14 Януари, 2020 20:00 1 717 11

Борис Джонсън: Искам да отслабна, но няма да постя

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • ес-
  • брекзит

Британският премиер е убеден, че ще има търговска сделка с ЕС до края на годината

Борис Джонсън: Искам да отслабна, но няма да постя - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че няма съмнение, че търговска сделка с ЕС ще бъде постигната до края на годината.

В първото му интервю на Даунинг стрийт, откакто стана премиер Борис Джонсън отговори на широк кръг въпроси за Би Би Си, сред които за кризата около Иран и кралското семейство, както и на някои лични въпроси, включително, че иска да отслабне.

Джонсън заяви, че важното в момента е, че на 31 януари Обединеното кралство ще излезе от ЕС. Но запитан от интервюиращия колко е вероятно постигането на всеобхватна търговска сделка до края на преходния период до края на годината - в процентно изражение, премиерът отговори:

„Мисля, че е много вероятно, не мога да ви дам процент. Но изключително вероятно, какво ще кажете за това. „Епично вероятно“!

И все пак той посочи, че сделката с ЕС може да не бъде договорена навреме, тъй като "винаги трябва да правите бюджет за евентуален пълен провал на здравия разум".

През миналата седмица председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди, че ще бъде "по принцип невъзможно" ЕС и Обединеното кралство да постигнат всеобхватно споразумение за свободна търговия след Брекзит на 31-ви януари в толкова кратък срок от 11 месеца до 31-ви декември 2020 година.

По въпроса за кризата около Иран - Джонсън заяви, че международното ядрено споразумение с Техеран може да бъде заменено със сделка, договорена от американския президент Доналд Тръмп и да се продължи напред.

Британският премиер заяви, че Иран трябва да бъде спрян да разработва ядрени оръжия и посочи, че ако няма споразумение относно одобрения през 2015 година Съвместен цялостен план за действие, Западът трябва да работи съвместно върху неговото заместване с нова сделка.

Той също така отбеляза, че не иска западните сили да влизат във военен конфликт с Иран, като добави, че най-важното е напрежението в Близкия изток да се успокои.

Джонсън не смята, че е трябвало да бъде информиран за действията на американците при убийството на генерал Касем Сюлеймани, защото това не е операция с участието на британците.

Коментирайки възможните последици след погрешната ракетна атака на Иран спрямо украинския самолет, Джонсън заяви, че се радва, че Техеран е поел отговорността и че няма да се предприемат действия за по-нататъшно ескалиране на напрежението в региона.

Борис Джонсън: Искам да отслабна, но няма да постя

Що се отнася до кралското семейство, Борис Джонсън каза, че е негов голям фен и е убеден, че то ще намери най-доброто решение по повод на желанието на принц Хари и Меган Маркъл да имат друг живот и да са финансово независими.

Премиерът каза, че иска да отслабне през тази година, но не и да спазва „вегануари“ - популярна практика да се пости през януари, като не се ядат меса и животински продукти.

„Мислех си за това, но това изисква прекалено много концентрация. Свалям шапка на веганите, които могат да се справят… Не може да се яде сирене, когато си веган. А това си е престъпление срещу… любителите на сирената“, каза Джонсън.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти турчин

    8 8 Отговор
    Ама умри бе англосаксонска свиня такава .

    Коментиран от #7, #11

  • 2 El pepi

    11 2 Отговор
    Превантивните мерки, които човек трябва да приложи когато е прост, за да не се разбере са....на първо място да не говори.

    Коментиран от #9

  • 3 Боко финеса

    8 1 Отговор
    Той и Боко така, суджуци не яде !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хасан

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Анти турчин":

    Млъквай англсосаксонцез

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 РЗС

    2 1 Отговор
    недей пости боре, пий си редовно на тръмп от млекцето, дето сучеш направо от чучура всяка седмица и ще свалиш 20 кила
  • 11 НАСКО

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Анти турчин":

    БРАВО ПИЧ.
Новини по държави: