19 Ноември, 2019 07:55 1 058 2

ЕС постигна споразумение за бюджета за 2020 г.

  • бюджет-
  • евро-
  • ес

Представители на правителствата на 28-те страни членки и депутати се споразумяха снощи за 153,6 милиарда евро разходи за догодина

ЕС постигна споразумение за бюджета за 2020 г. - 1
Снимка: Shutterstock

ЕС постигна споразумение за бюджета си за 2020 г., предаде ДПА, цитирайки дипломати и евродепутати.

Допълнителни средства ще бъдат отпуснати за борбата с климатичните промени, с безработицата сред младежите и за дигитализацията.

Средствата за подкрепа на Турция като страна кандидат за членство в ЕС са намалени с около 85 милиона евро в сравнение с първоначалните планове, заяви евродепутатката Моника Холмайер.

Предвид ситуацията в страната в области като върховенството на закона и свобода на медиите, средства ще бъдат отпускани само за гражданското общество, сирийските бежанци и по програмата "Еразъм".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошков

    3 0 Отговор
    Който знае и е капацитет да пише-Как еврозелките ще се порят срещу природата -така наречените климатични промени и още средства отпуснаоти за това ?Защото аз се сущам за друго-казват им на паразитете -Ето увеличаваме ви парите клатете си краката а и не само тях и викайте УРА !!!
  • 2 Тошков

    2 0 Отговор
    Опс обърках се в първия коментар -борят а не порят ха ха !!! Може и някои от тях да го правят но това е друга тема !!!
Новини по държави: