Last news in Fakti

11 Ноември, 2019 17:00 1 651 10

САЩ подкрепят балканския Шенген

  • сащ-
  • блакански шенген-
  • балкани

Матю Палмър обяви, че одобрява инициативата

САЩ подкрепят балканския Шенген - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Специалният представител на САЩ за Балканите Матю Палмър обяви американска подкрепа за идеята за Балкански Шенген, съобщи Gazeta Express.

Той говори по време на форума в Женева. Според него Косово и Босна и Херцеговина трябва да бъдат включени в проекта.

„Това е обещаваща инициатива, която има нашата подкрепа. Ние сме готови да работим с лидерите на страните от Западните Балкани, за да я осъществим“, заяви Палмър.

Инициативата беше обявена от Сърбия, Албания и Северна Македония. Тя предвижда свободна търговия между балканските страни.

Те вече обявиха, че са готови да приемат още балкански държави в съюза. Според Палмър това показва ангажираност с бъдещето на региона.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз не искам.

    7 1 Отговор
    Искам БГ в сегашните си предели. С развита независима и силна икономика и отбрана. Без САЩ и който и да било друг.
  • 2 Последния софиянец

    7 3 Отговор
    Кво стана бе бат Бойко? Твойте господари направо те закопаха.Отиде ти целия труд.

    Коментиран от #7

  • 3 Умно село

    3 2 Отговор
    Ай стига с тия Западни БаЛКОНИ!
    Решават проблеми на региона, но в Женева.
    Да бяха избрали Скопие, Прищина............. , а те Женева.
    До кога бе сбъркани шизо-сценаристи?
    Един пъд да друсне тая ваш Йелоустоун, та да стъпите на земята.
  • 4 Румяна Костова

    4 3 Отговор
    Изглежда нас, на Балканите ни подготвят за европейски държави втори сорт? Ние, ако влезем в тази зона трябва да се постараем да стигнем пенсиите на македонци и сърби. И този жест от САЩ го правят напълно безплатно, от човеколюбие. Полагат усилия ние тук, балканските народи, всеки от които има мания за величие, да си търгуваме свободно. Направо ще се разплача от умиление.
  • 5 Хахаха

    5 1 Отговор
    САЩ са любимият съсед на всяка държава. Готови са винаги да се притекат на помощ
  • 6 Кой68

    1 0 Отговор
    Нищо не ще се получи...........Кашата ще бъде още по-голяма?Без одобрението на чичо Сам и Сорос нищо неможе да се случи,а да не говорим за икономическа,военна или политическа независимост.....
  • 7 Европейските го отрязаха.

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    Още Америте го поддържат.

    Коментиран от #8

  • 8 Последния софиянец

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Европейските го отрязаха.":

    Специалния представител на САЩ за балканите му го нацепва отзад. На това ли му викаш подкрепа.
  • 9 бай Даньо

    3 0 Отговор
    Тоя балкански шенген ми изглежда като една мелница в която Македония ще бъде смазана. Македонците са с толкова промити мозъци че биха прегърнали всяка идея щом идва от сърбия , дори да води до края на Македония. А сърбите точно това правят държат мънкидонците в орбита на Белград до колкото могат. Свободно предвижване на албанци в рамките на Сърбия , Македония , Черна Гора , това ли искате православни "братя"? Бъдете ми гости! Както казва американеца. Няма лошо ще изчезне един български проблем заедно с Македония като я разпарчетосат и окончателно обезбългарят. Аз съм за, в тоя свят територията не означава нищо, икономиката е всичко, а България е най-богата държава от тия всички, по богата от Сърбия с поне 30% по-голям БВП. Македония ( особенно без българско самосъзнание на населението ) не ни трябва.
  • 10 Горан

    0 0 Отговор
    Поредния ход на Америка срещу ЕС. Америка няма интерес от силна и независима Европа, дори тя да е в конфликт с Русия. Те знаят, че ако освен с Русия и Китай, започнат борба и с Европа ще има фалит на изкуствената им финансова система и крах на световното им господство.
Новини по държави: