Last news in Fakti

3 Декември, 2019 15:52 3 371 20

ЕС готов да отвърне на удар от САЩ

  • франция-
  • мита-
  • сащ

Франция недоволна от плановете за нови мита

ЕС готов да отвърне на удар от САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Франция разчита на солидарност от европейските си партньори в случай на нови американски мита върху френски стоки. Това обяви френският финансов министър Бруно льо Мер, цитиран от France 24.

Според него европейските страни трябва да са готови на отговор при подобни действия на американската администрация. Новите мита могат да са насочени към продукти като френското шампанско, сирене и други продукти.

Планират се мита от 100% за внос на стойност от $ 2.4 млрд. Според френският представител американските планове са недопустими.

„Смятаме, че не трябва да има нови санкции. Това не трябва да става между съюзници, защото не е приемливо за икономиката.

Ние сме готови да приемем решението на Организацията за икономическо сътрудничество във връзка с дигиталния данък, ако и САЩ направят същото. В случай на американски санкции, ЕС ще бъде готов да отговори“, заяви Льо Мер.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече разкритикува френското решение за налагане на нови данъци върху големи дигитални компании, като заяви, че ЕС се отнася несправедливо към неговата страна.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    28 6 Отговор
    Ами ако няма солидарност,просто Франция трябва да премахне едностранно всякакви санкции към Русия и така. Толкова е просто.

    Коментиран от #16

  • 2 666666

    30 0 Отговор
    На САЩ вече и Европейските партньори им пречат .
  • 3 onq s konq

    15 2 Отговор
    А за наще визи за америка,французина нещо каза ли?
    Тогава как да го подкрепим като той нас не ни подкрепя?
  • 4 САЩисан джендър

    30 0 Отговор
    ЕС да наложи санкции на САЩ и джендърите от Вашингтон да видят колко е хубаво да те замерят с твоите камъни по твоята глава!
  • 5 vvvvv

    15 0 Отговор
    И българите се опитват да разчитат на французите и ВИНАГИ не се получава. За последно с камионите и унизителните визи за САЩ. Да не изброяваме други исторически факти.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Агент Харолд

    3 15 Отговор
    Франция е върл съюзник на Сърбия в началото на 20 век и във войните срещу България. В този случай, като истински родолюбец съм за САЩ. Бой по френските кавали!

    Коментиран от #9

  • 8 Мухахахахахаха

    21 2 Отговор

    До коментар #6 от "Румяна Костова по-младата":

    Русия притежава хиперзвукови оръжия, с които може да направи от САЩ пустиня за минути и това те плаши до смърт, затова квичиш на умряло под всяка статия!
  • 9 Соросня

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Агент Харолд":

    САЩ ни бомбандираха, забрави ли бе, гладкомозък?!
  • 10 ФЪКтически

    9 1 Отговор
    Само се чудя Borislav Popovна къде ще бяга! Към любимите си американци или към любият си Евросъюз. Щото, както е тръгнало скоро ще падне голям разпад в отношенията и тва НАТО-то ще струва колкото една паница леща и 10 сребърника.

    Коментиран от #11, #15

  • 11 Наазир

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "ФЪКтически":

    Борето ще бяга към Африка, той обича големите африкански тояги да го мушат до черния дроб !
  • 12 Българина6377

    6 1 Отговор
    Хаха, снежната топка се завъртя и лавината е неизбежна, ЕС няма как да не се разпадне, защото всеки Сащ, Русия и Китай преговаря индивидуално с държава, която го интересува, дали ще е за мита, бази, газ, нефт или друго. Сега ще стане ясно, че ЕС не работи и няма как да работи защото правилата са само за баламите, а изключенията за 3 4 държави. Думата солидарност в ЕС всеки знае че не съществува тя е за новите като нас. Скоро ще стане ясно и колко струва чл 5 от НАТО, НИШО!

    Коментиран от #18

  • 13 Ко каза ко

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Румяна Костова по-младата":

    И като ги разположат (даже и в Украйна ) кво??? Воина със Русия???
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Димитър

    0 12 Отговор

    До коментар #1 от "ГосТ":

    Напротив санкциите срещу Русия трябва да се засилят, както и визите за руснаци нахълтващи на тълпи в западните страни силно да се ограничат. Защо в една Германия например има руска мафия. Има ги навсякъде из западните страни. Защо няма в нито една западна страна например американска мафия. Преди да пишете и хвалбите руските каскети се за мислете. Това е най вредната държава в света. След Русия по вредност на второ място е Китай. Уважавайте си 1500 годишната история на България, а не слугувайте на чужди и вредни за държавата страни.

    Коментиран от #17

  • 17 Чичо

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Димитър":

    Руснаците идват! Скачай през прозореца, може и без да го отваряш!
    А американска мафия има в цяла Европа - само че е държавна. Ако разбираш за какво иде реч, разбира се.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 стоян георгиев

    3 0 Отговор
    изолационизма на тръмп ще доведе американската икономика до рецесия въпреки че я помпа с трилион заеми годишно!
  • 20 И колко

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Румяна Костова по-младата":

    И колко да са хипербързи тия Томахоук , като са дозвукови / субсоник / ... още не съм чул за свръхзвукови Томахоук ...айде преди да пишеш нещо да се постараеш да се запознаеш с материята.
Новини по държави: