Last news in Fakti

16 Декември, 2019 15:00 8 805 27

Асад: Има два начина да изгоним американците

  • сирия-
  • сащ-
  • ислямска държава-
  • башар асад

Сирийският президент подчерта, че в страната му има формирования, които се ползват с покровителството на САЩ

Асад: Има два начина да изгоним американците - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сирийският президент Башар Асад посочи два начина за изтласкване на американските войски от Сирия, предаде ТАСС.

В интервю за китайската телевизия "Феникс" Асад изтъкна, че за изтласкването на силите на САЩ от Сирия е необходимо, за да бъдат ликвидирани терористите, намиращи се на сирийска територия, и да бъдат привлечени на страната на Дамаск местните формирования, които си сътрудничат със Съединените щати.

"Причина за американското присъствие в Сирия е фактът, че на сирийска територия има терористи. Затова ние трябва да ликвидираме екстремистите. Това е нашият приоритет. Ликвидирането на терористите в една или друга степен ще отслаби американското присъствие", каза Асад.

Сирийският президент подчерта, че в страната му има формирования, които се ползват с покровителството на САЩ. "Необходимо е да убедим тези формирования, че преминаването им на страната на сирийското правителство и участието им в процеса по освобождението на цялата страна отговаря на общите интереси. Тогава американското присъствие в Сирия ще стане безперспективно", заяви Асад.

Според сирийския президент е трудно да се каже какъв е броят на американските военни в Сирия, защото на сирийска територия има не само войници от американските въоръжени сили, но също и "хиляди, а може би дори десетки хиляди цивилни" служители на частни военни компании, които си сътрудничат тях.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    24 6 Отговор
    Кажи ги и на нас Асадчо.
  • 2 Факт

    101 6 Отговор
    Еми факт е,че САЩ подържат брадатите главорези не само в Сирия ами и още в десетки страни.Незнам дали това са начините да изгонят САЩ от Сирия-но че терористите са отрочета на САЩ е факт неоспорим.
  • 3 дедо

    78 4 Отговор
    причина САЩ да са в Сирия не са терористите, а петрола :)

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Borislav Popov

    29 8 Отговор

    До коментар #3 от "дедо":

    Да, хамерите са там да тафят сирийски петрол, а руслямците са там, да не пускат катарския газ, към Европа ! А с борбата срещу терористите само се прикриват.

    Коментиран от #11, #12

  • 6 Каткат

    6 15 Отговор

    До коментар #4 от "Йосарян":

    Ти от фабриката за тролове ли излезна?
  • 7 Петърчо

    3 26 Отговор
    А сирийците къде са? Не са ли по Европата? И що? Нали в Сирия се навряха руски и турски ''пазители'', по покана на еди-кой си или май пос*рковци се оказаха?

    Коментиран от #10

  • 8 Хитър Петър

    4 12 Отговор

    До коментар #4 от "Йосарян":

    Те петрол и в Саудитска Арабия примерно си крадат, но там хуманитарната ситуация е маааааааааалко по-различна. Най-голямата разлика обаче е, че в Арабито ги няма болшевиките.
  • 9 Груз 200

    5 26 Отговор
    Хахахх. Да, прав е Асад. Само 2 начина има. Третият го опитаха вагнеровците спецназовци при Дейз'А' Зор , бяха помляни и после Джуджо 10 дни мълча.
  • 10 Бай хой

    22 0 Отговор

    До коментар #7 от "Петърчо":

    Те май в Европа са повече от Ирак, Афганистан, Пакистан, Йемен, Либия, пък там май никой никого не е канил. От коя ли демокрация бягат?

    Коментиран от #16

  • 11 Румяна Костова

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Не точно се прикрива борбата с терористите. Ако организацията им се разраства и стабилизира има опасност част от терористите да наближат границите на Русия. Трябва само да преминат през някои бивши съветски републики в този регион. Така, че Русия има повече интерес да ги трепе в Сирия, отколкото Америка.

    Коментиран от #18

  • 12 А ти си се пръкнал

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    само да тежиш на земята и нищо полезно от теб.
  • 13 гост

    7 18 Отговор
    Асадчоооо..абе мамин, ми те хамерите има-няма 1000парчета бе, с кюрдите нали се побратимихте преди има -няма 3 месеца.Та. кои са тези десетки хиляди терористи..ааа, да не са ония дето са в контролираната от Турция зона на Идлиб...Абе и ти ако знаеш на коя страна сутрин.се събуждаш.Ти по-добре мисли как да изгониш Рашките, че те май се окопават яко и май няма да се изнесат следващите 50 години..отделно пък турчаците ти прибраха половината Сирия. За тях се тревожи, пък америте са лесни.
  • 14 Рошко

    23 2 Отговор
    Кравароингилизкатса политика е разделяй и владей, където и да стъпят кръв се лее, а те цоцкат ресурсите
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Петърчо

    5 19 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    От същата, руско-турска. Където руснак е стъпал, трева не е поникнала, чак Русията си сринаха. Анадолските им авери,същите палячовци. Номерът с бежанците вече и на децата е ясен.
  • 17 Йосарян

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Йосарян":

    О верни падуан! Добре дошъл в тъмната страна на шибаната тролня!
  • 18 Артисти

    4 13 Отговор

    До коментар #11 от "Румяна Костова":

    Нали спечелиха войната Путен колко пъти обявява пълна победа над терористите а Асадчо друго припява
  • 19 ПЕНКО

    18 2 Отговор
    "американското право е правото -на по-силния " !!! без унищожаване няма да мине !!! ракеткии-минометки и бомбордировачи върху териториите на американците / и главно в зоните на деир аз зор / !!!! смърт за паплачта на тексаските петролни - "крале " ---по целия свят --убивайте цру -във всяка негова форма !!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    >>>>и третия ,единствен начин---вземате си петрОтО>!!!!!!!>Първите два не предат>!
  • 22 Казуар

    4 2 Отговор
    Всички които не са подчинени на Асад са терористи.
  • 23 Лобут за кочината Рассия

    0 1 Отговор
    То имаше и трети начин ,с ЧВК Вагнер ама гледам Асад го е отписал ,да не ядат пак лобут .
  • 24 Алчната кочина Рассия

    0 5 Отговор
    Пригожин и Путин не могат да спят заради тоя петрол както и за либийския . Ама много ги пердашат през ръцете .
    Да ,американците продават от тоя петрол ,но парите не ги прибират ,а ги дават на СДС. Имаше официален отговор и отчет ,във Факти не им се стори важен да го публикуват.

    Коментиран от #25

  • 25 Зороз

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Алчната кочина Рассия":

    Единствения начин да прогонят САЩ оттам е да превърне Хари Петър петрола в боза. Тогава сами ще се махнат. Да си чул американец да търси боза? Няма и да чуеш.

    Коментиран от #27

  • 26 Теди Николова

    0 0 Отговор
    Този, който е писал статията, е частично неграмотен. Две от изреченията са оформени граматически неправилно, поради което и логически по същия начин. Тоест поради неправилната граматика, не е ясен и логическият смисъл. Така че, ако обичате, статията да бъде редактирана. Моето уважение към всички, които държат на правилната комуникация. Андърстендинга, моля.
  • 27 Хи хи хи

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Зороз":

    Има няма 200 Хамериканеца ама Руслямистите никога вече без Американска помощ не може да ги изгоните
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания