Last news in Fakti

6 Ноември, 2019 15:54 2 502 13

Иран наруши ядреното споразумение - Ноември 2019

  • иран-
  • споразумение-
  • договор

ЕС и САЩ коментираха случая

Иран наруши ядреното споразумение - Ноември 2019 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството в Иран е нарушило ядрения договор, съобщи РИА Новости.

Страната е започнала да инжектира уранов газ в усъвършенствани центрофуги. Това е пряко нарушение на споразумението.

Това е станало в ядрения обект „Фордо“. Съобщава се, че международните инспектори в страната са били уведомени за това.

Новината беше потвърдена от иранския президент Хасан Рохани. Той обяви, че очаква скоро обектът да заработи на пълни обороти.

Иранската страна иска отмяна на американските санкции, за да преустанови действията. Представители на ЕС обявиха, че са обезпокоени от тези новни.

САЩ обявиха, че проучват станалото.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    8 18 Отговор
    Иранците ще вдишват обогатен уран,на там отиват работите!!!:):):)
  • 2 Иван

    31 5 Отговор
    В Иэраел има ли международни инспектори?

    Коментиран от #3

  • 3 Да ама

    5 16 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Исраел поне нема да гонят ,,ислямски джихад,, за разлика от религиозните фанатици, много сте интересни такива дето защитавате хора, които биха резнали нечия глава само защото не е мюсюлманска
  • 4 Гост

    24 1 Отговор
    Че то само Иран го спазва в последно време.Излиза,че са се споразумели със себе си.Какво като го спазваше и като не го спазва сега?Все санкции и то пълни.Така става като те наврат в ъгъла каквото и да правиш.
  • 5 TEXERAN

    28 4 Отговор
    Това споразумение беше тристранно между САЩ, Иран, ЕС американците го нарушиха първи защо Техеран трябва да лоялен към нарушено споразумение?

    Коментиран от #8

  • 6 onq s konq

    15 3 Отговор
    Хамериканците нямат думата в Иран и нейната вътрешна политика.
  • 7 Borislav Popov

    17 3 Отговор
    Този договор няма стойност от момента в който краварите върнаха санкците срещу Техеран!
  • 8 Гост

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "TEXERAN":

    ЕС също ги предаде.Французите се изнесаха от там,а англичаните им арестуваха танкери.ЕС обеща да заобиколи санкциите и толкова.Спазва ги.Санкционира ги демек.Какво остана от споразумението?
  • 9 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    "САНКШЪН " ИЛИ " СЕКШЪН "- КАКВО ПРЕДЛАГАТ " ЮСА - СПАЙ ЕКСПЕКШЪН "!?!?!?!? ЮДЕИ , СЕМИТИ ИЛИ ЦИОНИСТИ СА ЦРУ ??? ЗА МЮСЛАД ВСИЧКИ СМЕ НАЯСНО !!!!!!
  • 10 МОСАД

    4 12 Отговор
    Натаняху каза, че Иран няма да има ядрено оръжие.

    Той един път казва, втория път размазва.
  • 11 Барчо

    4 1 Отговор
    Значи!!! Американците пишщят, че иранците нарушават договора и налагат санкции. Иранците търпят загуби и в един момент решават че няма смисъл да продължават да спазват договора и го нарушават, но това е много след санкциите за нещо, което не е направено. И сега вече се чува фалцетното пищене на америте: вижте какво правят иранците и ние санкциите сме ги въвели правилно. Логика няма никаква.
  • 12 Барчо

    6 1 Отговор
    Необоримия факт до сега е че единствено американците са използвали ядрено оръжие и то срещу мирно население. Соросоидите да замълчат и да се заврът в миша дупка, където и е мястото.
  • 13 Бачо Киро

    4 1 Отговор
    Кво да спазват по тоя договор, след като САЩ си избърса задника с него, ЕС и те го препикаха... Кой е толкова гламав, че да спазва договор, който никоя друга страна в него не спазва, че и му налагат санкции още докато го спазваше... Явно тея дето се връзват на тези новини са някакви специални идиоти....