Last news in Fakti

16 Януари, 2020 09:18 1 170 3

Войната срещу Тръмп продължава - Януари 2020

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • импийчмънт-
  • конгрес

Долната камара на американския Конгрес упълномощи Сената да отсъди дали да отстрани от длъжност президента

Войната срещу Тръмп продължава - Януари 2020 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Долната камара на американския Конгрес упълномощи Сената да отсъди дали да отстрани от длъжност президента Доналд Тръмп.

Мнозинството на Демократическата партия в Камарата на представителите потвърди двете обвинения срещу президента.

Първото е, че е използвал властта си, за да изнуди властите в Украйна да разследват за корупция сина на кандидат-президента Джо Байдън. Второто обвинение към президента е, че се е опитал да възпрепятства разследването по случая.

Мярката бе приета със 228 на 193 гласа.

Съотношението в Сената е съвсем различно, тъй като мнозинството там е на Републиканската партия на Тръмп.

Вотът е от историческо значение, защото дава начало на същинския процес, който може да доведе до отстраняването на Тръмп от поста. Това ще е третият такъв процес срещу американски президент.

На процедурата по импийчмънт беше даден ход преди около четири седмици. В този период демократите се опитваха да осигурят явяване на нови свидетели по време на процеса в доминирания от републиканците Сенат, но така и не получиха уверения.

Президентът Тръмп настоява, че не е прекрачвал законите и нарича процеса “лов на вещици“.

В навечерието на вота демократите разпространиха куп документация от разследването в опит да представят контекста на случващото се.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даммммм

    5 1 Отговор
    Ейййй тия американци ще разтурят дьржавата си от пуста лакомия
  • 2 среднощен

    0 5 Отговор
    Нормално..? Все пак става дума за това, кой ще управлява най-могъщата държава в бъдеще..? Тръмп пръв провокира "лова на вещици" - "освободени" шефове на различни агенции за сигурност, ЦРУ, Пентагона...? "Няма дим без огън"..!
  • 3 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ЗА БЪЛГАРИНА Е ЯСНО ,ЧЕ АКО СИ ЧЛЕН НА НЕЩО "ДОЛНО" -И ТИ СИ "ДОЛЕН " !!!!!!!! ДОЛНА КАМАРА КОНГРЕС -ИМА ДОЛНИ КОНГРЕСМЕНИ!!! В БЪЛГАРИЯ Е СЪЩОТО ---ИМАМЕ СИ ПЛЯМПАМЕНТ С ПЛАМПАМЕНТЪРИ -ВСЕКИ С ДОБЪР ДОХОД ОТ ТРУДА НА НАРОДА - ТОЧНО КАТО В САЩ !!!!!!!!!!!!!!