Last news in Fakti

22 Декември, 2019 10:55 2 241 1

Проблеми у дома за Урсула фон дер Лайен

  • урсула фон дер лайен-
  • ек

Германски депутат подаде жалба заради изтрити данни от телефона на председателя на ЕК

Проблеми у дома за Урсула фон дер Лайен - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският депутат от "Зелените" Тобиас Линднер съобщи пред ДПА, че е подал жалба заради изтрити данни от мобилен телефон, използван от бившия германски министър на отбраната, а сега председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Жалбата се отнася до съмнения за унищожаване на документи.

За изтриването на данните от мобилния телефон се разбра по време на заседание при закрити врата на парламентарна комисия, разследваща предполагаеми нередности при назначаването на външни IT-експерти от министерството на отбраната, по времето когато Фон дер Лайен е заемала поста министър.

Министерството на отбраната заяви, че данните от телефона са били изтрити във връзка с "инцидент със сигурността", а Фон дер Лайен е получила нов мобилен телефон.

През януари в резултат на голяма кражба на данни в Германия, на страница в Туитър бяха публикувани личните данни на стотици публични личности, включително художници, журналисти, канцлера Ангела Меркел и тогавашния министър на отбраната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комисията

    0 0 Отговор
    Няма такава уруспия.
Новини по държави: