Last news in Fakti

27 Ноември, 2019 14:20 1 154 5

Това е ново начало за Европа

  • европа-
  • урсула фон дер лайен-
  • ес

Урсула фон дер Лайен говори пред ЕП

Това е ново начало за Европа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Това ще е ново начало за Европа. Това заяви новоизбраният председател на ЕК Урсула фон дер Лайен, цитирана от Политико.

Днес Европейският парламент ще гласува новият състав на комисията. Фон дер Лайен изнесе реч преди провеждането на вота.

„Ние често постигаме съгласие. Има случаи, в които не се разбираме. Демокрацията обаче работи така.

Спомнете си нежната революция преди 30 години в Чехословакия. Хората спряха работа и излязоха да пеят и да танцуват. Така падна комунизма. Това е Европа. Хора, които се борят заедно за своята свобода. Ние трябва да покажем на нашите партньори в ООН, че могат да разчитат на нас. Ние трябва да се борим за мултилатеризма. Можем да оформим по-добър глобален ред, като това е призванието на Европа.

Ние инвестираме в своите съюзници, за да демонстрираме ценностите, които ни обединяват“, заяви Фон дер Лайен.

Според нея е важно Европа да се ангажира с борбата с климатичните промени, но подчерта, че това трябва да зависи от всички водещи страни. Тя заяви, че е време Европа да открие икономически и валутен съюз.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цецо шлифера

    9 3 Отговор
    Това е началото на края!
  • 2 Грета

    5 2 Отговор
    Смешници.
  • 3 Смехурко

    6 1 Отговор
    Дрън, дрън......
  • 4 хайл

    6 1 Отговор
    Какво ново начало ??? Нали четвъртия райх в брюксел не е паднал ??? Нали има разделение на виши раси които без да бачкат трябва да вземат по 17 000€ в брюксел за да може само кетапа за принадлежност към по виша раса да е важен ,а не труда и резултатите . Нали кетапите трябва да са 5 годишни за да спъват развитието на професионалистите ,а МРЗ то на ЕС да е 260 € за да е колкото се може по голяма пропастта между вишата и нишата раса . Кво му е новото ??? Това си е добре познатия трети райх само дет работниците вземат по малко и от хитлеровия .
  • 5 Чочо

    0 0 Отговор
    Сложиха розовите очила и не искат да видят проблемите на хората. Чудят се какви глупости да създадат и с колко да увеличат разходите за собствена изгода.
Новини по държави: