор

    До коментар #52 от "12345":

    Това е руския език, за който джуджето толкова много страда. А ти си русофоб щом не го разбираш.

    Коментиран от #57

  • 55 Психиатър

    5 6 Отговор

    До коментар #53 от "Психолог":

    Грешиш колега, русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение.
  • 56 Българин

    6 4 Отговор

    До коментар #53 от "Психолог":

    Хиляди пъти съм повтарял на руската измет, че русофоби няма. Прочети внимателно предишният ми коментар и го научи наизуст.

    Коментиран от #63

  • 57 12345

    0 5 Отговор

    До коментар #54 от "Рубладжийче":

    Литературен и технически руски език разбирам на сносно ниво, с жаргоните не се справям. Ако усвоиш и правилата за използване на пълен и кратък член в българския език ще звучиш по-убедително. Не само като „Рубладжийче”, което е доста унизително. Но, ти си знаеш ...
  • 58 Хрониките на Евразия

    5 2 Отговор
    Време за губене :
    Тест за русофили :
    Моля преведете на български :
    1. Не спится
    2 . Не спиться
  • 59 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 1 Отговор
    Марксизм и вопросы языкознания — работа Иосифа Сталина???
    "Вълкът козината си мени но нрава не"/Българска народна поговорка/

    Коментиран от #60

  • 60 Хрониките на Евразия

    4 2 Отговор

    До коментар #59 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Путин се е развълнувал за руският език .
    Помня един друг кремълски квартирант , също така отчаяно
    се вълнуваше от езикознанието .
    Не правя намеци и паралели , но тези негови езикови напъни ги започна 3 години преди да го споходи трагичен момент , след който всичко и завинаги престана да го тревожи ..

    Коментиран от #61

  • 61 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 1 Отговор

    До коментар #60 от "Хрониките на Евразия":

    Възраждането на сталинизма в Россия е факт.
  • 62 Россия

    4 2 Отговор
    Хайде и ние да заговорим на руски. Да забравим, че сме българи. Нали всички русофили това искат? Давайте товарищи.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Тръмп

    7 1 Отговор
    Руски и македонски езици няма,това са Български диалекти за изостанали културно и интелектуално,Неблагодарници!!!:):):)
  • 65 Да допълня към изявлението

    2 3 Отговор
    Забелязвам че тее знаят за българите и украинците повече от колкото българите (и украинците) знаят за себе си. Не е ли логично все пак те са кораба майка на православието и славянството, без България православие и славянсто може, но без Русия това е края. Също и откачането от кораба майка е края на тези квази държави - 30 години ако не са ви го показали, то бъдещето ще ви го покаже ако изобщо имате капацитет да го оцените и разберете. Така че продължавайте да си мразите и да се тупате че сте в нато и ес, омразата ще си остане накрая у вас.Да допълня - приеха ви в нато пак за да се дотътрат до прословутите руски граници нещасници
  • 66 Тръмп

    6 1 Отговор
    Българския език и Букви са Оригинала,а руския е за начинаещи племена!!!:):):)
  • 67 Тръмп

    4 1 Отговор
    Путин кога ще си плати наема за Крим,който Българите създадоха с Боспорското Царство???:):):)
  • 68 Това трябва

    6 1 Отговор
    Руснаците да вземат да призначт официално, че кирилицата е българска.
  • 69 Тръмп

    6 1 Отговор
    Путин използва безплатно Българската Азбука и Диалект!!!:):):)Крадец на език, вяра и култура е Путин,както всеки комунист!!!:):):)
  • 70 Тръмп

    3 1 Отговор
    Бог е Словото,а в Русия то е Българско!!!:):):)Който краде Божието Слово ще гори накрая на ракетата!!!:):):)
  • 71 Тръмп

    3 1 Отговор
    Путин що не признае,че е евреин а не руснак???:):):)Путин защо не говори на иврид или му е труден???:):):)
  • 72 Изявление на Путин

    1 8 Отговор
    Кое е българско бе пещерняци, Солунските братя са гърци, Русия няма нужда от вас не се косете. Военните технологии са напреднали и не и трябва вече буферът източна европа който и излезе скъпо и прескъпо и като ви гледам тука на какво ниво сте баят нерви са изхабили те че изобщо са се занимавали с източна европа и тръбите си строят по дъното на морето за да не се занимават вече с вас

    Коментиран от #76

  • 73 Тръмп

    5 1 Отговор
    Другарю Путин,тъй,въй,мъй и други крадени звуци,не са руска реч и се говорят от хиляди години в Българските села!!!:):):)
  • 74 Тръмп

    6 1 Отговор
    Другарю Путин,няма как да ни Откраднете Кирил-Константин Философ и Методий,Наум или Ангеларий,та не се напъвайте!!!:):):)
  • 75 ПАТРИОТ

    8 1 Отговор
    ПИЯНИ ОКУПАТОРИ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ, ДА ИЗГОНИМ РУСКАТА СВОЛАЧ !
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Тръмп

    4 1 Отговор
    Другарю Путин,не се събирайте повече над гроба на Севт,на Копринка,защото това е Български Цар от времена в които вие сте били скитници в степите и Сибир!!!:):):)
  • 78 Тръмп

    4 1 Отговор
    Другарю Путин,всички комуноиди сте изключително неграмотни и недоразвити,та няма как да ни Откраднете Азбуката,Християнската вяра и Хилядолетната История!!!:):):) България няма какво да открадне от Русия,бедни сте и тялом,и духом!!!:):):)
  • 79 Отговор

    1 3 Отговор
    Изгонете ни , ама от великата българия ще останете една шепа фашисти от украински тип, 5 циганина и 5 етнически турци да си приказвате приказки какви траки сте
  • 80 Тръмп

    4 1 Отговор
    Другарю Путин,вие сте роден в крадена от Швеция земя,на която е построен Санкт Петербург!!:):):)Свети Петър обаче е наш човек и първо в България е посял Новата Вяра,а не в калта на вашите степи!!!:):):)
  • 81 Голем смях

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "Тъпан":

    Абе лизач,Светите братя не са написали руската азбука,а българите в столицата Преслав.Братята отдавна са били покойници.Глаголицата,която са създали никога не се е наложила.Интересно,защо татарите също празнуват на БЪЛГАРСКАТА дата 24 май,след като са чествали още от 1863.Интересно,защото народът е бил неграмотен и крепостен,а аристокрацията в Петербург се е франчеела и обличала по френска мода и да говориш на френски е било престижно.Бая празненства са паднали.
  • 82 Тръмп

    5 3 Отговор
    Другарю Путин,вие сте обикновен милиционер от комуноидното недоразумение Русия,която не си знае корените и сами се лъжате,че сте славяни,каквито в Историята няма!!!:):):)Нямате нито един артефакт за славянската лъжа,нито исторически данни!!!:):):)
  • 83 говори Москва

    3 3 Отговор
    Русия ви обича , но няма да се ожени за вас , не се дръжте като отхвърлена грозна жена

    Коментиран от #96

  • 84 говори Москва

    3 4 Отговор
    Не ме учете на история , бетер македонци бетер укри, това което са били българите преди 1000 години не сте вие , не знам с какво се гордеете като ви чета какви сте сега и, приемайте латиницата по скоро за да се съедините с цивилизованите народи, където твърдите че вие мястото и където ви уважват :)

    Коментиран от #87

  • 85 Голем смях

    5 1 Отговор
    Като народ ние можем да се гордеем ,че всичките ни народни деятели и патриоти Раковски,Каравелов,Левски,Ботев,А.Кънчев,Волов,Бенковски и прочее,са биле против официална Русия.Никога те не са апелирали към нея,защото са знаяли ,че нейния камшик повече боли от турския....Русчук-1-й март 1886 г. Захари Стоянов.
  • 86 Тръмп

    7 1 Отговор
    Другарю Путин,пазете си крадения от България език и Азбука,защото няма по-Съвършенно и Божествено Слово от Българското !!!:):):)Никое друго Слово на света не е толкова точно между Звук и Знак,както Българското!!!:):):)
  • 87 Тръмп

    5 1 Отговор

    До коментар #84 от "говори Москва":

    Вие комуноидите нямате нужда от знания,а само от лъжи и кражби!!!:):):)И Иисус да влезе в Москва,няма да го познаете!!!:):):)А ако го познаете ще го убиете без Съд и Присъда,тайно!!!:):):)Както си Убихте последния Император и петте му деца!!!:):):)
  • 88 Тръмп

    5 1 Отговор
    Другарю Путин-разПутин,докато се кланяте всеки ден пред Мавзолея на Ленин,помнете че името е Изписано с Български Букви,а не с руски или съветски!!!:):):)Мавзолей също е един от най-известните Българи,както и Орфей!!!:):):)А вие комуноидите имате само газ под налягане и дупки от източен газ в които ще потънете скоро!!!:):):)
  • 89 Тръмп

    4 1 Отговор
    Другарю Путин,на френски език името ви означава малък и в действителност е така не само физически,но и интелектуално!!!:):):)
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Ехоо, Народе!!!

    1 1 Отговор
    Някой да ми каже: има ли нормално мислещи от всички тези, които се изказаха до тук ...!!! Вие четете ли история , география и всичко друго, което се пише между редовете ??? Помислете трезво и компетентно и след размисъл коментирайте братя българи !!!
  • 92 Кирил и Методи сме

    4 2 Отговор
    Алооо Путин Руски език и писменност няма
  • 93 Фатмак

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Тъпан":

    Лъжеш Тъпан!!!
    24 май не е официален празник в Русия! На 24 май само се почита паметта на Кирил и Методи от Руската Православна Църква. Даже в руските учебници се учи, че азбуката е направена по заръка на Византия. Изобщо никаде не се споменава за учениците на Кирил и Методи и глаголицата.
  • 94 Цурко

    3 0 Отговор
    Абе бастун ако не ти бяхме дали азбука на какъв език щеше да говориш, и ултиматуми ще си отправяш към пияните ти мушици в чукотка.....
  • 95 хахаха

    2 0 Отговор
    На крива ракета и Космоса й пречи! Не стига, че "лошото" НАТО е обградило отвсякъде мамашата и току гледа как да отръфа парче от снажната й снага, ами сега пък посяга и на священньй русский язьик:) Малкият кагебист съвсем изтрещЕ:)
  • 96 ултра

    2 0 Отговор

    До коментар #83 от "говори Москва":

    Ушанка, не ви щем ни меда, ни жилото! Грухтете си там във вашите степи и ни оставете на мира!
  • 97 Висоцки

    1 0 Отговор
    Психясалото джудже се прави на товарищ Сталин. "В езикознание направо корифей!"
  • 98 Бандера

    1 0 Отговор
    Путин е ХУЙЛО и да не бърка себе си с Русия , най големият враг на Русия е той.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания