Last news in Fakti

25 Ноември, 2019 17:30 5 927 2

Важно съобщение за българите в Гърция

  • гърция-
  • време-
  • българи-
  • външно министерство

Българите трябва да са подготвени за усложнените метеорологични условия

Важно съобщение за българите в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гръцката Национална метеорологична служба /НМС/ информира за усложнена метеорологична обстановка. Понижаване на температурите, съпроводено със силни ветрове и обилни валежи започна на 24 ноември 2019 г. от южната и югозападната части на страната, като постепенно на 25 ноември обхвана почти цялата територия на Гърция. За 25 ноември гръцката НМС е обявила код „червено“ за областите Централна Македония и Тесалия, код „оранжево“ за областите Източна Македония, Тракия, Североизточни егейски острови и Додеканези, и код „жълто“ - за областите Западна Македония, Епир, Централна Гърция, Йонийски острови и Западен Пелопонес.

Пребиваващите или пътуващи в тези части на Гърция български граждани следва да са подготвени за усложнените метеорологични условия и възможни съпътстващи затруднения, както следва:
• При код „червено“ са възможни ураганни ветрове и проливни дъждове, които да доведат до сериозни нарушения в ежедневния ритъм на живот на гражданите. Гражданите задължително да се информират за развитието на метеорологичната обстановка и да вземат необходимите мерки;
• При код „оранжево“ са възможни силни дъждове и силен вятър, като гражданите се призовават да се информират за обстановката и да вземат адекватни предпазни мерки;
• При код „жълто“ са възможни умерени превалявания и умерена до средна сила на вятъра.

Метеорологична обстановка към 25.11.2019 г., по данни от сайта на Националната метеорологична служба на Гърция (http://emy.gr/). Към 14.00 ч. на 25.11.2019 г. няма данни за отменени полети на най-голямото летище в Северна Гърция – солунското „Македония“.

Информация за актуалната пътна обстановка в района на Солун гражданите могат да получават на сайта: www.astynomia.gr/traffic-thessaloniki.php, а за обстановката на солунското летище „Македония“ – на адрес skg-airport.gr. Телефони за връзка с Посолството на Р България в Атина: +30 210 67 48 105 и мобилен телефон за спешни случаи на тел.: +30 693 70 96 220 и с Генералното консулство на Р България в Солун: +30 2310 829 210 и в извън работно време на тел.: +30 2310 869 520.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected]. МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo).


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледач

    4 3 Отговор
    ТОЛКОВА ЗЛЕ СМЕ С ГЕРБ НА ВЛАСТ БЪЛГАРИТЕ СА ГОТОВИ И ЗА ЯДРЕНО ВОЙНА.
  • 2 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    Нищо ново няма.
    ..........
    Дуйни ми, дуйни, бел ветрец,
    разлюляй гора зелена,
    разтопи бели снегове.

    Разтопи бели снегове,
    отвори пътя за Драма,
    във Драма искам да ида.
Новини по държави: