Last news in Fakti

11 Декември, 2019 13:30 1 018 1

Консерваторите се борят за мнозинство във Великобритания

  • великобритания-
  • избори-
  • борис джонсън

Подкрепата за управляващите намалява спрямо последния месец

Консерваторите се борят за мнозинство във Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Консервативната партия може да спечели мнозинство от 28 депутата в предстоящите избори във Великобритания, съобщи Sky News.

Изборите в страната ще се проведат през утрешния ден. Консерваторите може да си осигурят 339 места в 650-местната Камара на общините.

На последните избори те имаха 317 депутата. Все пак проучванията показват спад в подкрепата към управляващите, за които преди месец се очакваше, че ще имат мнозинство от 68 депутата.

Лейбъристката партия може да спечели 231 места. Това е спад в сравнение с 262 места от последните избори.

Според проучванията на YouGov е възможно никоя партия да не спечели мнозинство. На този етап консерваторите са фаворити за победа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпи алкохолици

    4 0 Отговор
    Англичаните са затъпяли от алкохола, а жените се търкалят по земята и повръщат бира. От една страна не искали Брекзит, от друга щели да гласуват за Боре Идиота. Да се махат!
Новини по държави: