Last news in Fakti

13 Ноември, 2019 10:02 1 345 7

Руски бизнесмени финансирали британски депутати

  • великобритания-
  • депутати-
  • борис джонсън

Отделяни са били средства за консерваторите

Руски бизнесмени финансирали британски депутати - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британски парламентарен доклад свидетелства за деветима руски бизнесмени, които са спонсорирали Консервативната партия, съобщи Би Би Си.

Новината се основава на неназовани източници. Ясно е, че официално има такъв доклад.

Според последни информации той е бил блокиран от правителството. Очаква се публично да излезе на 12-ти декември.

Така ще бъде избегната предизборната кампания в страната. Сред имената на руските бизнесмени се откроява това на Любов Чернухина, която е съпруга на бившия руски заместник – министър на финансите и е смятана за близка до кръга на президента Владимир Путин.

Тя дала 450 хил. паунда на консерваторите, докато оръжейния магнат Александър Темерко е предоставил 1.2 млн. паунда. Смята се, че подобна подкрепа е била предоставена на депутати, които са участвали в кампанията за излизането на Великобритания от ЕС.

Според запознати правителството се опитва да забави излизането на доклада, за да не повлияе на предстоящите избори. Представители на британския премиер Борис Джонсън заявиха, че това е нужно, за да се обработи съдържанието в доклада.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умен

    8 6 Отговор
    В очакване на опорките от Москава...
  • 2 Нормален

    14 10 Отговор
    То само на родните червени кратуни не е ясно, че Брекзит го направиха руските служби.Не вярвах, че англичаните са такива головодници и оставиха подчовеците да ги метнат така.
  • 3 Хммм

    4 2 Отговор
    Дрогарете тролове нещо се умълчаха
  • 4 осведомен

    2 1 Отговор
    ХАХАХАХА избягали от Русия крадци а Лондон им е дал политическо убежище и гражданство и не ги връща не виждам Шаповалов Зверев да ги обявявате за руснаци де гиди двойни стандарти не съм от платените трийте бързо както винаги
  • 5 Кико

    6 3 Отговор
    Да не би да ги раздават от собствения си джоб.? Парите са народни, но касиер - Путина!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 А кой е СОРОС ?

    3 4 Отговор
    А кой финансира НАВАЛНИЙ ? А Перестройката а ВОЙНИТЕ А РЕВОЛЮЦИИТЕ ? А къде Ма.кс написа и отпечати " КАПИТАЛЪТ "? Made in UK ! ТОЧНО ТАКА ! Стяхните камъни по тяхната глава!
Новини по държави: