Last news in Fakti

13 Декември, 2019 15:06 891 4

ЕС очаква яснота от Борис Джонсън

  • ес-
  • шарл мишел-
  • борис джонсън

Европа е готова за преговори

ЕС очаква яснота от Борис Джонсън - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС очаква британският премиер Борис Джонсън да изясни ситуацията с излизането на страната му от ЕС. Това заяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, цитиран от Гардиън.

Консерваторите във Великобритания спечелиха изборите в страната. Това означава, че премиерът Борис Джонсън ще може да прокара споразумението с Европа.

Той вече получи поздравления от европейските лидери. Очаква се скоро британският парламент да гласува споразумението.

„Очакваме ясно по въпроса възможно най-скоро. ЕС ще преговаря, за да постигне възможно най-голямо сътрудничество с Великобритания в бъдеще“, заяви Мишел.

Той не коментира вариант за предоговаряне на икономическите отношения. Все пак Европа гледа към нови отношения с Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7777

    0 1 Отговор
    Сложете ги на място тези сепаратисти. Никакви отстъпки, да си платят с лихвите. Запомнете, предателите винаги плащат сметката............
  • 2 среднощен

    3 0 Отговор
    След "изневярата" - нищо не е същото..? Най-накрая може да се сбъдне мечтата на много хора - ЕС и САЩ да имат сухопътна граница..? Комичното в случая ще бъде, че шотландско уиски ще бъде акцизна стока в Англия..? Нещо като "доведените деца" при втория брак..? Нито Европа ще спечели от Брекзит, нито Великобритания..? Най-силно "потриват" ръце във Вашингтон, Москва и Пекин..!!

    Коментиран от #3

  • 3 среднощен

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    "...,че шотландското уиски ще бъде акцизна стока в Англия..?"
  • 4 любоФ по англиЙТЦки

    0 0 Отговор
    Кое не ви е ясно?Англичаните се отърваха от вас.Финансовата дупка си я разпределяйте докато не напусне следващия осъзнал се.