31 Декември, 2019 19:30 4 880 25

Меркел: Трябва да вземем спешни мерки!

  • ангела меркел-
  • германия

Канцлерът обещава, че се бори с климатичните промени с всички сили, за да могат бъдещите поколения да живеят в мир и просперитет

Меркел: Трябва да вземем спешни мерки! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германската канцлерка Ангела Меркел казва в новогодишното си послание, че се бори с климатичните промени с всички сили, за да могат бъдещите поколения да живеят в мир и просперитет, съобщи ДПА.

"Глобалното затопляне е реалност. То ни заплашва", се казва в записаната новогодишна реч на Меркел, която ще бъде излъчена по електронните медии тази вечер.

Покачването на световните температури и проблемите, предизвикани от глобалното затопляне, са плод на човешката дейност, добавя тя и припомни някои от мерките, предприети от нейното правителство за борба с климатичните промени, включително по-високи цени за емисиите на въглероден диоксид в транспортния сектор и за отопление, както и понижението на ДДС за железопътните билети за далечни разстояния.

"Ние трябва да направим всичко, което е в човешките възможности, за да преодолеем това предизвикателство. Това все още е възможно“, посочва канцлерката.

„Аз съм на 65 години - възраст, на която няма лично да изпитам всички последствия на климатичните промени, които ще настъпят, ако политиците не действат. Но нашите деца и внуци ще трябва да живеят с последствията от това, което ние правим или се въздържаме да правим днес. Ето защо полагам всичките си сили за това

Германия да даде своя принос - екологичен, икономически, социален - за поставяне на климатичните промени под контрол“, каза още Ангела Меркел.

За разлика от миналата година тазгодишното ѝ новогодишно послание не споменава за вътрешните напрежения в нейното коалиционно правителство, съставено от десноцентристкия Християндемократически съюз и левоцентристката Социалдемократическа партия.

Все още не е сигурно, че коалицията ще просъществува до края на парламентарния мандат, изтичащ през 2012 г.

Канцлерката обаче посочи необходимостта да бъдат защитавани органите на местната власт и "всички хора в нашата страна от омразата, враждебността и насилието" и да се води борба "срещу расизма и антисемитизма".

През тази година бе убит провинциалният държавен служител Валтер Любке, член на партията на Меркел, който активно подкрепяше нейната политика на отворени врати за бежанците през бурната 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ввв

    33 6 Отговор
    Да не дава Господ еврейски подлоги като Меркел “да взимат мерки”
  • 2 агент08

    26 6 Отговор
    Малоумна джофра!
  • 3 Цинично

    25 2 Отговор
    Не е уместно точно Меркел да говори за борба с климатичните промени защото Дизелгейт избухна в разгара на нейното управление като самата тя не потърси сметка на никой вероятно защото част от парите спечелени от продажбите на мръсните дизели са отивали в касата на нейната партия.
  • 4 Огнян

    6 27 Отговор
    Бог да пази Герб и Борисов

    Коментиран от #5, #10, #11, #13

  • 5 Къдрю циганина

    13 9 Отговор

    До коментар #4 от "Огнян":

    Да ти го нахакам в миризливата уста!
  • 6 ГосТ

    1 17 Отговор
    Германия, Франция...Европа, Япония. Ако мерките не тръгнат от цивилизацията, от къде ? От прерията или тайгата ? И като се говори за емисиите на Китай, това са емисии на всички. И Китай не е напуснал нито споразумението от Киото, нито от Париж. Проектират и строят ядрени реактори и железопътен транспорт. А освен че Си Дзинпин подписа с Макрон отделен пакт за "необратимостта" на Парижкото споразумение за климата, разкритикува протекционизма и нежеланието за борба с промените в климата.
  • 7 Тръмп

    6 3 Отговор
    Урод!!!:):):)
  • 8 събрали се куку и пипе

    19 2 Отговор
    Меркел + Тунберг нещата вече стават не много опасни, а направо апокалиптични ! Ужас!
  • 9 Plovdiv

    20 3 Отговор
    Taя пача няма деца, за какви деца, че и внуци говори?!
  • 10 гнусна герберастия

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "Огнян":

    Кой бога на бандитите ли !? Идиот, спирай пиенето, че си се натряскал рано, рано !

    Коментиран от #15

  • 11 Провокатор

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Огнян":

    Не споменавай напразно Божието име
  • 12 О. Ч. З

    12 1 Отговор
    Точно така се прави само такси и данаци и климата ще се оправи сами
  • 13 Анти турчин

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "Огнян":

    Дано Бог да е с нас да ни помогне да свалим шайката герберасти и водача им Боко тиквата .
    Стига си мърсил щастието от идващата нова година.
  • 14 Интересно

    9 1 Отговор
    Защо не е с червеното сако? Да не се е скъсало от носене?

    Коментиран от #16

  • 15 Огнян

    1 12 Отговор

    До коментар #10 от "гнусна герберастия":

    Грешиш!Само Герб щени спаси да знаеш!
  • 16 Забелязъл.

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "Интересно":

    И аз го забелязах това за сакото а също и оная ненормалната Грета Тунбата откакто е станала известна на всяка снимка е с сините маратонки и дано не ги смъква ме ще стане голяма екологична катастрофа с тия габясалите крака а сигурно има и поне десет заразни болести които мъкне със себе си и разпространява по света голяма отврат са тия двете а даже и си приличат визуално .
  • 17 ГосТ

    2 10 Отговор
    Добре че както е писал за българите един френски пътешественик, от дунавските селяни нищо не зависи. Единствено може картофи да отглеждат
  • 18 Бат Мута

    4 0 Отговор
    ОТ МАЛУМНИЦИТЕ НИЩО НЕ ЗАВИСИ,ЗАЩОТО НЕ ИМ ДОСТИГА.
  • 19 Дориан

    7 0 Отговор
    Швабите са нагли говеда. Две години горяха като улави въглища. Две световни войни водиха за въглища и петрол. Измислиха си и гориво, с което да не са зависими от другите, нищо че е в пъти по мръсно. И сега някой от тях да говори време некипели за климат. Каква наглост
  • 20 Бабата

    5 0 Отговор
    Да се пенсионира и да отива да сади дръвчета. Другото е "ала бала".
  • 21 Опа

    5 0 Отговор
    Спешните мерки са вдигане на данъците! С една дума подготвяйте се!
  • 22 Слави Славов

    5 0 Отговор
    Да Меркел,трябва да вземем спешни мерки и да те изритаме в небитието заради глупостите които сътвори и злото,което направи на Европа!
  • 23 Армагедон

    1 0 Отговор
    Това същество , Меркел изигра предателска роля за ЕС , така както на времето постъпи предателя Горбачов ! ЕС няма друго бъдеще освен тотален разпад ! Огромната маса от неграмотни и принадлежащ на друг свят нащественици , мюсулмани ще преобразят Европа завинаги , само след две-три изгригващи в геометрична прогресия популации ! Историята ще бележи Меркел като най-големия враг на бялата раса , причинил пълната и и необратима подмяна с човекоподобни , способни само на размножение и първична животинска агресия към останалия свят !
  • 24 ДОКО

    1 0 Отговор
    ТРЕБЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ СПЕШНИ МЕРКИ 1-ВО СПИРАМЕ ДИЗЕЛИТЕ И 2-РО СИ СЛАГАМЕ ЛАМАРИНА НА ДУПЕТАТА..ТОВА СА МЕРКИТЕ СРЕЩУ ЗАДНОТО ЗАТОПЛЯНЕ..МУУ..
  • 25 Ник Гешев

    1 0 Отговор
    като си отидеш ще закарам мойте приятели на ресторант ,брънтия
Новини по държави: