Last news in Fakti

21 Декември, 2019 19:30 1 910 2

Мексико предаде на САЩ наркобарон

  • наркотици-
  • картел-
  • синалоа

Самбадa-младши е обвинен в контрабанда на големи количества наркотици

Мексико предаде на САЩ наркобарон - 1
Снимка: Shutterstock

Мексиканските власти екстрадираха в САЩ Исмаил Империал, син на Исмаил Самбада, един от основателите на наркокартела Синалоа. В петък той се яви пред съда в американския град Сан Диего в Калифорния, съобщи Televisa.

Самбада-младши е обвинен в контрабанда на големи количества наркотици от Мексико в САЩ и последващата им продажба, както и в пране на пари. По време на изслушването синът на боса заяви, че смята себе си за невинен.

Следващото съдебно заседание по това дело ще се проведе в началото на февруари 2020 г.

Хоакин Гусман, бивш лидер на наркокартела в Синалоа, беше екстрадиран в САЩ от Мексико по искане на американските власти през януари 2017 г. През февруари тази година съд в Ню Йорк го призна за виновен по всички обвинения.

В средата на юли Гусман беше осъден на доживотен затвор, той също е осъден да изплати обезщетение в размер на 12,6 милиарда долара.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    В краварията поне има закони
Новини по държави: