29 Декември, 2019 20:50 1 849 16

Преговорите между „Газпром” и украински представители продължават

  • газпром-
  • русия-
  • украйна-
  • транзит-
  • газ

Началото им бе дадено на 26 декември във Виена

Преговорите между „Газпром” и украински представители продължават - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Упълномощени ръководители на руския концерн "Газпром", украински компании и министерства са се присъединили към преговорите във Виена по споразумението за транзит на руски газ през Украйна до Европа. Началото на разговорите беше поставено на 26 декември с разговори на ниво юристи и профилни специалисти.

По-рано днес украинският министър на правосъдието Денис Малюска посочи, че представители на Русия и Украйна са започнали подписването на документите за транзита на руски газ.

На 20 декември Москва и Киев обявиха, че ще съгласуват нов договор за газов транзит със срок на действие 5 години и за разрешаване на взаимните искове между "Газпром" и украинската "Нафтогаз".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турски поток йок

    5 7 Отговор
    ........
  • 2 Borislav Popov

    4 12 Отговор
    Онзи ден Газпром плати глоба, 3 милиарда долара на хохлите и сега русняцити ги е яд много, но няма на къде да шават и ще подпишат за още 5 години.

    Коментиран от #14, #16

  • 3 Йосарян Лазарянич

    6 16 Отговор
    Тия в Кремъл паднаха в поза партер с молитвено изражение пред Украйна!Тръмп им спря газопровода и ако не са германците да го купуват и украинците за го пропуснат през територията си в Русия трябва да се замислят как да превръщат газта в храна:):)Ние също спираме турски поток с около две години за да се научат, че не бива така. Имаме диверсификация от поне 6 източника неруски газ плюс втечнен направо на пристанищата на Варна и Бургас от САЩ на два пъти по-ниски цени от руския газ. Имаме най-голямото хранилище за втечнен газ на Балканите, така че чакаме скръб от руските партньори и падане на Кремъл в поза партер и пред нас смелите натовски българи.

    Коментиран от #6, #15

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    няма вечни приятели а има вечни интереси икономиката е бизнес
  • 5 болно русофилче

    0 4 Отговор
    приятелите ме предадоха-самотно съм
  • 6 ****

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Йосарян Лазарянич":

    Каде имаме терминали за ВГ във Варна и Бургас,а с този договор,Русия ще блокира търсенето на шистовия газ от сащ.
  • 7 Хрониките на Евразия

    2 1 Отговор
    След 20 дена се очаква подписване на договор , между Израел , Кипър , Гърция и Италия , за строителство на газопровод до Европа .
    Само едното израелско газово находище «Левиафан» съдържа 622 милиарда . куб.м. газ, «Тамар», откъдето вече вървят доставки – 240 милиарда .
  • 8 Мдаа

    4 2 Отговор
    Напротив намаля транзита (милиарди загуби от транзитни такси) за Украйна, количеството и сроковете .
    През колкото повече държави преминава газ, толкова повече цената нараства за краен потребител.

    Така че не виждам за какво се радват българите?

    За по-скъпите транзитни такси, забравих Израел , Кипър , Гърция и Италия ще ни подаряват газ без пари - да не говорим колко допълнителни инвеститора ще има.

    Пирова победа за България и О краина, Русия драстично намалява количествата закупуваният от САЩ втечнен газ, който САЩ оскъпен го препродаваше на ЕС.
    Реалната цена на втечнен газ през САЩ ще излезе през носа на ЕС.

    3 милиарда $ дължи О краина на Русия - еврооблигации - дълг Янукович, много рано е цъфнала соросоидната радост.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хрониките на Евразия

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Мдаа":

    Ти да не си акционер в Газпром бе Ушанков , че разсъждаваш като черна гарга ?

    Коментиран от #11

  • 11 Мдаа

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хрониките на Евразия":

    Цената, цената, другарю "демократичен каскет".

    Много истини премълчавате, раздали са ви пари за Коледа.

    Коментиран от #12

  • 12 Хрониките на Евразия

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Мдаа":

    На теб когато ти набиваха в главата тази опорна точка за цената , поне някои цифри дадоха ли ти , или е тайна ?
    Руската газ евтина , а не руската скъпа 😂 Само това си знаете ..
    Идиоти ли сте бе ?
  • 13 СССРБарета

    5 1 Отговор
    Хей джендъри се надпреварвайте да ни обясняват как Русия клекнала щото нали нямаше да купуват руски газ!!! за Русия важно да продава газ на Европа без значение откъде ще мине! Така че всички клекнаха заедно! само джендърите са много трудови сънища и се надяват че само Русия била клекнала!
  • 14 Румяна Костова

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Първо, Русия не е платила глобата, а само е обещала да го стори. И второ, Украйна е подписала, че се отказва от предишните си искове на сума 12 милиарда долара. А и Украйна има да връща един заем на Русия на същата сума, който в Лондон признаха. Категорично да се каже, че Украйна е печеливша страна, а Русия губеща е прибързано. Процесите в Гео политиката в днешно време са динамични и никой не може да каже какво ще се случи след 5 години.
  • 15 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Йосарян Лазарянич":

    Германците не купуват газопровода, те участвуват като акционери в бъдещата му експлоатация.
  • 16 От много мислене става увисване

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Първо , самото сядане на масата на преговори с Русия (страната агресор), за украинците , и разговори за получаване на пари , на практика УЗАКОНЯВА съществуващото положение в Крим , и про-руската част на Украйна. Уж за газ се пазарят , а си разменят пленници , и битият бит , еб..ият еб.н . И, ако чисто хипотетично тези близо 3 милиарда , присъдени с чисто политическо съдебно решение , реша да се преведат под формата на доставки газ , то това ще е на съвсем отделна от украинска страна компания (познай коя) ( този филм сме го гледали вече в България) . За Русия ще остане основанието да повиши цените по цялата верига доставки през Украйна (това няма да стане веднага , а ще дойде с новите договори ) , и това касае пряко и нас , така че не виждам с какво може да те радва това. Или си мислиш ,че от едната страна на масата за преговори седят красивите умните , и планиращите десетилетия напред украинци , а от другата страна седят грозните , и глупавите руснаци.
Новини по държави: