Last news in Fakti

19 Ноември, 2019 12:41 1 256 0

Лекари забраниха на Вучич да лети със самолет

  • сърбия-
  • президент-
  • александър вучич

Сръбският президент вече отмени предстоящото си посещение в Техеран заради здравословното си състояние

Лекари забраниха на Вучич да лети със самолет - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският президент Александър Вучич е отменил предстоящото си посещение в Техеран заради здравословното си състояние, съобщава белградският вестник "Блиц". Вучич планирал въпреки всичко, което му се случи в края на миналата седмица, да отпътува за Техеран, но по съвет на лекарите е трябвало да се откаже, пише изданието.

Лекарите от Военномедицинска академия били категорични, че един полет със самолет би могъл да влоши здравословното състояние на президента и докато не се стабилизира, Вучич ще трябва да избягва такъв вид превоз.

Предписана му е терапия, към която трябва да се придържа, а в следващите седмици сръбският президент ще трябва да намали наполовина дейността си, отбелязва изданието.

Вучич бе хоспитализиран в събота заради проблеми със сърцето. Министърът на здравеопазването в сръбското правителство Златибор Лончар заяви в неделя, че президентът има хронични, незначителни проблеми със сърцето, но в петък е имало сериозно влошаване на здравословното му състояние.

Веднага след приема във Военномедицинска академия било оценено, че животът на Вучич е застрашен. Медицински екипи на ВМА веднага провели всички необходими мерки за овладяване на така сериозното положение, а президентът е реагирал добре на терапията, заяви министър Лончар.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: