12 Декември, 2019 20:00 2 598 12

Фронтекс: Броят на мигрантите по източния маршрут нараства

  • средиземно море-
  • мигранти-
  • бежанци

Цифрата за 11 месеца по източния средиземноморски маршрут достигна 74 100, което е с 42% повече в сравнение с 2018 г.

Фронтекс: Броят на мигрантите по източния маршрут нараства - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броят на засечените пристигания на мигранти в Средиземно море е намалял от началото на годината по западния и централния маршрут, но се е увеличил значително по източния, сочат данни на Европейската агенция за гранична и брегова охрана Фронтекс, които бяха оповестени днес, предаде ДПА.

Общият месечен приток по главните мигрантски маршрути в Европа е намалял с 25 процента през ноември в сравнение с предишния месец на около 14 400, а общият брой за последните 11 месеца е намалял с десет процента на около 124 600 души, съобщи Фронтекс.

Макар пристиганията в Егейско море на изток да са намалели с 20% през ноември, спадът се дължи на лошото време и противоречи на тенденцията в предишните месеци.

Цифрата за 11 месеца по източния средиземноморски маршрут достигна 74 100, което е с 42 процента повече в сравнение с 2018 г. Регистрирани са 1 900 незаконни преминавания на границите в Западните Балкани през ноември и над 10 600 през 11-те месеца на 2019 г., което е повече от два пъти повече в сравнение с преди една година.

Около 1200 мигранти са преминали през централния средиземноморски маршрут, предимно през Италия, през ноември, което е спад с 46 на сто в сравнение с октомври. Броят на нелегалните мигранти преминаващи по западния средиземноморски маршрут, предимно през Испания, през ноември е спаднал с 80 процента от октомври, на 950, а общият им брой за 2019 г. е около 22 200, което е по-малко от половината на броя им за същия период на 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 соросоидни кърлежи

    28 1 Отговор
    Идват за социални помощи,талибанска сган,това е тяхната правда,безделници, вредни за Европа, безполезни,едно нищо.
  • 2 към гермения там е супер

    21 1 Отговор
    Баба шваба да почва да им строи къщи.Все пак тя си ги кани,защитава и им се радва.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 стига

    25 1 Отговор
    с тези тенденциозни снимки с малки деца!На маймуни ни направихте!Дайте снимки на другите-със забравените документи и телефони в ръка.Миналия месец от 70 мигранти само една жена с дете имаше.
  • 5 Обективен

    20 0 Отговор
    За мигрантския поток са виновни големите западно европейски държави... Мигрантите трябва да бъдат допуснати до техните граници.... Там германците и французите каквото искат да ги правят...
  • 6 гост

    18 0 Отговор
    Тя Европа отдавна се напълни с аборигени(АРАБИ) !!!!!!Мислят с коя ръка да ни резнат главите а Европа ги храни !!!!!!ДОКОГА !!!!!
  • 7 Подводница "Беломорска акула"

    10 0 Отговор
    Част от хибридната война на Ердоган срещу Гърция, за да се страхува и без война да даде на Турция половината от моретата, островите,и запасите си от газ, чрез "преговори". ДА АМА НЕ. Ако ги иска, турският бряг първо трябва да бъде пълен с хиляди трупове на турски войници. Безплатно, няма.
  • 8 Меркел

    8 0 Отговор
    Елате елате и по надарените за Германия!
  • 9 Курендухен madein Germania

    12 0 Отговор
    Свежи немкини очакват своите африкански и арабски мачовци!
  • 10 цун кай уй

    6 0 Отговор
    имам едно предложение като хванат муиджините да ги товарят на кораби и подарък за нова година на мама меркел ай честито
  • 11 Ввв

    6 0 Отговор
    Точно 10 кораба бойни ще са достатъчни да охранявят Европа от тези скакалци,но Сорос първо трябва да бъде премахнат и то окончателно!!!
  • 12 мммм

    3 0 Отговор
    В цялата история 2 пъти арабите не успяват да завладеят Европа със сила.
    Сега ще го направят, но отвътре..
    На това му се вика "Троянски кон".
Новини по държави: