Last news in Fakti

17 Декември, 2019 09:09 5 792 38

НАТО: Това е най-сложната обстановка в историята

  • нато-
  • йенс столтенберг-
  • русия-
  • китай-
  • ислямска държава

Трябва да сме гъвкави и готови да отговорим на заплахите, обяви Йенс Столтенберг

НАТО: Това е най-сложната обстановка в историята - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

НАТО е изправена пред най-сложната обстановка в сигурността в историята си, заяви в Кувейт генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг, цитиран от Франс прес.

Той направи това изявление, след като юбилейната среща на върха по случай 70-ата годишнина на Алианса в началото на декември разкри дълбоките разногласия между някои лидери на страните членки.

За седем десетилетия НАТО никога не се е изправяла пред толкова сложна обстановка в областта на сигурността като днешната, заяви Столтенберг по повод 15-ата годишнина от Истанбулската инициатива за сътрудничество.

"За да гарантираме нашата сигурност трябва да сме гъвкави и готови да отговорим на заплахите, идващи от всякъде - от земята, морето, въздуха, Космоса и киберпространството, както и от държавни и недържавни фактори", допълни Столтенберг.

По случай 70-годишния юбилей на пакта неговите 29 страни членки приеха обща декларация срещу заплахи, като Русия, тероризма и - за първи път - стратегическото предизвикателство, което представлява нарастващото влияние на Китай.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ропа

    51 4 Отговор
    НАТО първо да направи открито и пълно определение за терористите,след това да ни говори за важноста на организацията,в противен случай сам си противопоставя и никой не му вярва.
  • 2 Тръмп

    8 72 Отговор
    НАТО е единственият гарант на мира и прогреса на земята.
  • 3 Зороз

    24 3 Отговор
    Ние вече сме вдигнали бяло знаме. Крадливи те ни политици разликата Българското и сега носим китайски, турски виетнамски, африкански гащи Чили и и други. За вас в САЩ не зная, но ние сме европейци китайци. Докато трупата Бацо по глави чата ще сме така. Тук трябва Асен1-ви, не ГЕРБСДСДБГОДСДПСБСПНДСВ...

    Коментиран от #8, #16

  • 4 Фейсбук

    15 4 Отговор
    Абсолютно вярно, казвал съм го и аз, само Бог знае за сигурността на света, дали ще я има или не...!
  • 5 az#ЛибераленКрах

    37 2 Отговор
    Дали тоя льохман ще извади късмета да е последният шеф на НАТО? Така поне ще запомним името му....
  • 6 Бай хой

    44 4 Отговор
    Ако няма заплаха няма да има и пари за НАТО. Затова реват като вдовица за гуй. Къртеше и вчерашната помия. Щяли да отговорят с нападателни ракети на руската пво разположена в Русия. Квой туй? Да четат история. Сащ са затънали до шия в собствените си простотии. Отчитат раздут БВП базиран на банкови операции, лихви, кредити, хазарт, услуги и военни продажби като например панелките ф16 за България. На тая база теглят нови кредити. И тези повече от 23 трилиона дълг вече и война не може да прикрие. Няма от къде да източат толкова злато, диаманти и петрол. Ще се делят щатите. Затова искат война в Европа за да се изтощят предварително конкурентите.

    Коментиран от #11

  • 7 Лазар

    25 3 Отговор
    Ти си един капиталистически фашист.нато ще се разпадне много скоро.боклук.
  • 8 боцмана

    23 1 Отговор

    До коментар #3 от "Зороз":

    Ако влезеш в някой магазин от големите вериги в щатите 80 % от стоките са от Китай , 15 % от Тайван , Тайланд , Виетнам , Индонезия и още много други държавици с евтина работна ръка , и 5 % най скъпа и грозна стока е американска.
  • 9 1234

    37 2 Отговор
    Не сте мародери нещастни, зашото вече има отпор на безчинствата ви! Русия, Китай, Индия, Турция дори... Вече никой не се съобразява с безобразията ви, а и няма как да ги накарате. Само вижте списъка с държавите членки, 5 6 органа и много малки послушни корумпирани топчета като нас..... Това не е съюз а юдейски харем с евроханъми.
  • 10 Пешо от панелката

    30 2 Отговор
    С олигофрен като Столтенберг начело, обстановката няма как да не е сложна.
  • 11 Borislav Popov

    2 16 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    Днес от тойта Рушийка пак постъпи новина, че тойти руслямци за пореден път са се изръсили със 622 милиона долара, които са били вложени в американски ценни книжа. Така, че не се притеснявай, всичко е под контрол, никой няма да влага пари в икономиката на страна, която не можела уж да си покрие коедитите - Россия увеличила вложения в государственные ценные бумаги США на $622 млн. Об этом информирует РИА Новости со ссылкой на данные американского Минфина. Отмечается, что вложения Москвы достигли $10,697 млрд.

    Коментиран от #13

  • 12 gggw

    21 1 Отговор
    пак ли русия? тоя чавка му е изпила мозъка
  • 13 Бай хой

    19 2 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Марти ти май само руска телевизия гледаш. Мчи те руснаците вложиха доста пари и във Венесуелла и в Сирия. Ко ши каиш.

    Коментиран от #19

  • 14 Шляхтиц

    21 0 Отговор
    Отивайте в някой завод да работите и да разберете как излизат хляба, сиренето и ракията. Стига сте създавали напрежение в международните отношения, за да оправдаете безсмисленото си охолно и преохолно жалко съществувание...............
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ако не носиш китайски, турски

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Зороз":

    Или виетнамски гащи ще ходиш гол или препасан с кожи....
  • 17 Fate

    25 2 Отговор
    Нато е теропистична организация обслужваща интересите на краварите
  • 18 Бай хой

    13 0 Отговор

    До коментар #15 от "Румяна Костова":

    Едно въпросче към теб соросоидното тролче. Защо пишеш под чужди никове?
  • 19 Borislav Popov

    5 13 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    Ха, ха, вложили били, в Сирия и Венецуела, по скоро това са пари изхвърлени на вятъра, а не вложения, над 10 милиарда долара, които наистина са вложени в САЩ. Нали уж САЩ е враг на Рушийката и уж а днес, а утре, щели били да фалират американците и уж тойти руслямци, щяха да се отказват от долара, защо са вложили тогава толкова много пари в САЩ ?? А, сега лъжльо, я ми дай и ти някаква инфа за простотията - Публикувано във факти.бг: руснаците вложиха доста пари и във Венесуелла и в Сирия. Какво, къде и кога са вложили ?? Освен това, време ти е да се научиш, как правилно се пише името на страната на твоя Мъдуро

    Коментиран от #20

  • 20 Бай хой

    11 1 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    Мартинеее, само мъдурковци са ти в главата. Стягаш ли се за прайда? Типични бълвания на соросоид. Когато се отнася за Венесуелла или Сирия лошо. Га за обора добре. Дори и уличната война и престрелки в сащ са манна небесна. Пропускаш здравното предаванепо канал первий. Или се пазиш за публицистичните предавания по-късно дето врещят и не се изслушват?

    Коментиран от #21

  • 21 Borislav Popov

    4 11 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    Чунчоооооо, задал съм ти конкретен въпрос, като нямаш какво да отговориш, не дрънкай тук глупости, че ставаш смешен. Защо тойта Рушийка, налива милиарди долари в ценни книжа на почти фалиралата вражеска Америка ?? Къде ти е инфата, че тойта Рушийка, влагала пари в Сирия и във Венецуела ? Колко е вложила, кога и къде ???

    Коментиран от #23, #24

  • 22 витанов

    15 2 Отговор
    НАТО световни терористи и убийци на деца. НАТО отрови балканите с уранови бомби хвърлени над Сърбия....нато е фашизоидна организация гарантираща световната глобализация под диктата на либерал комунистите и ционисти от САЩ
  • 23 Гърма Ифрашеуа

    8 3 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Станимирчо, бяла мартенчке, и тук ли лазиш на хората по нервите... ще ти скъсам гайтаня!

    Коментиран от #26

  • 24 Бай хой

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Ми купува си евтина плеймейтка бе мартинчо. Почему не понимаеш. Гърция натрупа дългове и сейчас се разпродава. Кредиторите са с предимство. Въпрос на време е сащ да почне да разменя собственост за облигации. Ти и сега половината Вегас и Миями са собственост на руснаци.

    Коментиран от #25

  • 25 Borislav Popov

    3 8 Отговор

    До коментар #24 от "Бай хой":

    Ясно, щом локуми разтягаш, значи нямаш конкретен отговор, а половината Вегас и Маями, са собственност на чинка ти на пундето.

    Коментиран от #27

  • 26 Borislav Popov

    0 6 Отговор

    До коментар #23 от "Гърма Ифрашеуа":

    Моа да ти дам Чунчо, да ми скъсаш маткапа.
  • 27 Бай хой

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    Какъв по-ясен отговор искаш ма? Купува се това което се продава. Или ти трябва време да асимилираш.

    Коментиран от #29, #30, #31, #32, #33

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Borislav Popov

    0 6 Отговор

    До коментар #27 от "Бай хой":

    А защо се прдават добре американските ценни книжа и всички се надпреварват да ги купуват и китайци и руснаци ? Защо помагат на американската икономика, страх ги е да не фалират американците ли !?
  • 30 Borislav Popov

    0 6 Отговор

    До коментар #27 от "Бай хой":

    Защо американците не влагат милиарди в руски ценни книжа ?
  • 31 Borislav Popov

    0 5 Отговор

    До коментар #27 от "Бай хой":

    А къде ти е ясния отговор за инфото, че тойти руслямци вложили доста пари и във Венесуелла и в Сирия ?
  • 32 Borislav Popov

    3 6 Отговор

    До коментар #27 от "Бай хой":

    А защо тойти китайци, дето уж били гоооолеми гъсталаци с тойти руслямци, все купуват американски ценни книжа, а не купуват партенките на тойти руслямци, които нямат никава стойност ??
  • 33 Borislav Popov

    1 6 Отговор

    До коментар #27 от "Бай хой":

    Я дай Чунчо, един ясен отговор, защо американските ценни книжа се продават добре на международната фондова борса, а руските "ценни" книжа, никой не иска и да чуе за тях дори ?

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бай хой

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Borislav Popov":

    Продава се добре всичко евтино. Справка китайските стоки. Китайците имат стоки за продаване. Сащисаните си продават държавата. Нямат стоки и продават акции и облигации. Разпродават имущество с една дума с опция да си ги откупят един ден. Дотогава хамитата бачкат за руснаци и китайци. Част от БВПто им ще влезне в руските джобове. До там са я докарали янките. Съвсем са я огелпили. По време на голямата депресия Сталин ги вади от батака като изкупува имущество със златни рубли.
  • 37 БОРИСЛАВЧО

    3 1 Отговор
    С ПРОСТОТИИТЕ СИ ОТВРАЩАВАШ , АКО СЕ СКРИЕШ В ДУПКАТА СИ ЩЕ БЪДЕШ МНОГО ПО-ПОЛЕЗЕН ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА

    Коментиран от #38

  • 38 Слава на баба ти кюлотите

    2 5 Отговор

    До коментар #37 от "БОРИСЛАВЧО":

    С тези Главни Букви най добре е да почнеш направо на Руски да пишеш Така ще си по разбираем за русоробите