14 Декември, 2019 15:31 2 540 13

Първи митинг след военния преврат в Тайланд

  • тайланд-
  • протест-
  • партия на справедливостта

Хиляди привърженици на опозиционната Партия на бъдещето се събраха в съботния ден в центъра на Бангкок. Пред тях говори лидерът на партията – Тханатхорн Чунгрунгреангкит, който заяви, че „сегашната акция е само началото на борбата“. „Днес ние демонстрираме сила, за да могат в бъдеще другите да се присъединят към нас. Днешното мероприятие е тест за предстоящите сериозни акции през идните месеци“, допълни той.

На транспаранти, протестиращите бяха изписали „Искаме справедливост!“ и „Справедливостта – това е волята на закона!“. В района, в който се провежда митинга, интернет връзката е напълно прекъсната. Интересно е да се отбележи, че липсва и полиция. По-рано властите съобщиха, че мероприятието ще бъде охранявано от 150 000 полицаи.

По-рано Тханатхорн Чунгрунгреангкит покани своите привърженици чрез стрийминг във Facebook на среща с него, за да заяви несъгласието си с провежданата от сегашното правителство политика. Причина за това стана решение на избирателната комисия на Тайланд за разпускане на Партията на бъдещето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пи Чен Це от Пукет

    5 4 Отговор
    Чунгрунгреандкит е фашист!
  • 2 А ние

    18 3 Отговор
    Ето тези хора се опитват да подобрят държавата си. А ние какво правим? Седим и блеем, въпреки, че сме по -зле от тях.

    Коментиран от #3, #5, #6

  • 3 Пи Чен Це от Пукет

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "А ние":

    Е като дойде Таханатхорн да управлява какво си мислиш, че ще се промени в Тайланд?
  • 4 Дядо Вангел

    1 5 Отговор
    Чакаме петата колона на Москва, а именно русопитеците от сайта да разяснят тези протестиращи дали са от сороснята или от нашите.
  • 5 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "А ние":

    Че ти какво , блеят си овцете, да не искаш да мучат ..а?
  • 6 CambodiaPower

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "А ние":

    че кво има за подобряване в Тайланд? нали живея там и живота си е супер там заплатите са много по високи от тея в България както и има работа на корем(също доста Азиатски и Европейски фирми инвистират там) протеста е за да се стигне стандарта на Южна Корея и Япония(постижима цел) иначе Тайланд и Виетнам са Икономическите Тигри от Югоизтока!!

    Коментиран от #9

  • 7 CambodiaPower

    9 0 Отговор
    редно е да спомена че в Тайланд никога не са управлявали Комундели и че Демокрацията е закърмена там(и винаги ще е така) проблема на страната е че повечето е концентрирано в столицата Бангкок(а не трябва) сега нещата върят към индустриализация и на другите региони(ето аз например съм в Исан) Исан има голям потенциал и голяма обширна земя за развитие... Тайланд и България си приличат по това че всичко е централизирано в столиците(Бангкок и София) една страна неможе да се върти само около един град все пак

    Коментиран от #12

  • 8 CambodiaPower

    4 0 Отговор
    съвсем различно е в Виетнам където има няколко големи градове и че хората са пръснати що годе по равно в тях(не се върти всичко около един град)

    Коментиран от #11

  • 9 Е да

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "CambodiaPower":

    Е това пак си е подобряване един вид.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Презвитер Козма

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "CambodiaPower":

    Във Виетнам съм бил няколко пъти, развиват се много бързо и цените на имотите поскъпват главоломно. В Сайгон, Ханой, Дананг, На Транг и други големи градове, цените на имоти са направо стряскащи, като в западно европейска столица да речем.
  • 12 Сандо

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "CambodiaPower":

    Шибкаш ли много дръпнати

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.