Last news in Fakti

22 Ноември, 2019 13:42 1 451 4

Партията на Орбан заплаши да напусне ЕНП

  • виктор орбан-
  • унгария-
  • енп-
  • фидес

ЕНП замрази през март членството на партията

Партията на Орбан заплаши да напусне ЕНП - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Унгарската управляваща партия Фидес може да напусне Европейската народна партия, след като получи смесени сигнали за намеренията на ЕНП. Това каза премиерът на Унгария Виктор Орбан, цитиран от "Ройтерс".

ЕНП замрази през март членството на Фидес заради опасения от популистките антимиграционни кампании на Орбан и влошаващата се ситуация с върховенството на закона, свободата на пресата и правата на малцинствата при неговото управление. Фидес не бе поканена на конгреса на ЕНП в Загреб тази седмица, на която бе избран новият лидер (Доналд Туск) и неговите заместници.

„Въпросът е дали новият председател на ЕНП може да спре движението си в ляво. Ако може, значи имаме общо бъдеще. Ако не, ще трябва да изградим друга политическа общност“, подчерта Орбан. В речта си в Загреб Туск не спомена поименно Орбан, но обяви, че основната консервативна партийна група няма да възприема крайнодесния популизъм.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    26 3 Отговор
    Орбан е единственият Достоен.
  • 2 ЕНП

    5 20 Отговор
    Никой не трябва да ги чака да напускат - трябва да бъдат изритани от ЕНП със шутове хората на Орбан ...

    Коментиран от #4

  • 3 Оги

    16 3 Отговор
    Орби, само има кажи, че ще напуснеш Евросъюзчето и ще ти протрият маркуча от лапане.
  • 4 Така ли?

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "ЕНП":

    Може ли да обясниш, защо трябва да бъдат изритани?
Новини по държави: