8 Януари, 2020 12:57 1 585 3

Всички сърби трябва да бъдат защитени, каза военният министър

  • александър вулин-
  • мир-
  • сърбия-
  • защитени-
  • сърби

Белград изпраща "послание за мир"

Всички сърби трябва да бъдат защитени, каза военният министър - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сръбският министър на отбраната Александър Вулин посети войниците в базата Тръмка, в сухопътната зона за сигурност по границата с Косово по случай православната Коледа, пише белградският вестник "Данас".

Вулин каза, че на празника "трябва да мислим и за своите сънародници, за сърбите в Косово и Метохия, в Република Сръбска, в Хърватия, да мислим за сърбите в Черна гора, за борбата им за правото да вярват в своя Бог, да посещават своята църква, да говорят на своя език, да пишат на своето писмо".

Сръбската държава "в тези празнични дни изпраща послание за мир, иска разбирателство, единство, но преди всичко иска всички сърби, където и да живеят, да бъдат сигурни, мирни, защитени и да не бъдат единственият народ в Европа, единственият народ на света, който трябва да се бори за правото си да говори на своя език, да пише на свое писмо и да се моли в свои църкви", казал Вулин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    7 2 Отговор
    С какво ще мисли,като няма мозък а червена пихтия???:):):)
  • 2 Тръмп

    9 1 Отговор
    Превърнаха Църквата в Комуноиден развъдник за дебили тия Атеисти и Антихристи!!!:):):)
  • 3 ГоСт

    5 1 Отговор
    Сите србе на врбе....шумадийските свинари да си налягат парцалите, че тоя път и Рашка не мое им помогна. Всъщност, за каква вяра говорят тия комунисти...преди известно време бях из сръбско...ми всеки втори над 50г носеше шапка'' Титовка'' с червена звезда ...а комунист и църква...ми това все едно да се срещнат огън със вода бе.
Новини по държави: