Last news in Fakti

9 Декември, 2019 17:06 2 271 28

Русия укрепва ядрената си триада

  • ядрена триада-
  • русия-
  • оръжия-
  • сергей шойгу-
  • ядрени оръжия

Русия модернизира въоръжените си сили

Русия укрепва ядрената си триада - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Обновяването на авиационния парк за далечни разстояния и създаването на нови самолети значително е укрепило въздушния компонент на ядрената триада на Русия. Това обяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от руските медии.

"През тази година предприятието "Туполев" извърши значителна работа по модернизацията на самолетите Ту-95МС с подмяна на морално остарялото радиотехническо и навигационно оборудване", уточни руският военен министър, без да уточнява подробности. По този начин в състава на авиацията за далечни разстояния действат "планирано количество изправни стратегически бомбардировачи".

Шойгу също така е инструктирал да се увеличи броят на бойните кораби, въоръжени с ракети "Калибр" и "Циркон". Освен това по думите му трябва "да се разшири номенклатурата на безпилотните летателни апарати, роботизирани комплекси и оръжия, базирани на нови физически принципи".

Самолетите от далекобойната авиация понастоящем преминавали през дълбока модернизация. По-конкретно първият усъвършенстван Ту-22М3М е бил предаден за изпитания, а в момента се модернизира Ту-160М, предаде News.bg. Тези самолети щели да позволят укрепване на бойния потенциал на въздушно-космическите сили (както руските власти наричат военновъздушните сили на страната) до появата на обещаващ авиационен комплекс за далечни разстояния, работата по който се осъществявала от конструкторското бюро "Туполев" в сътрудничество с други предприятия от руската авиационна индустрия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бончо

    9 23 Отговор
    На гол тумбак, чифте пищови!

    Коментиран от #25

  • 4 Монгола

    25 7 Отговор
    Еми ще си окрепва, че на сороснята много им текът лигите ама ще си счупат зъбките в РФ!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Borislav Popov

    6 25 Отговор
    ТЯ РУСИЯ, ТРИАДАТА Я УКРЕПВА, АЛА ДНЕС В ЛОЗАНА, НА ЗАСЕДАНИЕТО НА МОК, РУСИЯ С ПОЗОР БЕШЕ ИЗХВЪРЛЕНА ОТ ВСИЧКИ МЕЖДУНАРОДНИ СПОРТНИ СЪСЗТЕЗАНИЯ ЗА ЦЕЛИ 4 ГОДИНИ. ЕЯМА СВЕТОВНИ ПЪРВЕНСТВА, НЯМА ОЛИМПИАДИ, ДОПИНГИСТИТЕ ВЪН ОТ СПОРТА
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 El pepi

    22 5 Отговор
    Русия е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА! ;)

    Коментиран от #19

  • 9 El pepi

    14 4 Отговор
    Русия е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА! ;)

    Коментиран от #14

  • 10 гост

    6 16 Отговор
    На руснаците само пиене , оръжия и войни са им в болните глави ...
  • 11 до 3

    19 2 Отговор
    Ние пък сме с гол тумбак,изути гащи и без пищови!Така по-добре ли е?
  • 12 Тъжно соросоидче

    17 3 Отговор
    Ей ся ша са оплача на чичко Сорос, че Русия укрепва ядрената си триада! Ще помоля господаря и за розови памперси, че запасите свършиха.
  • 13 Давид

    16 1 Отговор
    Този път няма да има Горбачов и янките го знаят . Няма кой да ги спаси от фалита . Накрая ще им видите физиономиите . Как на талази ще искат да емигрират в Австралия ,Англия , Канада , Нова Гвинея , но и от там братята им англосаксонци ще ги ритат по 300 килограмовите задници обратно .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 изумен

    4 10 Отговор
    За съжалениие нямат друг избор. Руснака има основен порок - не е алчен. А алчността движи прогреса. Затова не могат да прогресират икономически, а в същото време задържат територия жестоко необходима на алчните. Единственият им изход е да се зъбят, докато се появи алчно поколение и да задвижи икономиката.

    Коментиран от #21

  • 17 Ххх

    9 2 Отговор
    Най-бързата подводница, правена някога – К162 (по-късно прекръстена на К-222) от проект 661 "Анчар" влиза в експлоатация през 1969 година. През декември 1970 г. тя поставя световен рекорд, който не е подобрен и до днес. На дълбочина 100 м К-162 успява да развие скорост от 82,8 км/ч. Ядреният реактор, захранващ подводницата, използва около 97% от капацитета си, така че на теория тази скорост е могла да бъде и по-висока. Също като с "Комсомолец", разработката на подводницата отнема по-дълго от обичайното. К-162 е проектирана и построена за 10 години. Говори се, че властите дали да се разбере, че искат иновативен продукт, базиран на нови технологии. Така в К-162 са вложени 400 нови технологични решения. Подводницата е с титаниев корпус и е много скъпа. Поради тази причина проектът е наричан неофициално "Златната рибка". Специални крилати ракети, способни да поразяват плавателни съдове от потопена позиция, са разработени за първи път за К-162. С тези ракети и невероятната си скорост К-162 е създадена специално за атака на американски самолетоносачи – по онова време СССР не разполага с почти никакво средство за борба с тази заплаха. През есента на 1971 г. съветската подводница и американски самолетоносач се срещат за първи път. "В продължение на няколко часа К-162 преследваше USS Saratoga, който се връщаше от Средиземно море в Маями, като понякога го изпреварваше под водата, макар че американският кораб се движеше с пълна пара с над 60 км/ч", отбелязва руски на

    Коментиран от #20

  • 18 Ххх

    8 3 Отговор
    като понякога го изпреварваше под водата, макар че американският кораб се движеше с пълна пара с над 60 км/ч", отбелязва руски наблюдател. Капитанът на съветската подводница подчертава, че К-162 е имала множество възможности да атакува. К-162 остава единственият плавателен съд по проекта 661 (тъй като е твърде скъпа за производство), но много от техническите решения, вложени в нея, се използват за бъдещи съветски подводници.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Само духам

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "Само питам":

    Аз в нещата на големите не се меся , духам си супичката че пари и си взимам редовно лекарствата !

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Сссссс

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бончо":

    За нас, българите ли говориш, да не си 4ти клас???
  • 26 България

    8 1 Отговор
    Всички вие, където плюете по Русия, отворете истинскиа история и се образовайте. Вижте кой е дал писменост и култура и вяра на 2/3 от Азия. Пиша и говорят на нашата азбука. Украйна, Беларус и мн. др. Гладните англичани успяха да ви измият мозъците и да ви настроят против Русия. А те, че са изклали половината свят това не ви смущава. Съсипаха и нас Българите включително. Бомбандирали са ни.Налагат ни тяхна (култура). Съвземете се и не се излагайте. Войната е против православната религия. Католицизма е единствен с армия и са избива ли всеки, който е против. На кладата. Не могат да пипнат богатствата на Русия, затова скачат. Моля ви, четете истинска история. Да живее България и православния свят.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 соросоидни кърлежи

    2 0 Отговор
    Заблудени ,мислят че в Русия народа гладува,няма какво да яде и мечки се разхождат по празни улици в търсене на лесна плячка примерно на някой угоен европеец-турист..По скоро тази картина реална подхожда за България, не остана един контейнер който да не преобърнат и това е ежедневие.Преди перестройка нямаше и един такъв, а сега те са хиляди.Заличиха държава, направиха хора зомбита, хранят ги с боклуци и резултата е налице-най бедни,най необразовани и най нещастни..а гледаме в паницата на комшии..Весели празници.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания