12 Ноември, 2019 20:05 2 998 5

6-метрови вълни в Далмация

  • далмация-
  • хърватия-
  • вълни-
  • свлачище-
  • буря

Свлачища и съборени електрически стълбове

6-метрови вълни в Далмация - 1
Снимка: Shutterstock

В хърватската област Далмация по крайбрежието на Адриатическо море е обявен червен код заради ураганния вятър, чиито пориви в Дубровник достигнаха скорост над 140 километра в час, съобщи националната телевизия ХРТ.

Бурният вятър е съборил няколко бора на автомагистрала, има сигнали за свлачища, затрупани местни пътища и за съборени електрически стълбове в няколко селища.

В района на Сплит бурята е предизвикала проблеми в морския и сухопътния транспорт. Вълните в морето на места са достигнали 6 метра височина. Прекъснати са линиите на фериботите и катамараните. В службите в Сплит е постъпил и сигнал, че в морето плават изтръгнати дървета и клони.

Властите предупредиха жителите на Далмация да бъдат особено внимателни и да избягват пътувания и престой по крайбрежието, които могат да се окажат опасни за живота им, и да се запасят с вода, тъй като са възможни спирания на тока и водоснабдяването.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОТЕЦ ПАИСИЙ

    1 2 Отговор
    Бог да е с тях

    Коментиран от #2

  • 2 Obergruppenfuhrer

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "ОТЕЦ ПАИСИЙ":

    Боли ме шпека за тях, Отче! Бог да е с нас, че отиваме на изчезване
  • 3 Весо

    2 10 Отговор
    Вие живеещите в БГ отдавна сте мутирали от самия ви жалък живот .Отче и бог са шизофренни симптоми налагащи консултация с психиатър и след като в БГ и те са луди.НЕМА СПАСЕНИЕ.

    Коментиран от #4

  • 4 Емигранте

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Весо":

    И понеже няма спасение, мушни си главата във въжето и скочи от стола, направи едно добро на Света!

    Коментиран от #5

  • 5 Иван Грозни

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Емигранте":

    Абе мАни не му наливай акъл на тоя, че верно ще земе да си тури въжето..да те търсят после за подбудителство. Не го ли виждаш че му скърца дюшемето.
Новини по държави: