Last news in Fakti

19 Декември, 2019 17:00 1 327 21

Кралицата обяви приоритета на британското правителство

  • великобритания-
  • правителство-
  • кралица елизабет втора

Основен приоритет е излизането от ЕС

Кралицата обяви приоритета на британското правителство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Основен приоритет на британското правителство е излизането от ЕС на 31-ви януари. Това заяви британската кралица Елизабет II, цитирана от Гардиън.

Кралица Елизабет II изнесе специална реч, с която представи програмата на новия кабинет. Според нея министрите ще се стремят към постигането на търговско споразумение с ЕС.

„Приоритет на моето правителство е излизането на Великобритания от ЕС да стане факт до 31-ви януари. Ние ще се стремим към търговско споразумение с Европа и ще търсим търговски отношения с други големи държави“, заяви кралицата.

Премиерът Борис Джонсън обяви, че е подготвил най-радикалната правителствена програма през последните години. Тя предвижда редица реформи.

Елизабет II обяви, че очаква бързи преговори с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL chochone

    2 5 Отговор
    ДА СМАЧКА рушката ЗАРАЗА

    Коментиран от #17

  • 2 РЗС

    9 4 Отговор
    следващия приоритет е разпадането на Велокобритания

    Коментиран от #5

  • 3 некой си

    6 3 Отговор
    Е ква стана сега тя,нали англосаксонците се молеха на Еуропа недейте тъй ве ни на изхвърляйте ве. Бяха хуманитарни кризи, масови фалити,празни рафтове а накрая май се оказа,че нашта .урва са праи на ощипана. Май догодина ще има закриване на Еуропейския съюз,те тея хиени кат усетят нещо първи си бият камшика. А Еуропа пък вече стана свърталище на паплач,демек квото сме го гледали по Амерските екшъни сега ще го гледаме на живо. Боже Боже какво падение

    Коментиран от #6

  • 4 ГоСт

    3 2 Отговор
    А тоз бабунгер колко пъти трътна докато чете на Борко Джонсъна прОграмата, а..айде нема ли вече да абдикира, че на Чарлито му се изчака Камилата да чака кралицац да става
  • 5 Рошко

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "РЗС":

    Правя курбан
  • 6 РЗС

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "некой си":

    ти оная притча за пръчките чул ли си я? Ес не е една държава, а много на брой и то някои от които първи световни сили и икономики. Ти знаеш ли, ако ЕС се разпадне какъв глад ще настане в бг? Идея имаш ли, че ако не бяха евро субсидиите и фондовете, от които да крадат бг мутрите в правителството, щяха да ти свалят и кожата от гърба. Такива като тебе щяха да се бесят всекидневно от мизерия. А англичаните много скоро ще спукат гумите, защото се хванаха с най-фалиралата държава на света. Още по-глупавото е, че тръмп поръчителя на брекзит може скоро да излети от белия дом и да спре парите на борко лудия. Сега Мелания ходи и върти бибитки из горната камара на амерския парламент, да оставят перуката на власт.

    Коментиран от #8, #11, #16

  • 7 гост

    2 1 Отговор
    Бабето нали си пие редовно джина, пука му.
  • 8 некой си

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "РЗС":

    Съгласен,но за всичко си е виновна раята с овчедушното си поведение. Кат си ги търпим издевателствата и ше на стригът,бият и евът както си искат,а ние ще се оправдаваме колко сме безсилни и ще се бесим.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Емил

    1 1 Отговор
    Да ви имам "приоритетите"!
  • 11 нали

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "РЗС":

    ДОБРЕ, ЧЕ Е РЗС ПОЛИТИЧЕСКИ ЕКСПЕРТ, ЧЕ ДА ВИ КАК ЩЕЛИ ДА СЕ САМОУБИВАТ ХОРА БЕЗ ЕС.

    Коментиран от #12

  • 12 РЗС

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "нали":

    ок, кажи сега колко инвеститори има бг извън ес? голяма опашка ли има, щото аз не знам някви сериозни компании(които са извън ес) да искат да инвестират в нашия панаир. А тези инвеститори, които ги има сега, са си европейски фирми, които използват евтината работна ръка и безпрепядственото движение на произведената им стока в целия ЕС.
  • 13 Другия с коня

    1 1 Отговор
    Какви ”бързи преговори” с ЕС....Нали преговаряха три години....Споразумението парламента им не го одобри не помня колко пъти....Тия се мислят за по-хитри от всички...Обаче като захвърчат пак бомби Севрна Ирландия ще им се стъжни
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 onq s konq

    2 1 Отговор
    Т нали беше против брексит. Сега май клекна пред натиска на рошавия клоун.
  • 16 тотално изветрял

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "РЗС":

    Ъъъ ... най-фалиралата според теб държава, съвсем случайно е най-голямата световна икономика. Британската( икономика) е тясно свързана пък с Канада и Австралия . Имам в предвид банковото дело.
    Много си далече от прогнозата за Тръмп, защото конгреса не е сената баце. А в сената мнозинството е от партията която управлява. Но за тролчовци като теб това е мътна Индия.
    Британците са едни от най-хитрите и подмолни политици.
    А самият факт че техния език е в основата на световния бизнес говори сам за себе си.
    Ще се споразумеят с ЕС, и ще върнат паунда отново на високо ниво ( което започна вече).

    Коментиран от #18, #19

  • 17 Не знаеш ли

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "EL chochone":

    Да продължават да ограбват чуждите държави .
  • 18 РЗС

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "тотално изветрял":

    понеже живея на острова и знам историята на тази страна ще ти кажа, че след тони блеър управлява най-некадърното правителство от както англичаните са били на племена. Борковата сделка с ЕС, също не е нещо, което англичаните харесват, но понеже на борко някой му каза ДА за нещо(понеже вечно му отказват) и сега се бие в гърдите, че е постигнал незнам си какво. Всички знаем за дълга на САЩ, който никога няма да спре да расте, защото те нямат намерение да го връщат. Когато балона на този дълг се спука, защото нищо не може да расте вечно в прогресия, тия ще вият на бито куче. Благодарение на изкуствено създаваните от тях военни конфликти по света, все още имат военна промишленост. Тръмп е едно плямпало, дето седи повече в туитър, отколкото на стола в овалния кабинет, повече харесвам Путин измежду двамата. А това за английския език е пълна глупост, какво значение има на какъв език се говори на международно ниво, говори се и испански в много страни, и кво от това. И ти ли лежиш на тая черга като тукашните, че като са били някога империя, то ще са такава завинаги? Ми, че ти си на борко лъжата любимец ба, той на такива разчиташе за гласове по изборите. Империята е приключила одавна мойче. Великобритания ще се разпадне до 10 години, слагам 3000 паунда бас, с който иска.

    Коментиран от #20

  • 19 Така е

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "тотално изветрял":

    Оти смучат природни ресурси почти без пари от таквиз държави кат нашата.
  • 20 слаботоков

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "РЗС":

    Аз пък залагам 500 лева че ингилизите ще се разпаднат до 5-6 години!
  • 21 serjant

    1 0 Отговор
    interesno, kak li sa jiveli predi Evropeiskija Sajuz....
Новини по държави: