Last news in Fakti

18 Декември, 2019 16:00 1 729 3

ЕК спира промените за пакет "Мобилност"

  • ес-
  • превозвачи-
  • мобилност

Решението е било взето на заседание през вчерашния ден

ЕК спира промените за пакет "Мобилност" - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската комисия е взела решение да спре одобрените неокончателни промени в правилата за международен пътен превоз, съобщи Политико.

Това стана ясно след вчерашното заседание в Страсбург. Според становището, новите правила биха били пречка за опазването на околната среда.

Те бяха приети на среднощно заседание през миналата седмица. Новите правила предвиждат да спрат излишното движение на дизелови камиони по европейските пътища.

Решението все още не е представено официално. Според заместник – председателя на ЕК Валдис Домбровскис ЕК ще успее да спре промените с приемането на новото решение.

Това е добра новина за държави като България, Румъния, Полша, Унгария, Латвия и Литва. Те се опитват да спрат приемането на пакета.

В момента европейски представители правят оценка на промените.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    2 1 Отговор
    Нов кръг пазарлъци..... След което баааам' и е гласувано.
  • 2 Еколог

    5 6 Отговор
    Ааа сега лумпените вече ще разберат, че Екологията е съюзник и приятел на България.... Вместо да плюят по Грета и да ми хвалят старите си дизеляци
  • 3 Ще го

    0 0 Отговор
    Хванете пакета булгури! Малко отлагане за да боли още повече.
Новини по държави: