Last news in Fakti

9 Януари, 2020 11:02 4 509 7

България и Сърбия се бориха за "Турски поток"

  • сърбия-
  • турски поток-
  • българия

Александър Вучич посочи проекта

България и Сърбия се бориха за "Турски поток" - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Изграждането на енергийния проект „Турски поток“ гради енергийната сигурност на Сърбия. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от B92.

Президентът участва в откриването на проекта. Стартът беше даден от руския президент Владимир Путин, турския държавен глава Реджеп Ердоган, сръбския президент Александър Вучич и българския премиер Бойко Борисов.

Вучич заяви, че страната му ще изгражда допълнителна енергийна система. Тя ще разширява на юг към Вране и Лесковац.

Новият газопровод ще има разширение, освен към Унгария, така и към Република Сръбска. Вучич заяви, че Сърбия и България са се борили в рамките на ЕС да осъществят проекта.

Според него сръбско – руските отношения се развиват в много добра посока. Все пак посочи, че турският и руският лидер са имали повече теми на разговор, от които по-малките партньори са били държани на страна.

Според Вучич обаче за Сърбия е добре да стои на страна от делата на големите държави.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 никой

    36 6 Отговор
    не се е борил повече от нас за турски поток. Боко направи всичко възможно да провали балкански поток като го сервира на тепсия на Ердоган. Така правят големите футболисти и пожарникари. Руснаците му сервират топката на празна врата а нашия ахмак вместо да вкара гол я изрита в трибуните право в ръцете на Ердоган, който дори не си е предтавят че ще играе в този мач. Браво Боко, теб всички те обичат и на всички си приятел, но не и на българите.
  • 3 Наблюдател

    17 6 Отговор
    Путин им поднесе на тепсия тази газ . Но нашият нали слуша САЩ.... Сега бил се борил,,,,,, и отиде като насран на тази среща... Хората казват.... Изтървеш ли питомното оди гони дивото....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 българина

    8 6 Отговор
    Ама ние си купихме изтребители ф-16 ,сега ще си купим и втечнен газ от краварите,то и без това тръбата се нарича балкански а не турски.
  • 6 Къню

    10 12 Отговор
    Хубавото е, че Бойчето все пак ни вкара в играта, след като преди това заради далаверите на ореха и БСП ни спряха балкански поток! Червените шунди да не си измислят история!
  • 7 ПЕНКО

    8 2 Отговор
    МАЛКО СЪМ ПРИТЕСНЕН !!! ОТНОШЕНИЯТА НА РЕДИЦА ДЪРЖАВИ С РУСИЯ СА НА ПОЗИЦИИТЕ : " РУСИЯ ПРЕДЛАГА ДА ДАВА СРЕЩУ ПЛАЩАНЕ " !!! ПОЗИЦИЯТА НА НЯКОИ ДЪРЖАВИ Е : " САЩ ПРЕДЛАГА ДА ВЗЕМАТ ,НО С КОМИСИОНА ЗА ВЛАСТВАЩИТЕ " !!! САЩ ПРЕДЛАГАТ : ПРЕМАХВАНЕ НА- ПРОБЛЕМНИТЕ ПРЕЗЕДЕНТИ И "ДОГОВОРИ " ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА РЕСУРСИТЕ С "КОМИСИОНА " !!! РУСИЯ И КИТАЙ ПРЕДЛАГАТ ДА МАХНАТ САЩ ОТ ГЛАВАТА ВИ !!!!!
Новини по държави: