Last news in Fakti

16 Януари, 2020 14:40 1 621 2

Обрат! Талибаните искат мир

  • залмай халилзад-
  • талибани-
  • афганистан-
  • ашраф гани

Предложението на бунтовниците е за срок от седем до десет дни

Обрат! Талибаните искат мир - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Талибаните предложиха на САЩ временно прекратяване на огъня в Афганистан, предаде АР.

Предложението е за срок от седем до десет дни.

То се съдържа в послание, предадено на специалния пратеник на САЩ за Афганистан Залмай Халилзад късно снощи в Катар, където се намира политическото представителство на талибаните.

Халилзад настояваше за прекратяване на огъня, но на този етап не е ясно дали предложението на талибаните ще е достатъчно за възобновяването на мирните преговори между тях и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Подигравки

    6 4 Отговор
    Щом им дават временен мир значи всичко е един театър!!! Кой нормален ще даде временен мир за 7 дни на терористи? Ами всеки нормален ще ги атакува точно в този момент! Какво се случва - талибаните имат нужда от прегрупиране и нови доставки, затова искат изчакване от САЩ, а после като се заредят ще започнат боя наново. САЩ услужливо се съгласяват, защото всичко е един фалшив сценарий
  • 2 Бреййй

    4 2 Отговор
    Бреййййй да не са се счупили печатниците за долари на краварите?
Новини по държави: