Last news in Fakti

25 Ноември, 2019 16:12 1 295 2

Търсят китайски шпиони в Австралия

  • австралия-
  • шпиони-
  • китай

Опит за внедряване в австралийския парламент

Търсят китайски шпиони в Австралия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Австралийското правителство проучва твърдения, според които китайски представители са се опитали да се внедрят в парламента на страната, съобщи Би Би Си.

Твърденията първоначално бяха направени от австралийски медии. Според тях китайски шпионски кръг е искал да издигне австралиец с китайско потекло за кандидат за депутат.

Китайски представители отхвърлят обвиненията. Австралийската агенция за разузнаване обяви, че провежда разследване.

В друг случай мъж, който твърди, че е китайски шпионин, е поискал убежище от страната. Той се казва Уал Уилям Ликиан. Той е предоставил информация за действия на Китай, Тайван и Австралия.

Пред медиите Ликиан е заявил, че познава китайски шпиони в страната и е запознат с действия за участие в политиката на страната.

Австралийският премиер Скот Морисън заяви, че твърденията вече се разглеждат и че правителството действа по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    1 0 Отговор
    Някога на азиатци беше забранено да посещават Австралия и съответно там пролеми от китайска страна нямаха Но демокрацията не прощава
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: