Last news in Fakti

3 Декември, 2019 17:00 1 149 7

Юнкер предаде председателството на ЕК на Фон дер Лайен

  • жан - клод юнкер-
  • ек-
  • урсула фон дер лайен

Това стана на специална церемония

Юнкер предаде председателството на ЕК на Фон дер Лайен - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

На тържествена церемония в Берлемон, сградата, където се намира Европейската комисия, Жан Клод Юнкер предаде поста председател на изпълнителният орган на Европейския съюз на Урсула фон дер Лайен, съобщи БНР.

Това стана в присъствието на много служители на ЕК. Юнкер се обърна към тях с думите:

„Имате шанс с Урсула фон дер Лайен като председател. Тя ще направи всичко, което може, а тя умее да прави много неща, за да служи на Европа. Френският философ Блез Паскал казваше: "Обичам нещата, които вървят заедно". Европа и нейната публична администрация вървят заедно. Дълбоко съм убеден, че Урсула ще сближи нещата и хората. Не забравяйте нещата, но се концентрирайте върху хората. Успех на всички вас!“

След това Юнкер предаде на фон дер Лайен звънеца на председателя на Комисията. От своя страна фон дер Лайен заяви, че Европа е в много по-добро състояние в момента от това, което е заварил Юнкер и още:

„Ти поиска от нас да се грижим за Европа. Никой не се е грижил за нея повече от теб. Обещавам ти, че ще дадем всичко от себе си, но се надявам, че няма да ни лишиш от твоите съвети и ум. Европа все още има нужда от теб. Ти цитира Блез Паскал: "Обичам нещата, които вървят заедно". Мога да кажа от името на всички тук: "Жан-Клод Юнкер и Европа ще вървят винаги заедно".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Песимист

    4 1 Отговор
    Скок-подскок, от трън на глог. Е това е бъдещето на ЕС.
  • 3 Колев

    4 2 Отговор
    Нека евродепутатите да станат на крака и с бурни ръкопляскания и викове посрещнат новото ЦК на ЕК и генералниО и секретар-ЦК на ЕК , ЦК на ЕК ураааа да живееее ! Опс аз май се обърках а тя годината не е 1988 а 2019 ма нищо то какво се е променило от ЦК на КПСС и ЦК на БКП преминахме към друго ЦК този път на ЕК та депутатите да си викат и ръкопляскат както едно време лошо няма !
  • 4 Гнида

    2 1 Отговор
    Не желая да ме командорят хора без репродуктивни или объркани такива способности !

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Лекар БГ

    1 1 Отговор
    Изключително трогателно!Жалко,че нашият Премиер не е бил там,за да прегърне Юнкер на изпроводяк.И да пийнат по няколко ишиаса.
  • 6 Borislav Popov

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гнида":

    Какво пак си се разревал, ти да не искаш Юнкер да бъде председател, 20 години наред ?? Довчера ревахте тук, че пиянде бил, не знам си какъв бил, ала сега като го смениха пак ревете, като вдовици за муй, товва каскетнята значи, нямате наипаване, нямате задоволяване.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.