Last news in Fakti

13 Декември, 2019 08:02 1 023 12

Вашингтон и Пекин се приближиха до търговско примирие

  • сащ-
  • китай-
  • търговска война

Американските преговарящи са предложили да бъдат намалени с 50% митата, наложени на китайски стоки на стойност около 375 милиарда долара

Вашингтон и Пекин се приближиха до търговско примирие - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ и Китай постигнаха споразумение за условията по сключването на първи етап от принципно търговско споразумение.

Според два източника на Ройтерс американските преговарящи са предложили да бъдат намалени с 50 процента митата, наложени на китайски стоки на стойност около 375 милиарда долара. Те са предложили и временно отлагане на митата върху стоки на стойност 160 милиарда долара, които бяха планирани да влязат в сила в неделя.

В замяна Пекин е обещал да купува повече селскостопански продукти от САЩ, да даде по-голям достъп на американски компании на китайския пазар и да вземе повече мерки за опазване на интелектуалната собственост.

Ройтерс цитира източник, според когото Китай се е съгласил да купи американски селскостопански продукти за 50 милиарда долара през 2020 г.

Сделката очаква одобрението на Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 1 Отговор
    "Сделката очаква одобрението на Тръмп."
    Демек още до нищо не са се приближил. Що лъже автора с това фейк заглавие?
  • 2 Знам знам🙄

    3 4 Отговор
    Ха ха ха. Къде ше идат америте. Нали умират одма от глад ако изкривят работата с катайчетата. Егати и света егати и чудото. Абе усещате ли как ни успиват а после пият кръв по целия свят. Тумор. Чист световен тлъст тумор.

    Коментиран от #3

  • 3 Презвитер Козма

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Знам знам🙄":

    Ама вярно ще излезе прав оня дето обясняваше под всяка статия, че руснаците нямат пари и плащат евтино на някакви изключително глупави проруски тролове, които при това "въртят" една и съща изтъркана плоча под всяка статия.

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Презвитер Козма":

    Изтъркана, ама вярна. На теб чичо Доналд колко ти плаща? Сигурно ти дава по някой пластмасов хамбургер от Макдоналдц колко да имаш сили да пишеш глупости.
  • 5 Я руский полюционер

    5 2 Отговор
    Путин да пристяга памперса повечко, че и без това ходи до тоалетната с антураж от 8 човека прислуга, които да го подмиват и повиват.
  • 6 kjl

    3 4 Отговор
    Ето така се прави!Чакаш и се усмихваш и Краварите започнаха да клякат. Те (краварите) правят конкретни стъпки- свалят 50% от наложените мита. Китайците запазват митата и ОБЕЩАВАТ! "да купуват повече ..... , да дадат по-голям достъп до ...... и да вземат повече мерки за ...." бла,бла,бла. Миналата година Китай пак беше обещал да купи някакво ГМО от САЩ, после нещата се поотложиха. Сега ще видим.
  • 7 Borislav Popov

    3 0 Отговор
    Ех а каскетнята такива надежди влагаше в жълтурчетата...
  • 8 Знам знам🙄

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Презвитер Козма":

    Опитваш се да намекнеш нещо ли. Слепецо. Кой си ти безроднико. А даже и свето име използваш. Всички подкрепящи САЩ са лицемери. Та само виж случая Кашоги. Какво сега да си затварям очите щото сме партньори ли. Ти така ли си учиш децата. Ей заради такива сме на тива дередже. Ти си от хората на които не им пука кой ше страда стига на твойто Д да му е добре така ли да те разбирам.

    Коментиран от #9

  • 9 Презвитер Козма

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Знам знам🙄":

    Много ми е смешно, когато някой русофил, комунист ме нарече безродник, при положение че вие сте петата колона на Москва в България и водите дезинформационна пропаганда а някои от вас шпионират в полза на Русия. И не не съм най големия фен на САЩ, но на световната сцена за България е по добре да върви с демократичния свят. В сравнение с комунистическата шайка на власт в Китай, американците са агънца. И стига си ми го навирал тоя Хашоги в лицето. Китайската ком партия изби 30 хиляди невъоръжени студенти по площадите и днешно време продължава да избива и преследва свои граждани заради религиозни, етнически или политически възгледи. Това е най-ужасната репресивна машина в историята на човечеството. А наемниците на твоите господари от Москва на които се кланяш роболепно свалиха граждаански самолет над Украйна с 300 цивилни и продължават да отричат вината си, въпреки лавината от доказателства.

    Коментиран от #10

  • 10 Знам знам🙄

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Презвитер Козма":

    Ха ха. Познавам те следя коментари. Но ти говориш глупости без да ме познаваш. Ако както казваш от Москва ми разберат отношението и намеренията не новичок ами атомна бомба ще ми пуснат. Кое му е доброто н вървенето със запад. Мариците. Самолетите. Ползите от санкциите. Заради смотания ти запад сме последни от бившия сив. Използва ни за буфер срещу Русия. От отношенията с която бихме реализирали огромни икономически ползи. Защо изведнъж стана изгодно да има Белене. Лъсна им гнусната интрига за цената на тока. Румънците купуваха украински ток и препродаваха евтино. Ама сега а собствена мощност нещо не върви бизнеса. Затова сме 10 години назад. Енергийни спекулации. За 10ина милиарда. Но страда яко цял народ. А а за Русия. Ми смятам че е законна българска тетитория. Наше творение. Там има 3 Българии. А над 20 млн. човека претендират за правото в пспорта им да пише Българин. И "НЕЗНАЕХ" не е извинение.
  • 11 асдадса

    1 0 Отговор
    Двете големи сили на тоя свят са САЩ и Китай.Ето,че винаги могат да се разберат.А онези руснаците са дребни,злобни и завистливи сейрджии дето никога никой неможе да се разбере с тях..завиждат на целия свят,тези руски бедняци.
  • 12 Това са Властелините на света

    1 0 Отговор
    А най Великите остават с морковче в пърдялника