Last news in Fakti

2 Декември, 2019 17:29 2 613 9

Русия има все по-големи интереси на Балканите

  • германия-
  • балкани-
  • русия

Страната иска повече сигурност в региона

Русия има все по-големи интереси на Балканите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия и Китай имат все по-големи интереси на Балканите. Това заяви германският министър на отбраната Анегрет Крамп – Каренбауер, цитирана от ZDF.

Тя определи мисията на КФОР в региона като голям успех. Според нея обаче трябва да се реши въпросът между Сърбия и Косово.

„Ако погледнем ситуацията в региона отпреди 20 години, сега нещата са значително по-добри. Имаме гарантирана стабилност, но въпросът със Сърбия и Косово все още не е решен. Има основни заплахи като завръщането на терористи. Същото важи за разширяването на руското и китайското влияние в региона“, заяви Каренбауер.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров вече определи като разрушителни опитите за привличане на всички балкански държави в НАТО.

В същото време Сърбия преговаря за признаването на статута на Косово, което ще отвори пътя и на двете страни за преговори с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    21 1 Отговор
    Айде бе, а вашите интереси за "Северен поток 2" какви са? ХАХАХА :D
  • 2 Последния софиянец

    20 4 Отговор
    При военен министър - лесбийка каква отбрана очаквате..
  • 3 А стига бе

    9 1 Отговор
    Накъде върви този свят-и това нещо е мин.на отбраната на най-силната страна в Европа...
  • 4 ИСТИНАТА

    8 3 Отговор
    РУСИЯ И КИТАЙ ЩЕ ПУСНАТ ВОДАТА В ПЕРНИК
  • 5 Ачо

    12 3 Отговор
    Предишната баба министър на отбраната на немците беше някаква гинеколожка. Правилно, за армия от съответните органи си трябва правилния лекар. Тая баба ги разбира нещата.
  • 6 Дориан

    7 2 Отговор
    Ако счетат руското влияние за по благоприятно, няма да е нищо нередно. Да не би Германия да се опитва да налага своето влияние със сила? Означава, че нещо недостатъчно атрактивно се натрапва на другите
  • 7 Петко

    6 1 Отговор
    Госпожа Хари Потър вие немците с американски газ ли си греете задниците или с руски? Интересите на всички западняци за България са да ви даваме ресурсите , да ни ползвате за сметище и да си затваряте очите , че по корумпирани от нас няма , защото това ви харесва и устройва , а и се възползвате разбира се
  • 8 интерес

    1 1 Отговор
    Съпругът на Банова нещо изписука ли по въпроса ?
  • 9 Age

    1 0 Отговор
    Кажете ни нещо, което не знаем.
Новини по държави: