Last news in Fakti

12 Декември, 2019 07:12 5 319 76

В САЩ приеха нови санкции срещу Русия

  • сащ-
  • санкции-
  • русия

Ограниченията са насочени към енергийните проекти на страната

В САЩ приеха нови санкции срещу Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Комисията по външни въпроси към Сената на САЩ прие пакет от законопроекти, налагащи по-строги санкции срещу Русия, съобщи радио „Свободна Европа“.

Предстои текстовете да бъдат разгледани от пълния състав на Сената. Това може да не стане до края на този месец.

Ограничения ще бъдат поставени върху руските енергийни проекти. Те ще бъдат насочени срещу компании, които работят по изграждането на проектите.

Разглежда се и варианта за обявяване на руската държава за спонсор на тероризма. Причина за това е нейната подкрепа към сепаратистите в Северна Украйна.

Законопроектите трябва да бъдат одобрени от двете камари и президента. Американски представители вече одобриха ограничения за „Северен поток – 2“ и „Турски поток“.

Руското правителство настоява, че те ще бъдат завършени.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochi

    113 17 Отговор
    Слабаците само санкции знаят!

    Коментиран от #6, #19, #23, #52

  • 2 куку руку ку

    131 11 Отговор
    Най-големите спонсори, а и създатели на терористични организации, щели да обявяват Русия за спонсор на тероризъм...
    Американците си го търсят и накрая ще го намерят! И колкото по-късно, толкова по-мръсно.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    74 7 Отговор
    от санкциии страдат най вече обикновените хора не и олигарсите
  • 4 Може

    111 4 Отговор
    ... и нас да ни пишат "съпричастни" ... Май затова и скоро Рапона бе привикан - да ми се натегнат пружините и да му се даде указания да саботира газопровода !!!
    Даже това ми звучи като ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА за "ВИЗИ ТАТА" ... Уви !
  • 5 Стефан Златов помака

    41 8 Отговор
    Пригответе си монети от 1 и 2 лева. Българката е световно НЕ известна и всяка щедрост е наивна! Бутайте И монетите в цепките и ще бачка, като въртележка. Кой ти обича парцали, Те ако ставаха за нещо, нямаше да сме в ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА!!! Само тъмнобългарските мутации на човечеството се множат тука
  • 6 1944

    14 76 Отговор

    До коментар #1 от "El chochi":

    защо да воювак ако можеш да накараш противника да яде ръждиви хиперзвукови кюнци. а врага не може да отговори с същото защото ще фалира съвсем. елементарно , тавариш ватсон.

    Коментиран от #16, #38, #68

  • 7 Справедлив

    93 7 Отговор
    Ами нещата отиват на директен сблъсък и то само заради наглоста и дебелоочието на САЩ...Че и двата потока ще заработят го знаят и американците-но наглата им формулировка за "спонсорство на тероризма" определя 2,5 милиона жители на Донбас като терористи-чудовищна идиотия.А самите американци премълчават факта,че в нета още го има клипа със Сенатор Маккейн който пита шефа на ИД Ал Багдади дали имат нужда от още пари и оръжие..-но светът реално знае кой създаде главорезите от ИД и вижда кой е спонсор на тероризма.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Фърфалан

    80 9 Отговор
    И какво ще загуби Русия от тия санкции. Никоя тяхна компания не оперира в обора. Никоя руска компания вече не държи пари там.
    Остава да наложат санкции на чистачките в Московското метро.
    А обявят ли Русия за спонсор на тероризма - тогава вече ще останат сами с пиратите и поляците.

    Коментиран от #50

  • 10 Факт

    82 8 Отговор
    "Спонсорирали тероризма" -американците са безочливи свине.Как можеш да определиш жителите на Донбас че са терористи? Това че защитават домовете и земята си ? И не дават на украинските нацисти да избиват роднините им? Долни лицемери-факт.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Духачев

    21 4 Отговор

    До коментар #11 от "Вorislav Popov":

    много рано си станал днес. Ще заработваш извънредно ли ?
  • 13 наближава края

    42 4 Отговор

    До коментар #11 от "Вorislav Popov":

    Американският ясновидец доктор Линдси предсказва през 1960-те години на миналия век гигантски „гърч“, който ще премине през цялата територия на САЩ. Първа жертва ще бъде щатът Калифорния – той ще се разцепи по разлома Сан-Андреас с дължина 1300 километра, който преминава между североамериканските и тихоокеанските тектонични пластове. Югозападният къс постепенно ще потъне в океана. От САЩ ще останат само няколко острова. Земетресението ще предизвика цунами с вълни около 50 метра, които ще погълнат крайбрежните градове. И това е само част от предсказанията на доктор Линси, но щом той започнал да споделя страховитите си предсказания, които виждал през времето и пространството, спецслужбите веднага му затворили устата, а самите видения били засекретени, „за да не се всява паника сред населението“.

    Коментиран от #21

  • 14 Господ вижда

    24 4 Отговор
    Друг също известен американски ясновидец Едгар Кейси, пророкувал, че ще има разрушаване на много щати и по двете крайбрежия, които ще заминат на дъното на океана. Същата била участта и за територии, намиращи се по средата на американската територия. От лицето на земята ще изчезнат и такива мегаполиси като Ню-Йорк, Сан-Франциско, Лос Анджелис. Същото ще се случи и с Джорджия, Каролина и много други щати, които ще се превърнат в морско дъно.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Делфийския оракул

    36 4 Отговор

    До коментар #6 от "1944":

    „Американската нация отдавна вече се е превърнала в истинско зловоние в ноздрите на Бога и в отвратително чудовище. Господ ми каза, че на Америка й е съдено да падне на колене: това ще бъде страшно зрелище – падналата супердържава, – предсказва американецът Томас Декарт. – Улиците на Америка ще бъдат заляти от безредици и кръв. А жителите на САЩ ще гледат как от гладна смърт ще умират техните деца и близки“.

    „Янките ще се превърнат в истински зверове“
  • 17 който сее вятър ще жъне бури

    28 5 Отговор
    За страшни безредици говори и американският ясновидец Дениън Брикли: „Янките ще се превърнат в истински зверове и ще започнат да живеят по законите на вълчите глутници, изгубвайки вярата в държавата си и американските идеали. Ще започнат безкрайни расови конфликти и граждански войни – всеки против всеки. Метежите ще бъдат обичайно явление. Над Америка ще надвисне хаос“.

    Страшни видения за САЩ има и американският ясновидец Валдес-младши, който разказва за стотици летящи хора, които ураганният вятър повдига нагоре и разбива в небостъргачите. Той говори и за планини от трупове, за части от тела без крака, ръце, глави.
  • 18 Антон Антонов

    42 4 Отговор
    Български национален интерес е тръбопровода на" Турски поток" да премине през България. Такива ли ще сме ( в частност нашето правителство), да сме вечно подлоги,да спираме енергийните си проекти,които да са в наш интерес????
  • 19 СссереМ

    10 57 Отговор

    До коментар #1 от "El chochi":

    Както казах "войната" с ватенките ще свърши без пушка да пукне,без патрон да се изстреля, победилят е ясен и това е САЩ и НАТО-НАШИТЕ СЪЮЗНИЦИ. Руснаците не си взеха поука от СССР и е логичен разпада и на Русия.

    Коментиран от #25

  • 20 Ронин

    39 4 Отговор
    Ще обявиш най голямата държава в Света за спонсор на тероризма и може в обора да получат няколко ракети!!!

    Коментиран от #55

  • 21 СссереМ

    7 31 Отговор

    До коментар #13 от "наближава края":

    Много филми си гледал и те определено не са били руски.
  • 22 Хрониките на Евразия

    3 41 Отговор
    Първата хуманитарна помощ тръгва за РФ ..

    Британска фармкомпания безплатно изпраща в Русия 30 хиляди опаковки от лекарството «Фортум» за пациенти болни от муковисцидоза ..
    Енергийната свръхдържава няма пари за да ги закупи ..
  • 23 Borislav Popov

    9 23 Отговор

    До коментар #1 от "El chochi":

    Много хубау праят американците , укрепяват икономиката на рашаните ! Ми, Путен така каза, ко сега се цупиш !?
  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 0 Отговор

    До коментар #11 от "Вorislav Popov":

    ГОСПОДИН ПОПОВ ТОВА НЕЕ МОЙ ПОСТ НИЩО НЯМАМ ПРОТИВ ТЕБ МОЖЕ ЛЕСНО ДА ПРОВЕРИШ ЗНАЕШ ЧЕ ТРОЛОВЕТЕ ПО ПРИНЦИП СА САДИСТИ ПСИХОПАТИ А ИМА И ХЕЙТЬРИ ТОВА НЕЕ МОЙ ПОСТПО ВАШ АДРЕС ГОСПОДИН ПОПОВ тук се прехвьрлиха изгонени тролове от блиц чао
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хрониките на Евразия

    2 24 Отговор
    Обявяването на РФ за " Спонсор на тероризма " има и добри страни за руските граждани .
    Няма да им се налага да плащат драконовски мита за стоките от Интернет магазините , които правителството се канеше да въвежда .
    На държавите спонсори на тероризма , такива като Северна Корея и Иран , а сега и Русия , им са забранени
    международните транзакции .

    Коментиран от #29

  • 27 Хасан

    21 5 Отговор
    Добре де нали има пазарна икономика ..не можеш просто да забраниш конкуренцията си ..все едно Макдонслдс да обяви санкции на баничкаджията щото има по голям оборот

    Коментиран от #30

  • 28 Койчо

    22 1 Отговор
    Сега ще си проличи кой управлява България и какви са му целите.
  • 29 Хи хи

    6 3 Отговор

    До коментар #26 от "Хрониките на Евразия":

    Прав си май.Питам се защо после да спазват разни санкции към други държави терористи.И защо пък да не им продадат на тези терористи малко модерни ракети.Та нали ги спонсорират.

    Коментиран от #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 русия е джудже

    5 32 Отговор
    Санкции до дупка за руските джуджета

    Коментиран от #48

  • 32 ПУШЕК БЕЗ ОГЪН

    23 4 Отговор
    ЗАЩО КРАВАРИТЕ СИ ВЪОБРЗЯВАТ ЧЕ НЕЩО ПЕЧЕЛЯТ С ТЕЗИ САНКЦИИ ????????????

    Коментиран от #40, #44

  • 33 Гост

    17 4 Отговор

    До коментар #30 от "Реджеб":

    Що така?Руснаците продават газ,нефт,метали,зърно...квото се сетиш.И това викаш без пари,а за влияние?А говедата блъскайки санкции на всякъде нима го правят за пари?Това ли е търговия пазарна викаш?
  • 34 Хрониките на Евразия

    7 26 Отговор

    До коментар #29 от "Хи хи":

    Добре , че ме подсети за ракетите ..
    Още тогава РФ трябваше да я обявят за " спонсор на тероризма " , когато с предадените от нея ракети " Бук" на донецките сепаратисти , заедно с екипажа , беше свален граждански самолет и убити 300 човека ..
    Много закъсняха с това признаване даже ..
    Бавноразвиващи ли са , какво , че им трябваше 5 години да стигнат до този извод ?

    Коментиран от #36

  • 35 ****

    20 4 Отговор
    С тези си действия обора потвърждава,че с предприетите мерки го правят от безсилие,завист и злоба,и не само срещу Русия,aми и срещу ЕС .
  • 36 Хи хи

    13 2 Отговор

    До коментар #34 от "Хрониките на Евразия":

    Мисълта ми е друга.Предтави си,че дадат калибр или нещо по ново на палестинците,иранците,венецуелците?Бук е мноо стар.Защо да не им дадат ракети на тея след като са им спонсори?Краеаря кво ще ги санкционира ли след като са санкционирани вече.

    Коментиран от #39

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Хрониките на Евразия

    5 14 Отговор

    До коментар #36 от "Хи хи":

    Ще дадат , ако ги имат ..
    А тези които изстрелват по полигоните и ученията , им пречи кръглата Земя , за да уцелят нещо .Последният руски ракетен конструктор , който знаеше , че Земята е кръгла , избяга на Запад още през 2012 година ..
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Петър Първи

    5 4 Отговор
    Като научил за новите санкции, Путин си легнал с чорапите. По- късно му се обадил Тръмп да му каже, че всичко е пунта мара и да спи спокойно.
  • 43 Я русский полюционер

    8 17 Отговор
    Много рано сте се разписали бре, руски тролчики. А първо умийте гурелясали очи и пийте едно кафе. Разбирам, че за да обърнете копейките от тролска дейност в нормална валута, е необходимо много да се трудите, ама да почнеш да пишеш глупости докато мозъка още спи, не го разбирам това. Луда работа!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Я руский полюционер

    6 16 Отговор
    Руската измет си квичи по инерция там където се споменава САЩ, но руската измет не се замисля, че всъщност САЩ правят добро на русия, защото според единия пигмей (Медведев) санкциите правят русия по-силна, а другия пигмей (Путин) потвърди, че е така. Иди разбери руската измет защо изобщо квичи, аз не мога.
  • 46 дсса

    16 2 Отговор
    Съсипаха Европата с тия санкции, Русия нищо не усети.

    Коментиран от #54

  • 47 Ники

    22 1 Отговор

    До коментар #37 от "Майка Русия баща България":

    За къкъв комунизам говориш бе неграмотник цял свят признава ПУТИН за политик N 1 само шепа неблагодарни американски подлоги твърдят обратното бил ли си наскоро в Русия кога си бил в кочината наричана САЩ пълна с наркомани бездомници и млоумници аз съм бил за това те съветвам да се информираш ако не можеш да си позволиш отиване до ТАМ
  • 48 Джудженце

    12 1 Отговор

    До коментар #31 от "русия е джудже":

    Ами то вие объркахте понятията. Вече под "жена" разбирате мъж, който си глади ризата, под "мъж" разбирате жена, която си сменя крушката. Не те знам, под "джудже" какво разбираш, ама като имам пред вид, че всяка среща на НАТО или на ЕС започва с "Как да спрем Русия", вероятно разбираш "великан".

    Коментиран от #53

  • 49 Българина

    13 5 Отговор
    Краварите са смешни и жалки.Всичките им санкции имат обратен ефект.След наложените санкции, Русия от най-големия вносител(след Япония) на месо се превърна в една от 10-те най-големи износителки.Русия вече е и най-големия производител на пшеница, и то БЕЗ ГМО.Само през тази година Русия пусна ТРИ стратегически газопровода за Китай и ГЕЙропа.Русия си създава собствен НЕТ, и ЦРУ ще яде тоягата. И още, и още.А "хитрия" бай Ганьо плаща най-скъпия ток в ГЕЙропа, и най-скъпите храни, въпреки, че е най-големия скъсаняк.

    Коментиран от #62

  • 50 ттт

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Фърфалан":

    Важното е, че ще се отчете дейност.
  • 51 Хрониките на Евразия

    5 5 Отговор
    Ама колко са малоумно неадекватни тези американски сенатори ..
    Какъв " Спонсор на тероризма " са измислили ..
    РФ е инвеститор , а не спонсор !
  • 52 Име

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "El chochi":

    Ако не са санкции то тогава ще са войници а ако Америка дойде с армия Русия ще я гледаме само в учебниците
  • 53 Име

    5 7 Отговор

    До коментар #48 от "Джудженце":

    Говори се само за Китай. Русия стана толкова слаба и безполезна че даже НАТО забрави къде се намира

    Коментиран от #58

  • 54 Име

    4 7 Отговор

    До коментар #46 от "дсса":

    Ма да затова икономиката на Русия е само надолу. Руснаците само реват на санкциите
  • 55 Име

    5 10 Отговор

    До коментар #20 от "Ронин":

    Не знам защо наричате Америка обор като се има предвид че е най великата и силна държава в света държавата която е дала най много на света! Единствената причина поради която ти изобщо можеш да пишеш тука е заради Америка

    Коментиран от #70

  • 56 Кико

    3 1 Отговор
    Леле ако им спрът и ножчета за бръснене, какво ли ще стане?

    Коментиран от #59

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 явертъ

    6 1 Отговор

    До коментар #56 от "Кико":

    Покажи ножче за бръснене, на което пише "Мейд ин ди Юнайтед стейтс". Апропо можеш и на такъв телевизор снимка да покажеш. Аз този надпис досега съм го видял само на една стока - кленов сироп. Но него го е направило дървото, янкито само е забил една тръбичка в кората му.
  • 60 КОНСТАНТИНОВ

    5 5 Отговор
    ТИЯ ИДИОТИ ПОСТОЯНО ПРОВОКИРАТ РУСИЯ И ЩЕ ПРЕДИЗВИКАТ ВОИНА.
  • 61 Дидо

    2 2 Отговор
    КГБ си знае работата оставете ги сами се давят от сто години и нас за съжаление
  • 62 Българин

    3 2 Отговор

    До коментар #49 от "Българина":

    Русофилите никога не са били и никога няма да бъдат българи!
  • 63 Ссссс

    2 2 Отговор
    Отчаяно се нуждаят от голяма война САЩ, мислят хората за глупави, но трябва и да внимават какво си пожелават, едно време за войната във Виетнам какви протести е имало, представям си сега какво ще стане ако стане война и започват да нямат ток, да дават жертви, 😁😁
  • 64 Комундер тъп

    2 2 Отговор
    Рускогъзоблизачите, защо реват? Нали санкциите не ги касаят, правят ги по-силни и не знам си кво още. Да пият по един боярищник и да празнуват. Той и СеСеСеРе така си умре. Хем цъвтеше и връзваше и накрая си пукна-съвсем тихо....
  • 65 киро

    2 0 Отговор
    Време е Европа да вземе нещата в свои ръце и да предприеме контра мерки към САЩ и към нейните енергиини проекти ! И да будат развалени договорите с всички Американски фирми работещи в Европа !
  • 66 Каква Русия

    4 0 Отговор
    Боже наистина ли вярвате, че това е насочено към Русия, не тука въпроса е, че губят контрол над ЕС, контролират Украйна контролират ЕС. Вече тази нишка за контрол я губят, а след като изпуснаха контрола върху Китай изпускането и на ЕС им идва в повече.
  • 67 хахаха

    0 0 Отговор
    ПРАВИЛЬНА!
  • 68 Хаха

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "1944":

    Aбе фатмак кой всъщност е фалирал курника на баба ти или смешното бананово гето фащ
  • 69 Ddddd

    1 0 Отговор
    Не ги разбирам тия скопени сащ .след санкциите срещу северен поток всички държави подписаха преминаването му и практически вече е готов.сащ са бананова държава с фондова борса ама фалирала
  • 70 КОНСТАНТИНОВ

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "Име":

    КАТО СИ ЗАДРЪСТЕН ЩЕ ТЕ ОТВОРЯ.НА НИКОГО НЕ
    СА ПОМОГМАЛИ КРАВАРИТЕ.САМО ВОИНИ,СМЪРТ И РАЗРУНА.ТОВА СА ДАЛИ НА ДВЕТА.

    Коментиран от #72

  • 71 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    САНКЦИИ ИЛИ СЕКЦИУМ -ЗА ДА ИЗВАДЯТ НЕДОНОСЕНО- ТЯХНО СИ ОТРОЧЕ !?!?!? ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА САНКЦИОНИОРИТЕ !!! АВОАРИТЕ В АМЕРИКАНСКИ БАНКИ СА НА МИНИМУМ И ВСИЧКИ УВАЖАВАЩИ СЕБЕ СИ КОНЦЕРНИ НЕ ДЪРЖАТ ПАРИ В САЩ !!! ДАЛИ ТОВА ЩЕ ЕЛИМИНИРА ДОЛАРА -ЩЕ ВИДИМ !!!!!
  • 72 Име

    2 1 Отговор

    До коментар #70 от "КОНСТАНТИНОВ":

    Да това както и модерния компютър и модерния софтуер. Интернета... Телефона... Телевизията... Новините... Процесора... Транзистора... Всяка една модерна технология излиза от Америка. Ние живеем в културата на Америка и единствената причина поради която ти можеш да си излагаш 2те стотинки тука и да хулиш най великата държава в света е точно заради същата

    Коментиран от #73

  • 73 краварите само копират

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "Име":

    Ай бегай се качвай на дървото ! Ако не беше Джон Атанасов - компютър през крив макарон. През 1899 година немските физици Гайтел и Елснер конструират първата вакуумна фотоклетка. Първата ИС съставена от пет транзистора е направена в Германия.
    Без монитор няма компютър.
    За изобретател на телевизизора се смята професорът по физика от Петербургския технологичен институт Борис Розинг, който на 25 юли 1907 г. подава заявка в патентните бюра на Русия, Германия и Англия за „уред за предаване на електрически изображения на разстояние“. Розинг конструирал съвсем сам апарата.

    Коментиран от #75

  • 74 цачо

    0 0 Отговор
    От къде на къде САЩ ще налагат санкции на Русия?За какви се мислят тия?На тях трябва да се налагат санкции, като най-изявения световен жандарм!
    Ще намерят най-накрая батя си.Русия не е България,като и щракнат с пръсти и да кляка!

    Коментиран от #76

  • 75 Име

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "краварите само копират":

    Затова изрично споменах първия модерен компютър. Изцяло американски. За него се счита апъл + с модерен софтуер. Телевизията масово започва да се прави в САЩ първо включително и първите телевизори масово започват да се произвеждат с САЩ. Така че това което имаш в хола се дължи на САЩ. Каквото имаш в ръцете като телефон и компютър е направен почти изцяло с части направени от американски компании било то компютър или телефон таблет все тая. Айде нали за компютъра дори и да не кажем апъл които категорично произвеждат първия модерен компютър с модерен софтуер може да се каже че по време на ВСВ се прави първата машина подобна на компютъра която предимно е финансирана от САЩ никъв Джон Атанасов никви 5 леа
  • 76 Хаха

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "цачо":

    Не знам откъде реши че Русия може дори да се озъби на САЩ??? Русия незаконно окупираха Крим и САЩ както и ЕС им наложи напълно заслужени санкции. Русия няма военния нито икономическия капацитет да се мери със САЩ и ЕС така че не знам как реши че ще клякат. Русия е една бързо изоставаща държава и се превърща във все по малък фактор.