Last news in Fakti

18 Януари, 2020 11:40 1 377 2

Зеленски не прие оставката на премиера

  • володимир зеленски-
  • олексий хончарук-
  • украйна-
  • оставка

Сега не е време за политически трусове

Зеленски не прие оставката на премиера - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският президент Володимир Зеленски отказа да приеме оставката на премиера Олексий Хончарук и каза, че иска да му даде втори шанс на този пост, предадоха световните агенции.

Зеленски каза, че сега не е време за трусове в политическата и икономическата ситуация в страната. Президентът обаче не изключи кадрови промени в правителството.

Президентът призова премиера да оптимизира заплатите на висшите правителствени представители. Изплащането на значителни бонуси на тези представители породи през последните седмици скандал в Украйна."Такива заплати не може да има в Украйна при настоящото състояние на нашата икономика", заяви Зеленски.

Вчера премиерът Хончарук обяви, че подава оставка, след като медии разпространиха приписвани на министър-председателя изявления с критики срещу президента Зеленски.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ПРАВ Е ЗЕЛЕНСКИ !!! ОБСЪЖДАНЕТО МУ Е- ТОЧНО И СПРАВЕДЛИВО И ТОЙ ГО ПРИЕМА !!! ИКОНОМИЧЕСКИ Е ПЪЛЕН ЛАИК , НО ТИ НЕ СИ ПРЕМИЕРЕ И ЗА ТОВА- БЪДИ И ДЕЙСТВАЙ ..-ЗАЩОТО ЗЕЛЕНСКИ Е АРТИСТИЧЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ГЕНИЙ, А ТИ СИ ПРЕМИЕРЪТ ЗАЩИТАВАЩ ЧЕДЕСЕН НАРОД -/ИЗКЛЮЧВАМ БАНДЕРОВЦИТЕ И ШЛЯХТИЧИТЕ ОТ ЛВОВ И ТИРАСПОЛ-ДЕСЕН СЕКТОР / !!!!!!!!!!!!!
  • 2 анонимин

    0 0 Отговор
    Кога и нашият нещастен премиер ще подаде оставка?Казвам "нещастен",защото щастлив човек не би водил държавата към пълна капитулация.
Новини по държави: