Last news in Fakti

20 Декември, 2019 16:05 1 833 10

ЕС одобри пакет "Мобилност"

  • ес-
  • превозвачи-
  • мобилност

Правилата за максимално работно време остават непроменени

ЕС одобри пакет "Мобилност" - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Съветът на ЕС обяви, че има одобрение за пакт „Мобилност“, съобщи Дойче Веле.

Правилата за максимално работно време и минимални периоди за почивка на шофьорите остават непроменени. Същевременно организацията на работните графици на шофьорите ще бъде малко по-разнообразна.

Така те ще могат да прекарват повече време по домовете си. Предвижда се шофьорите да могат да се връщат у дома на всеки три или четири седмици в зависимост от работния си график.

Минималната седмична почивка няма да може да бъде ползвана в зона за паркиране. ЕС ще разработи стандарти за сигурни зони за паркиране.

Правилата за действия на шофьори извън граница остават непроменени. Така те ще могат да извършват по три доставки за 7 дни.

Вероятно ще бъде въведен срок от 4 дни, преди отново да се извършват превози в същата страна.

Западните държави смятат, че промените са в полза на шофьорите.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТЕЗИ ПРЕДАДОХА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ

    26 6 Отговор
    Това са Светослав Малинов (Реформаторски блок/ЕНП), Нежми Али (ДПС/АЛДЕ) и Николай Бареков ("Презареди България"/ЕКР). :(

    Коментиран от #9

  • 2 Шефьор

    24 1 Отговор
    Май не стана така, както обещаваха преди изборите?
  • 3 бл.134 в Зап. парк

    9 3 Отговор
    Няма страшно , рабора има колкото искате - за строители .Да идва тираджи,бежанци , роми , селяни....Бг Коптор- Строежи сякакви
  • 4 ГосТ

    11 5 Отговор
    Браво, сега общоевропейска минимална заплата и е добре да се помисли за класификация и заплащане на труда. Не може една чистачка да получава повече от асистент в университет или институт. Т'ва само у булгаристан, разбира се, но трябва да бъде нормирано в ЕС.
  • 5 кнаус 485

    14 1 Отговор
    нямаше да става,нямаше да го приемат,щяха да го отлагат,щяха да го променят ,ама на края го приеха.....въобще не съм се и съмнявал,че така ще стане,съжалявам за тия,които хранеха някакви надежди...
  • 6 Мишел от съпротивата

    11 6 Отговор
    Добре е, че го приеха. Нека шофьорите да си почиват достатъчно, а не да мачкат невинни хора по шосетата. Ако питате шефовете им те ще ги принудят да карат непрекъснато по 24 часа за да си пълнят гушките. Свидетел съм как един булдозерист работи на Коматцуто 3 месеца на 3 смени, без почивка всеки ден, защото беше взел заем от шефа си. Слизаше от булдозера само да ходи до тоалетната. И това през зимата. Как оцеля не знам.

    Коментиран от #7

  • 7 Да да

    6 7 Отговор

    До коментар #6 от "Мишел от съпротивата":

    Какво общо има строителна техника с международен транспорт? Като нямаш познания,по-добре не пиши!

    Коментиран от #8

  • 8 Мишел от съпротивата

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Да да":

    Общото е частника мутра който те експлоатира докато мърдаш.
  • 9 За кппейки

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "ТЕЗИ ПРЕДАДОХА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ":

    Комунистите отдавна я предадоха ограбиха и фалираха
  • 10 Фактори ли

    0 0 Отговор
    Е,Е, оти ручааме жабетата (Е, защо ядохме жабчетата) и кой ли от "факторите" тук не си приписа победа, заслуга, загриженост за превозвачите?