Last news in Fakti

20 Декември, 2019 07:19 2 291 10

Личните данни на милиони изтекоха от Facebook

  • facebook-
  • данни-
  • потребители

Става въпрос за хакерска атака

Личните данни на милиони изтекоха от Facebook - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Личните данни на 267 млн. потребители на Facebook са изтекли в интернет, съобщи ТАСС.

Според британска компания, достъп до данните е имал всеки с достъп до интернет. В момента се проучва какво е довело до излизането на данните.

Смята се, че става въпрос за хакерска атака. Най-вероятно тя е била извършена от Виетнам.

Информацията може да бъде използван за изпращането на спам на потребителите. Смята се, че данните са били достъпни до 14-ти декември, като вече е спрян достъпа до тях.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 xxxyyy

    8 0 Отговор
    Лични данни ?? Лични данни и фейсбук ??! Не знам дали има трезво мислещ човек, който да вярва, че нещо във фейса може да остане лично. Всеки качвайки някаква информация знае и желае тя бъде достояние на всички. А и какви лични данни могат да изтекат- ЕГН, номера на ични карти .. ?? Никъде не се изискват такива неща. Така че -голям прас!!!
  • 5 Пол Пот

    1 1 Отговор
    По въпроса днес ще има пресконференция на която премиерът тъп и Лили ИВанова ще дадът отговор
  • 6 Ооо

    4 0 Отговор
    Да се заведе международен иск срещу САЩ и изтичането на информацията, както те го направиха срещу много европейски и азиатски гиганти!!! Да си носят последствията!
  • 7 айде де

    5 0 Отговор
    това е основната причина да не се занимавам с "фейса", това е една обществена клюкарница, която най-нагло борави с личните данни на баламите, лошото е обаче,че много медии и институции го използват в дейността си, например БТВ, там на-редовна ни дават данни от фейса или пък ако искам връзка с тя непременно чрез фейса, недопустимо е да има такъв посредник с хазартни нрави и поведени,щото тези данни са им предоставени по най-хазартен начин - пито-платено, те са се разтекли ей тъй

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бесен Язовец

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "айде де":

    С какви лични данни боравят бе умньоооо ?? Как се казваш ! Кога си роден и кога ! Къде и какво съм завършил ! Те това са всичките мои лични данни, които аз и съм ги оставил, специално във фейса, та да ги четат всички, които искат да знаят, нещо повече за мен. Та, как викаш, ще боравят с тях, я ме светни ?!
  • 10 Бачо Киро

    1 0 Отговор
    А тея смешници ще правят и операционна система. Същите идиоти дето са им откраднали данните ще загубят още повече от тях, когато минат на ФБ ОС ...
Новини по държави: