14 Ноември, 2019 17:00 991 5

Балканският Шенген не е нова Югославия

  • сърбия-
  • югославия-
  • балкански шенген

Расим Ляич защити инициативата

Балканският Шенген не е нова Югославия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Идеята за Балкански Шенген е придружена от твърде много спекулации и твърде малко рационален подход. Това заяви сръбският вицепремиер Расим Ляич, цитиран от B92.

Според него това е единствено икономически проект. В него се включиха Сърбия, Северна Македония и Албания.

„Мисля, че така внасяме стабилност в Западните Балкани. Създаваме климат, с който можем да решим политическите противоречия.

Ние сме опитвали от всичко, но не и от това да сме нормални и прагматични. Това не е създаването на съюз от типа на Югославия. Ние искаме да възродим всички регионални инициативи. Търсим свободен поток на стоки и идеи“, заяви Ляич.

Някои балкански представители твърдят, че идеята цели да наложи доминантна позиция на Сърбия в региона. Все пак страна твърди, че всеки може да се включи в идеята.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Омг

    0 3 Отговор
    И в България няма демокрация, така че няма да се изненадам ако започнем да емигрира е към Албания свободно...

    Коментиран от #2

  • 2 Последния софиянец

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Омг":

    А за там няма да ни дават визи.
  • 3 Каръл Маркс

    1 2 Отговор
    Еми нас Бг.що не ни вземат.Ако затворят границите пак ли ще обикаляли през Румъния.Таман бях забравил за визовия режим
  • 4 ШОП

    2 1 Отговор
    Бг требва да седи на страна от тия и да им гледа сеира, а те да се напинят да влезнат в еу а никой да не ги пуска. Направо мед ми капе на душата като реват що не са започнали преговори още. Да си се напинят, напинят и накрая само кафява руда да произвеждат.

    Коментиран от #5

  • 5 ГосТ

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "ШОП":

    Абсолютно! Тия мръсни сърби колко българи са избили в Македония, а лумпените братя ги наричат. Малко им е било по три на щик ! Никакъв ЕС
Новини по държави: